Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Psycholog dyżurny - anonimowy czy zalogowany

Redakcja

Psycholog dyżurny ma być:  

72 użytkowników zagłosowało

1. 1. Psycholog dyżurny ma być:

Recommended Posts

Jestem za logowaniem.Jeśli ktoś ma krępujący problem,zaloguje się pod nowym nickiem.Nie będzie może wtedy chamskich postów,dyskusje będą bardziej czytelne,unikniemy "sztucznych" tematów dla zabawy.

Przyznam Wam,że sama raz poprosiłam moderatora o usunięcie anonimowego postu.Po wklejeniu zdjęcia dostałam niewybredne zdanie na temat mojego wyglądu.Było mi po prostu przykro.

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli goście nie chcą się logować, to niech przynajmniej piszą coś dla rozróżnienia np. Gość xyz . Nie rozumiem za co doniesiono na Jareko :roll: Bywają na forum osoby, które naprawdę nie przebierają w słowach i co gorsza obrażają innych Formowiczów i to na nich powinna być ta nagonka...Rany a jeśli komuś nie podoba się jakiś wątek, to niech nie czyta lub nie bierze udziału w dyskusji.

Redakcjo! Przestań mieszać. Okres co wam pasuje najlepiej minął w 1989roku. Najwiecej emocji rodzą Redakcji decyzje. A to ktoś złamał regolamin a to ktoś ozstał podpierniczony i nast.ąpiła reakcja. A to lepiej my jako Redakcja wiemy jak ma być zorganizowane Forum. Było duzo kwasóe po wywaleniu Barda 13 wątka. I po co to wszystko pytam. Komuna wraca szybciej niż myślałem. Skandaliczne są działania Redakcji na tym forum. Powiedzcie wprost o co wam chodzi robiąc zamieszanie co tydzień na forum. Nudzi sie komuś w redakcji. Co tydzień jakis kwiateek.

Nie głosowałam, choć na wejściu byłam za anonimowością. Ale po przeczytaniu Poprzedników też się przychylam do logowania. Rzeczywiście drugi nick jest wyjściem, a wierzcie mi że naprawdę czasem chce się ukryć pod jakąś maską. Ostatnio mialam trochę chaosu w życiu i solidnie mnie kusiło, żeby sie powyżalać anonimowo. Ale rzeczywiście dyksusja mięczy pięcioma "gościami :wink: " rozbija temat.

Jak czytam to dezyzja juz podjeta.

Sama nie wiem co lepsze. W koncu nie zyjemy w czasach gdy w telefonach sie slyszalo " rozmowa kontrolowana".

Na calym swiecie walczy sie o swobode jednostki ludzikiej o prawo do wyboru wg wlasnego uznania i wlasnych pogladow a tu jakies narzucanie czegos.

Mysle ze przymus logowania w tak luznym watku jakim jest "psycholog dyzurny" to troche jak napasc na czyjas prywatnosc.

Mysle ze bardziej akurat u "psychologa....." odnosimy sie do wypowiedzi konkretnych a nie do tego kto to napisal.

Slyszeliscie o czyms takim jak "telefon zaufania"? to cos w tym rodzaju przeciez. Dzwonisz i radzisz sie bez mowienia kto dzwoni.

Tak wogole to mysle ze nie problem w tym ze wypowiedz napisal "gosc" czy "Agnieszka1" tylko problem w tym ze padaja chamskie wypowiedzi.

I na tym nalezaloby sie skupic. Wprowadzenie koniecznosci logowania nie zlikwiduje problemu chamskich wypowiedzi - ktos sie zaloguje jednorazowo pod jakims nickiem i tez dorzuci cos chamskiego jak bedzie chcial.

Nalezaloby kasowac chamskie wypowiedzi i juz.

Jesli chodzi zas o skargi kierowane do Redakcji - mysle ze Redakcja nie powinna przyjmowac anonimowych skrag , tutaj wprowadzilabym koniecznosc podpisania sie .

