muzykant 03.03.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 W lutym w lutym Ja akurat wiedziałem co się będzie działo w Marcu... i nie podzieliłeś się wiedzą na forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 oj nieladnienieladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.03.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 i nie podzieliłeś się wiedzą na forum?? Prześledź ten wątek od początku...spójrz na daty i wtedy dopiero feruj wyroki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 03.03.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 ups... palę się ze wstydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.03.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Przedwczoraj kupiłem FS20 za 125 netto.Niektórzy mówią,że drożeje od 10 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 kurcze ja nie wiem gdze wy kupujecie ten styropian, ale na slasku w hurtowniach to wolaja za fs 20 od 175 do 220 brutto znalazlem jednego goscia jakiegos wytworce z zaborza kolo wisly on chcial za FS 20 150 bruttto czyli najtaniej ale sie balem u niego kupic jakos miales stracha a sam nie moge obejrzec towaru bo siedze w hamburgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.03.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 A ile kosztuje styropian w Hamburgu? Pytam poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.03.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Przedwczoraj kupiłem FS20 za 125 netto.Niektórzy mówią,że drożeje od 10 marca A jakiej firmy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.03.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 AustroTherm.Chyba tak się to pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.03.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 A jeszcze zapytam czy z frezem?Austrotherm..bardzo dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.03.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Powiem Ci szczerze ,że nie wiem.Będę kładł na zakład 2x5cm to raczej chyba nie ma znaczenia.Jest w magazynie hurtownika.Musiałbym zadzwonić i zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.03.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Jeśli mowa o 5 cm i zakładzie to na pewno jest to bez freza...tylko pytanie...czy to na elewacje czy pod wylewki?? Jeśli na elewacje to po co aż FS20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.03.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Coś słabo działa... Pod wylewki.Powiem szczerze ,że nic nie mówiłem o frezie dostawcu.Może ma,może nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 13.03.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 No i dobiliscie mnie. Ja w listopadzie kupilem FS20 po 185zl i to juz po rabacie a na dodatek bede go potrzebowal dopiero w kwietniu. Zycze dobrych wyborow i nie spieszcie sie bo na jesieni tez mowiono kupuj bo ida podwyzki . No a efekt widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.03.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Koniunktura w budownictwie a także w całej gospodarce została przegrzana przez efekt unijny do granic możliwości (w przypadku budowlanki doszedł jeszcze VAT). Jak wiadomo każda panika rynkowa kończy się wielkim załamaniem.Takie załamanie widać od jakiegoś czasu na rynku samochodów.Cała gospodarka też dostaje zadyszki (wzrost PKB tylko 3,9% w IV kwartale).W budowlance będzie podobnie, tylko tutaj zmiany zachodzą wolniej, no bo kto rozpoczął budowę musi ją zakończyć. Ale ten rok powinien pokazać znaczne załamanie cen na rynku materiałów. Najciekawsze rzeczy dzieją się budownictwie mieszkaniowym. Pogląd, że ceny mieszkań muszą rosnąć spowodował swoistą samosprawdzającą się przepowiednię. Tutaj krach jest także bliski. A najlepszym argumentempotwierdzającym tę tezę, jest przykład jednego z developerów, który reklamując swoje nowe osiedle (Wilanów), jako główną zaletę podaje gwarantowaną stopę zwrotu z inwestycji na poziomie 15 %. Toż to absurd, jakich mało - taka pewność co do koniunktury wróży tylko wielki krach (podobnie, jak na rynkach kapitałowych - zbytnia pewność inwestorów oznacza tylko jedn - krach). Dlatego też nie dajcie się nabrać na jakiekolwiek brednie o podwyżkach.Nie ma co się spieszyć, może być tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.03.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 No i dobiliscie mnie. Ja w listopadzie kupilem FS20 po 185zl i to juz po rabacie a na dodatek bede go potrzebowal dopiero w kwietniu. Zycze dobrych wyborow i nie spieszcie sie bo na jesieni tez mowiono kupuj bo ida podwyzki . No a efekt widac. ups...faktycznie...przekonać się o tym to wkurzające... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.03.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Koniunktura w budownictwie a także w całej gospodarce została przegrzana przez efekt unijny do granic możliwości (w przypadku budowlanki doszedł jeszcze VAT). Jak wiadomo każda panika rynkowa kończy się wielkim załamaniem.Takie załamanie widać od jakiegoś czasu na rynku samochodów.Cała gospodarka też dostaje zadyszki (wzrost PKB tylko 3,9% w IV kwartale).W budowlance będzie podobnie, tylko tutaj zmiany zachodzą wolniej, no bo kto rozpoczął budowę musi ją zakończyć. Ale ten rok powinien pokazać znaczne załamanie cen na rynku materiałów. Najciekawsze rzeczy dzieją się budownictwie mieszkaniowym. Pogląd, że ceny mieszkań muszą rosnąć spowodował swoistą samosprawdzającą się przepowiednię. Tutaj krach jest także bliski. A najlepszym argumentempotwierdzającym tę tezę, jest przykład jednego z developerów, który reklamując swoje nowe osiedle (Wilanów), jako główną zaletę podaje gwarantowaną stopę zwrotu z inwestycji na poziomie 15 %. Toż to absurd, jakich mało - taka pewność co do koniunktury wróży tylko wielki krach (podobnie, jak na rynkach kapitałowych - zbytnia pewność inwestorów oznacza tylko jedn - krach). Dlatego też nie dajcie się nabrać na jakiekolwiek brednie o podwyżkach.Nie ma co się spieszyć, może być tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.03.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 OK OK, ale wystarczy jak powiesz to raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.03.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Sorki, ale to nie było specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 13.03.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Najciekawsze rzeczy dzieją się budownictwie mieszkaniowym. Pogląd, że ceny mieszkań muszą rosnąć spowodował swoistą samosprawdzającą się przepowiednię. Tutaj krach jest także bliski. A najlepszym argumentem potwierdzającym tę tezę, jest przykład jednego z developerów, który reklamując swoje nowe osiedle (Wilanów), jako główną zaletę podaje gwarantowaną stopę zwrotu z inwestycji na poziomie 15 %. Toż to absurd, jakich mało - taka pewność co do koniunktury wróży tylko wielki krach (podobnie, jak na rynkach kapitałowych - zbytnia pewność inwestorów oznacza tylko jedn - krach). Dlatego też nie dajcie się nabrać na jakiekolwiek brednie o podwyżkach. Nie ma co się spieszyć, może być tylko lepiej. Chcesz powiedziec że ceny mieszkań i domów załamią się w tym roku ? Ludzie maja sporo pieniędzy i dojścia do kredytów ... materiały może tak - spadną ceny, ale gotowe domy i mieszkania NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts