Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Psycholog dyżurny - anonimowy czy zalogowany

Redakcja

Psycholog dyżurny ma być:  

72 użytkowników zagłosowało

1. 1. Psycholog dyżurny ma być:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Za logowaniem. Drugi nick nie jest problemem, a bedzie przejrzystosc w dyskusji.
.

Przejrzystość, to może i będzie. Ale gdzie szczerość wypowiedzi?

No tak. Najważniejsza nie treść, tylko kto.

Pozdejmujmy firanki z okien. Życie nasze będzie bardziej przejrzyste.

Janussz, zalogowanie drugiego, awaryjnego nicka (do wykorzystania w sytuacji, kiedy chce się być anonimowym), to naprawdę chwila i niewielka fatyga.

A na spotkaniu z forumowiczami w realu będziesz tylko Janusszem - bez obciążeń wybrykami drugiej forumowej tożsamości :wink: .

hmmm.... od samego poczatku mojego zasitnienia tutaj zawsze bylem zalogowany - poza kilkoma sytuacjami gdzie nieuwaznie jako gosc sie pojawilem ale od razu byl moj komentarz ze powyzszy tekst napisalem - ja :)

Czy mowie o oknach, czy o d... Maryny to kazdy wie iz to ja bo do czorta - czego sie wstydzuc? Wlasnych pogaldow? Spojrzenia na zycie ktore innych moze draznic? Jesli wstydze sie swoich hmmm.... pogladow, rzadzy ;) itp po prostu o niech nie mowie ;)

Bedac zalogowanym nie moge sobie pozwolic byc chamskim choc czasem krew mnei zalewa i chcialoby sie tekst malo cenzuralny pod czyims adresem napisac - a jako "gosc" bez plci i twarzy moge bez klopotu blotem obrzucac - dlatego anonimowosc jest czyms czym sie brzydze i przypomina mi czasy donosow, pomowien czarnych dni komuny

Jestem za pelna odpowiedzialnoscia za slowa w kazdym watku na forum - ANONIMOM STANOWCZE NIE ! ! !

Za logowaniem. Drugi nick nie jest problemem, a bedzie przejrzystosc w dyskusji.
.

Przejrzystość, to może i będzie. Ale gdzie szczerość wypowiedzi?

No tak. Najważniejsza nie treść, tylko kto.

Pozdejmujmy firanki z okien. Życie nasze będzie bardziej przejrzyste.

Przeciez jak bedziesz mial specjalnego nicka na takie okazje, to nikt Cie nie rozpozna, czy jestes Janusszem lub BIO, wiec dalej pozostajesz anonimowy. I nie bedzie juz pytan typu: "Gosciu, czy ty jestes tym Gosciem ktory pisal..."

pozdrawiam

Konrad

PS. Firanek w swoim pokoju nie mialem nawet gdy mieszkalem na parterze. Teraz mieszkam na IV pietrze i tez ich nie mam. Po prostu nie lubie. :D

hmmm.... od samego poczatku mojego zasitnienia tutaj zawsze bylem zalogowany - poza kilkoma sytuacjami gdzie nieuwaznie jako gosc sie pojawilem ale od razu byl moj komentarz ze powyzszy tekst napisalem - ja :)

Czy mowie o oknach, czy o d... Maryny to kazdy wie iz to ja bo do czorta - czego sie wstydzuc? Wlasnych pogaldow? Spojrzenia na zycie ktore innych moze draznic? Jesli wstydze sie swoich hmmm.... pogladow, rzadzy ;) itp po prostu o niech nie mowie ;)

Bedac zalogowanym nie moge sobie pozwolic byc chamskim choc czasem krew mnei zalewa i chcialoby sie tekst malo cenzuralny pod czyims adresem napisac - a jako "gosc" bez plci i twarzy moge bez klopotu blotem obrzucac - dlatego anonimowosc jest czyms czym sie brzydze i przypomina mi czasy donosow, pomowien czarnych dni komuny

Jestem za pelna odpowiedzialnoscia za slowa w kazdym watku na forum - ANONIMOM STANOWCZE NIE ! ! !

Jareko, zdecydowanie popieram w kwestii odpowiedzialnosci za słowo.

Natomiast uważam, że przy tematach odbieranych przez niektórych jako wstydliwe, zahaczających o intymność szeroko rozumianą, drugi nick jest prostym i skutecznym sposobem na anonimowość z jednej strony, a porządek dyskusji z drugiej.

alez ja tego nie neguje - jesli jest cos z czym chcemy sie z innymi podzielic a tu z roznych wzgledow boimy sie rozpoznania - wtedy drugi nick jest taka mozliwoscia. Jejku - jak wkurza jak pisza sami GOSC-ie a jest ich tylu i plci "niepewnej" ze polapac sie w dyspucie nie sposob

W koncu nie przypominam sobie bym cos az tak gorszacego napisal bym za swoj nick musial sie wstydzic - stad ciagle jestem jareko a nie jakis tam jarjajco ;)

Przy transmisji cyfrowej to Anonimowość jest Sp. z o.o..

A czy ktoś chce z pełnym załadowaniem, czy nie to jego sprawa.

I czy ktoś będzie uprawiał chamstwo pod nowym nickiem czy jako anonim, to też jego sprawa.

Ni ma szans od takiego czegoś się nie ucieknie. dotyczy to całości Forrum (oczywiście :-? ). Oczywiście :x .

Ponieważ w większości ludziska są stylowi, to i styl jest w miarę stały i do niego się równa. Jak w każdej społeczności elementy ze skrajów rozkładu normalnego sa eliminowane.

No może poza (nie)chlubnymi wyjątkami 8) :lol: 8) .

W Łapach 50% mieszkańców to Łapińscy. I też porządek jest. Ponumerowali ich. Tzn. jest Łapińskich Franciszków 150. Czyli 1, 2, 3,....150.

Można przyjąć na potrzeby danego wątku jakiś nick bez logowania. Masz przejrzystość? Możesz się podpisać pod wypowiedzią dowolnym symbolem jak chcesz być nierozpoznawalny.

Można?

Moja rodzinka, pracownicy, znajomi z realu też odwiedzają forum. A może ja nie chcę, aby wiedzieli, że ten czy inny post napisał ich tata, szef, czy mąż?

Każdy ma jakieś tajemnice.

A mnie zastanawia sens tworzenia nowych tożsamości. To na pewno niewiele ma wspólnego ze szczerością, a nowy nieznany "nick" i tak odbierany będzie przez wszystkich jako gość, a nie znajomy. Do mnie bardziej przemawia komunikat "występuję jako gość, bo chcę skomentować coś bardzo, bardzo osobiście"- to tak jak ukryte twarze w reportażach telewizyjnych. (Pomijam głupie, chamskie komentarze. Te puszczam "mino oczu")

Czy potrzebne jest zresztą stwarzanie jakiejś reguły? Jeśli pojawi się "gość", to będziemy od tej pory ignorować jego wypowiedź, albo krakać nad nim jak stado wron, bo się nie podpisał?

Powiem jak mój kolega: powinno być "rozmaicie".

Moim zdaniem wypowiedzi "gości" nie są jeszcze aż tak bardzo tragiczne a poza tym świadczą one wyłącznie o autorze, nikt normalny nie bierze ich pod uwagę, można po prostu je ignorować i nic nie pisać. Redakcja przecież mogłaby upominać takich na priv a nawet te upomnienia podawać na forum w tych samych wątkach i szybko ten proceder by się skończył

Głosuję aby można było pisać tutaj bez logowania bo ten dział może okazać się kiedyś zbawiennym dla np kogoś kto popadłby w silną depresję. Obawiam się, że o wiele łatwiej taki ktoś odważy się napisać o swoim problemie a niżeli musiałby w takiej sytuacji rejestrować się pod innym nickiem bo może mu po prostu zabraknąć na to sił.

.

a tu niedawny przykład; http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41822

(nie)do potęgi milion, milionów, milionów, milionów :)

Ankieta, kilka godzin i decyzja.

Żeby Redakcja zawsze tak reagowała. Ale zazwyczaj jest tak, że jak niewygodny temat to wodę w usta szanowna Redakcja nabiera i po gnatach się rozchodzi. A tutaj proszę bardzo. Rekord świata w szybkości podejmowania decyzji. Wczoraj donosiki, a dzisiaj już logowanie :(

Ale jak się w 1 temacie wpisuje kilkunastu różnych gości to nie łatwo się połapać który co pisał. Nawet jeśli ktoś założy sobie nick tylko do konkretnego wątku to będzie znacznie łatwiej orientować się w duskusji. A niektóre mają po kilkaset odpowiedzi.

Dużo forumowiczów klika z pracy. Dlaczego Redakcja pozbawiła ich możliwości wypowiedzi. Najwięcej jest wypowiedzi do 15.

Mogę prosić o komentarz Redakcję?

Prosić mogę, ale prędzej doczekam się śniegu w lipcu niż odpowiedzi Redakcji :(