Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian 25% do góry - słyszeliście?!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już podrożało! Dziś chciałam zamówić w zaprzyjaźnionej hurtowni i niestety, zaproponowali mi już w nowej cenie.

Na szczęście gdzie indziej jeszcze załapałam się na zapas w starej cenie.

Pozdr.

kurcze i o to wlasnei mi chodzi

o takie kurcze niespodziewane podwyzki

czy nie moglibysmy tego jakos probowac uniknac probujac analizowac co ma jaki wplyw i dlaczego jest taka a nie inna cena

zadalem zdaje sie to pytanie jakis czas temu dlaczego styropian jest teraz taki tani i jakie sa prognozy- czy pojdzie w gore czy bedzie dalej znizkowal

wydaje mi sie ze takie cos jak to mozna bylo przewidziec, jesliby ktos sobie zadal troche trudu i przeanalizowal, co dlaczego

no i prosze mioze teraz np ktos sprobuje sie wypowiedziec dlaczego podrozalo?

welna bedzie dobra jak stanieje

na razie pytanie:

potrzebuje na razie na fundamenty czy bedzie dobry fs15, albo musi byc FS 20?

jaka jest teraz dobra cena na steropian bo juz troche sie moje informacje zdeaktualizowaly

o qrcze :o

ale mam pytanie:

czy takie podwyżki to "norma przed każdym sezonem"

zeszły rok był chyba trochę "nietypowy :evil: " ze względu na VAT

nie mam rozeznania bo nie śledziłem wcześniej cen różnych materiałów, ale wydaje mi się, że to może to być taka niepisana "polska norma" - podwyżka przed sezonem - po sezonie promocja

wszystko to dopiero mam przed sobą więc dobrze by było wiedzieć...

co Wy na to?

Mam wątpliwości, czy to są "niespodziwane" podwyżki...

Ja już na jesieni zeszłego roku rozmawiałem o tym ze swoim wykonwcą elewacji czy aby w zimę styropian nie będzie tańszy. Powiedział, że tak właśnie jest...zadzwonił do mnie w połowie lutego że od Marca drożeje..ja akurat słyszałem o 15%.

W końcu kupiłem Organika:

1. FS 20 5 cm. bez freza 159,00 zł 1m3

2. FS 15 12 cm z frezem 129,00 zł 1 m3

Kwoty oczywiście Brutto.

welna bedzie dobra jak stanieje

na razie pytanie:

potrzebuje na razie na fundamenty czy bedzie dobry fs15, albo musi byc FS 20?

jaka jest teraz dobra cena na steropian bo juz troche sie moje informacje zdeaktualizowaly

Po co ci w fundamenty fs15, ja dałem fs12 (mam ścianę 3W) jest najtańszy a wewnątrz nie ma większego znaczenia jaki damy.

Chcę uprzedzić wszystkich, którzy ew. o tym nie wiedzą...

Uważajcie na wszystkich małych, egzotycznych wytwurców styropianu.

Większość z nich posiada bądź styropian, bądź FS15 tylko z nazwy!

Nie trzymają ani odp. gęstości, FS 15 po sprawdzeniu pewnie by się okazał jakimś FS10 ani nie trzymają co za tym idzie współczynników cieplnych. Stąd tak niskie ceny tych towarów! FS15 1m3 powinienen ważyć właśnie 15 kg. a jak tak rozmawiam ze sprzedającymi to się okazuje że ważą z 10 kg. Mało tego, kiedy się trzyma taflę za róg to zostaje nam w ręku tylko ogryzek a tafla leży na ziemi. :lol:

Nie łudzicie się niską ceną. Ona z reguły nie bierze się z kosmosu.

Jeśli 1 m3 FS15Organiki Dalmatyńczyk kosztuje 129 zł a tu podajecie 98 zł...to nie myślcie, że porównujecie to samo...jedno drugiemu nie równe. Będziecie mieli tylko spokojne sumienie a później opłaty za ogrzewanie!