Logowanie jest odpowiedzią na wynik ankiety i przeważającą liczbę głosów opowiadających się za logowaniem. Forum jest dla Was, a my staramy się tylko, by działało bez negatywnych emocji. W pierwszym wątku opowiedzieliśmy się za anonimowością, ale skoro wola forumowiczów jest inna, szanujemy ją.

Zapraszamy do dyskusji. Żadna decyzja moderatora nie jest dyrektywą partii.

Pozdrawiamy serdecznie

Logowanie jest odpowiedzią na wynik ankiety i przeważającą liczbę głosów opowiadających się za logowaniem. Forum jest dla Was, a my staramy się tylko, by działało bez negatywnych emocji. W pierwszym wątku opowiedzieliśmy się za anonimowością, ale skoro wola forumowiczów jest inna, szanujemy ją.

Pozdrawiamy serdecznie

No jak to ? wynik jest przeciez 51% za anonimowoscia - nic nie rozumiem.

Pozdrawiamy serdecznie

Nie szanujecie moi mili.

Dalej trzeba logować. Będzie przeciagana lina. Raz 51% na za, raz 51% na nie. He, he

Przejrzystość, to może i będzie. Ale gdzie szczerość wypowiedzi?

No tak. Najważniejsza nie treść, tylko kto.

Pozdejmujmy firanki z okien. Życie nasze będzie bardziej przejrzyste.

Czyzby powoli zaczynalo sie wyjasniac, kto jest najczesciej niezalogowany ? ;)

Mysle ze to jakie kto ma zdanie na temat : "logowac sie czy nie " nie jest wyznacznikiem tego czy sam sie loguje czy nie .

Np. bylabym za utworzeniem palarni w mojej firmie ale sama nie pale i korzystac nie bede. Jednak na ankiete - utworzyc palarnie czy nie - odpowiem ze tak bo inni tego potrzebuja ( przynajmniej nie beda kopcic po kryjomu w toalcie) :wink:

Tak wogole to mysle ze nie problem w tym ze wypowiedz napisal "gosc" czy "Agnieszka1" tylko problem w tym ze padaja chamskie wypowiedzi.

I na tym nalezaloby sie skupic. Wprowadzenie koniecznosci logowania nie zlikwiduje problemu chamskich wypowiedzi - ktos sie zaloguje jednorazowo pod jakims nickiem i tez dorzuci cos chamskiego jak bedzie chcial

No właśnie Agnieszka w tym cały problem, może i logowanie nie do końca załatwi problem ale przyznasz że przypadkowej osobie zawsze bedzie trochę trudniej.

A co całej zaistniałej sytuacji po upomnieniu jareko za... właściwie nie wiem za co, to wlaśnie tutaj widzę problem. Gdzie jest prawo do swobodnego wypowiadania się. Komuś nie pasował temat, wypowiedzi i od razu donos do redakcji i upomnienie. Nie zawsze zgadzam sie czyimiś wypowiedziami ale staram się je sznować, przecież nie musimy mysleć tak samo :wink:

Przejrzystość, to może i będzie. Ale gdzie szczerość wypowiedzi?

No tak. Najważniejsza nie treść, tylko kto.

Pozdejmujmy firanki z okien. Życie nasze będzie bardziej przejrzyste.

Czyzby powoli zaczynalo sie wyjasniac, kto jest najczesciej niezalogowany ? ;)

Powoli to się zaczyna wyjaśniać kto kogo do Redakcji podwala.

Typowa zadziorność babska :(

No i mam zgryz. Chciałoby się wołać "tylko zalogowani", ale wiem, że to przecież nie przyniesie nic dobrego.

Ten co chce komuś dopiec i tak będzie to robił zmieniając chwilowe nicki jak rekawiczki. Paroma nickami będzie się wspierał w jednej dyskusji i tak fałszując jej obraz.

Marzy mi się, aby przy gościach wyświetlał się nr. IP, wtedy może co niektórzy powstrzymywaliby swoje zapędy. A gość z prawdziwym problemem chętnie by z innymi porozmawiał.