Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Psycholog dyżurny - anonimowy czy zalogowany

Redakcja

Psycholog dyżurny ma być:  

72 użytkowników zagłosowało

1. 1. Psycholog dyżurny ma być:

Recommended Posts

Chyba jednak pozostanę przy pozostawieniu opcji "gość". To że jedna osoba korzystając z anonimowości nie potrafi się zachować nie powinno od razu rzutować na pozostałych. Psycholog dyżurny jest tak specyficznym tematem, że odrobina anonimowości na pewno pomaga.A czy tematy sa wydumane, nie powiedziałbym. Życie niesie tyle niespodzianek .......

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przydałaby się kolejna ankieta w sprawie schizofrenii wątku: ankieta broni anonimowych, a wypowiedzi w większości bronią logowania :). Psycholog dyżurny zaczyna mieć problemy z tożsamością...

:p I tak w zyciu bywa.

A otoz znow nastapila pewna anonimowosc forumowiczow. Uczestniczyli w ankiecie zaznaczajac opcje lecz sie nie wypowiedzieli - to tez o czyms swiadczy prawda? :wink:

Mysle ze zostaly zrobione tzw. "z igly widly"

Lepiej zajmijmy sie budowaniem niz zastanawianiem sie czy chcemy wiedziec co powie "gosc" ( o ktorym nic nie wiemy) czy to co powie Jarek - postow 1 ( o ktorym tez nic nie wiemy).

Hmmm, a może jakiś psycholog tu jest (taki z dyplomem i umiejętnosciami) i wypowiedziałby się co o tym sądzi???

Nie chce mi się liczyć gości, ale wydaje mi się, że jest pół na pół (nie liczę tych których "wylogowało" przez przypadek) - złosliwe trole kontra ludzie z problemem, którzy nie chcą, by ich kojarzono z ich tożsamościa, a ponieważ często, to co piszą jest pod wpływem impulsu, to jak ochłoną, to im przejdzie i nie będą mieli ochoty tworzyć nowej tożsamości :-? . Moim zdaniem najprostszym wyjściem jest wnikliwsza moderacja tego forum i wywalanie postów trolowych gości.

Hej, hej psychologu niedyżurny, jesteś tuuuu???? może w ramach prac społecznych pomógłbyś koledze dyżurnemu??

Przydałaby się kolejna ankieta w sprawie schizofrenii wątku: ankieta broni anonimowych, a wypowiedzi w większości bronią logowania :). Psycholog dyżurny zaczyna mieć problemy z tożsamością...

Fajosko się Redakcja zabawia. Może i jesteśmy schizofrenikami. Cudnie.

Coraz piękniej.

:p schiza tez bywa fajna :p :wink:

Głosuję aby można było pisać tutaj bez logowania bo ten dział może okazać się kiedyś zbawiennym [...] a tu niedawny przykład; http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41822

No to jest akurat nalepszy przykład na potrzebę logowania. Podany przykład równie dobrze może być monologiem jakiegoś żartownisia, któremu się nudziło. Skąd mamy wiedzieć że kolejni Goście to nie ta sama osoba?

A nicki służą też temu, żeby wiedzieć, komu odpowiadam. Jeśli np. krojena rzuci jakiś tekscik, to z góry wiadomo, że się nabija i wiadomo, jak sie do tego odnieść. Ps. Dawno nie było kroyeny, jakoś tak mniej się "Wszechobecny" zrobil ;)

Łoj bedzie sie działo jak Goście sie pologują. Koniec swiata :) :) :)

Kurde a jakie mam hasło? Nawet mail adres lipny :) Zapomniałem już :)

To nie będziesz dostawał powiadomień o odpowiedziach na swoje posty i dzięki temu może zapomnisz, że coś na tym forum pisałeś, nie będziesz tu więcej wchodził. Czego sobie i innym użytkownikom życzę.

Dużo forumowiczów klika z pracy. Dlaczego Redakcja pozbawiła ich możliwości wypowiedzi. Najwięcej jest wypowiedzi do 15.

A to co za bzdura??? Ja klikam z pracy i nikt mnie niczego nie pozbawil

:o :o mnie tez nie ............ a wogole o co chodzi?

Magdzia a wiesz ze rzeczywiscie kilka osob jakos tak malo dyspozycyjnych sie tu zrobilo :roll: :wink:

Redakcjo! Przestań mieszać. Okres co wam pasuje najlepiej minął w 1989roku. Najwiecej emocji rodzą Redakcji decyzje. A to ktoś złamał regolamin a to ktoś ozstał podpierniczony i nast.ąpiła reakcja. A to lepiej my jako Redakcja wiemy jak ma być zorganizowane Forum. Było duzo kwasóe po wywaleniu Barda 13 wątka. I po co to wszystko pytam. Komuna wraca szybciej niż myślałem. Skandaliczne są działania Redakcji na tym forum. Powiedzcie wprost o co wam chodzi robiąc zamieszanie co tydzień na forum. Nudzi sie komuś w redakcji. Co tydzień jakis kwiateek.

