Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Psycholog dyżurny - anonimowy czy zalogowany

Redakcja

Psycholog dyżurny ma być:  

72 użytkowników zagłosowało

1. 1. Psycholog dyżurny ma być:

Recommended Posts

Psycholog dyżurny przyjmuje anonimowo. Naszym zdaniem ryzyko wydumanych problemów jest tylko pozorne - temat może i wydumany dla jego autora, ale porady jak najbardziej prawdziwe, życiowe, cenne. Wobec jednak krytyki anonimów w tym dziale, prosimy o wzięcie udziału w ankiecie. Pozdrawiamy

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to mam zgryz. Bo jak się opowiemy za logowaniem, to nie bedzie można napisać nic bez logowania, co może zniechęcić tych, co to mają jakiś super-wstydliwy temat. Mnie też sie może kiedyś zdarzyć, że mąż nie ogoli się pod pachami i będę się chciała anonimowo podzielić tą bolesną prawdą :wink:

Ale z drugiej strony zmniejszy się chaos dyskusji, bo z iloma "Gośćmi" jednocześnie można dyskutować bez gubienia się?

ALE większość forów dostępnych w internecie wymaga logowania. Jak ktoś już tak strasznie nie chce się ujawniać, to może sobie wymyślić inną tożsamość i zalogować się jako nowy użytkownik.

Niezalogowanym mówimy stanowcze NIE 8)

W sumie przychylam się do pełnego logowania . Choć do końca nie wiem , czy w ten sposób ktoś potrzebujący naprawdę pomocy nie zostanie sam ze sobą i swoim problemem – nie będzie miał śmiałości przyjść po nią...

Osowa przeciez osoba skrepowana swoim problemem mozna stworzyc sobie na forum druga tozsamośc !

Może co bardziej chamowatych 'gości' Redakcja mogłaby banować, lub choćby słać im ostrzeżenia ? Jeśli np. Jareko dostał ostrzeżenie 'za jogurciki', to co mówić o paru innych tekstach - gości właśnie ?

A ilość dziwacznych tematów ostatnio w "Psychologu' jest zastanawiająca.

Jednak z uwagi na niektóre naprawdę poważne problemy zostawiłbym możliwość pisania bez logowania.

Zresztą całego "Psychologa" proponowałem swego czasu przenieść do działu "O Was" - budowlańcy bez problemów emocjonalnych mieliby spokój i "nierozmyte sedno" :lol:

Jestem za logowaniem. Może nie będzie chamskich i agresywnych komentarzy :evil: (na szczęście nie jest ich zbyt wiele). Przypadkowym żartownisiom może nie będzie się chciało tworzyć nowego użytkownika...

BabaB

Jestem za logowaniem. Oczywiście można to zrobic pod nowym nickiem. Chamskim gościom stanowcze NIE.

Też opowiadam się za logowaniem. Ostatnio zauważyłam że pojawiło się pełno dziwacznych tematów, w większości pewnie zakładanych przez ludzi którzy mają problem ale czasami naprawdę mam wątpliwości co do tego. Po za tym właśnie w psycholgu i w poradach życiowych gdzie nie trzeba się logować często pojawiają się wypowiedzi zaczepne i wulgarne. Mam nadzieję, że to nie forumowicze tylko znudzeni żartownisie, którzy tym sposobem pragną wpakować kij w mrowisko.

Nie będę sie powtarzać, zgadzam się z Madzią

ALE większość forów dostępnych w internecie wymaga logowania. Jak ktoś już tak strasznie nie chce się ujawniać, to może sobie wymyślić inną tożsamość i zalogować się jako nowy użytkownik.

Niezalogowanym mówimy stanowcze NIE

ps. ukłon w stronę Redakcji, że zauważyła problem i postanowiła zapytać nas o zdanie :D

Za logowaniem. Drugi nick nie jest problemem, a bedzie przejrzystosc w dyskusji.
.

Przejrzystość, to może i będzie. Ale gdzie szczerość wypowiedzi?

No tak. Najważniejsza nie treść, tylko kto.

Pozdejmujmy firanki z okien. Życie nasze będzie bardziej przejrzyste.

Przejrzystość, to może i będzie. Ale gdzie szczerość wypowiedzi?

No tak. Najważniejsza nie treść, tylko kto.

Pozdejmujmy firanki z okien. Życie nasze będzie bardziej przejrzyste.

Czyli jak sie podpiszesz swoim imieniem to juz nie bedziesz szczery? :o

No to chyba hipokryzja tego co bedzie pisac. Anonimowo - szczerze i tylko prawde, zalogowany - dlaczego niby mialoby byc inaczej?