Tak się składa, że jest to forum Muratora i to Redakcja Muratora tu rządzi, a nie jacyś przypadkowi Goście. I dobrze. Jak się komuś nie podoba, nie musi korzystać z forum, jest masa innych podobnych w sieci, gdzie mogą wylewać swoje brudy i frustracje, niekoniecznie tu. :evil:

Myślę, że obecne zmiany w wynikach ankiety można tłumaczyć tym, że gorliwi zwolennicy gościowania :wink: utworzyli sobie w tej chwili gremialnie po kilka nicków i po zalogowaniu się, zagłosowali w ankiecie... :wink: :lol:

No przecierz sami to podpowiadalismy - kazdy moze sobie wziac za kazdym razem inny nick zamiast wpadac tu jako gosc - a mowilam ze nic dobrego z tego nie wyjdzie ? :lol:

A w ogóle, to szkoda mi tych wszystkich, którzy wstydzą się swoich myśli czy poglądów. Hipokryzja i dulszczyna. Zalogowana w życiu czegoś nie napiszę, ale anonimowo - owszem. Jest to po prostu tchórzostwo i brak tzw. odwagi cywilnej. Nota bene sama miałam czasem ochotę np. wylać garnek wrzątku na dresiarzy przesiadujących na murku pod moim oknem w bloku, albo wystrzelać ich do nogi, ale pod warunkim, że nie zostałabym wykryta, czyli anonimowo. Na szczęście nie maiałam takiej możliwości. Cywilizacja opiera się na odpowiedzialności za swoje czyny i słowa. W społeczeństwie totalnie anonimowym panowałaby anarchia. I ja się bardzo cieszę z tego logowania, bo dzięki temu parę osób może się zastanowi, zanim napisze coś głupiego, albo w ogóle nie będzie mu się chciało logować, żeby to napisać.

Madzia -dobrze piszesz :D

I co z tego pisania wynika?

Jest jednak plus tego zamieszania. Aż pokłociłam sie o to w biurze. Mniej bolesne bedzie pożegnanie z forum. Czytelnikiem byłam, ale jak ma to byc sterowane odgórnie, to dzieki.

I szef nie bedzie opierdzielał.

Cześć :(

1. Dlaczego nikt nie protestuje przeciwko obowiązkowemu logowaniu w innych działach??

2. Mało kulturalne jest moim zdaniem obrzucanie inwektywami moderatora forum i porównywanie do komunistycznej cenzury. Takie są zasady większości (jeśli nie wszystkich) forów internetowych, że trzeba sie logować. Nie ma to nic wspólnego z cenzurą. Redakcja zresztą chyba nie ingeruje z własnej woli i inicjatywy w treść naszych postów póki ktoś nie zwróci się z prośbą o reakcję, więc za tę pozorną cenzurę możemy podziękować innym forumowiczom.

3. Jak można żądać od kogoś, z usług kogo kożystamy, że zmienił zasady działania? Wchodzę do sklepu, nie podoba mi się obsługa, robię awanturę? Bez sensu. Nie podoba mi się, to więcej do tego sklepu nie wchodze i tyle, jest wokół masę innych sklepów. Podobnie w internecie jest masę innych forów.

1. Dlaczego nikt nie protestuje przeciwko obowiązkowemu logowaniu w innych działach??

2. Mało kulturalne jest moim zdaniem obrzucanie inwektywami moderatora forum i porównywanie do komunistycznej cenzury. Takie są zasady większości (jeśli nie wszystkich) forów internetowych, że trzeba sie logować. Nie ma to nic wspólnego z cenzurą. Redakcja zresztą chyba nie ingeruje z własnej woli i inicjatywy w treść naszych postów póki ktoś nie zwróci się z prośbą o reakcję, więc za tę pozorną cenzurę możemy podziękować innym forumowiczom.

3. Jak można żądać od kogoś, z usług kogo kożystamy, że zmienił zasady działania? Wchodzę do sklepu, nie podoba mi się obsługa, robię awanturę? Bez sensu. Nie podoba mi się, to więcej do tego sklepu nie wchodze i tyle, jest wokół masę innych sklepów. Podobnie w internecie jest masę innych forów.

Dobrze , dobrze Magdzia ale zauwaz ze pierwotnie nie trzebabylo sie logowac do "psychologa ....." takie byly zasady utworzone przez tworcow forum.

Awanture zrobiono wlasnie o to aby trzebabylo sie logowac. Wiec co? wynika z tego ze jesli komus sie nie podobalo ze wchodza tu ludzie bez zalogowania to powinien zmienic forum .

A zreszta zasady sa po to aby je lamac ....... inaczej bedzie nudno.

Ja sie tam ciesze ze Redakcja robi zamieszanie - przynjamniej cos sie dzieje :wink:

Aga, było fajnie do czasu - nie zauważyłaś, że od jakiegoś okresu dziwne rzeczy dzieją sie u "Psychologa", jakieś dziwne wątki, chamstwo, niewybredne komentarze... I to w większość wychodzące od niezalogowanych gości. Obie jesteśmy na forum już długo, i, przymajniej ja, nie wiem, jak Ty, nie mam zamiaru z niego rezygnować przez jakieś szczeniackie zagrywki kogoś, kto nie ma odwagi się nawet zalogować.