engi 23.09.2002 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 Tak się przyglądam jak sobie dobre rzeczy majstrujecie.Kiełbaski i mięska oklepane....Proponuję makrelę pieczoną w folii lub liściach winorośli , jak ktoś ma w ogrodzie.Sprawioną makrelę naciera się przyprawą do ryb (najlepiej Kamis'a), zawija i na ruszcik - pycha!!!Makrela jest tłuściutka, ale tłuszczyk rybi nie szkodzi.Do tego dodatek z cukinii.Plastry pokrojone, posypane wegetą i zawiniete w folie (po kilka) i na ruszcik. Trzymać nie za długo aby były chrupkie.I do tego winko wytrawne białe lub piwko, które jest dobre na wszystko.!!! Co do kociołka - widziałam w Kobiernicach k. Bielska w sklepie gosp. niedaleko rondka. Niestety kosztują ponad stówkę i to grubo.(dwa rodzaje)Może po sezonie będzie wyprzedż!Szkoda, że sezon grilowy się kończy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.09.2002 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 Cieszy mnie to ogromnie /to, że lubisz Kraków/. Ja niestety nie mogę tego powiedzieć o Warszawie /Uwaga, mieszkańców lubię i mam sporo tam przyjaciół/, ten Wasz pośpiech, bałagan architektoniczny, dziurawe chodniki, trąbiące auta...., doprowadzają mnie do początków choroby psychicznej Co ciekawe nie mam takich lęków w Paryżu, Brukseli itd. Pozdrawiam Warszawiaków serdecznie. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 23.09.2002 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 Majko, ostatniego warszawiaka widziałem w Warszwie może pół roku temu, za to znam w Warszawie wiele fajnych osób z Krakowa, może to stąd ten pospiech , trąbienie ... itd - jeśli o architekturę to poglądy są podzielone - ale generalnie masz rację - moi przyjaciele z Wrocławia natomiast,(piekne stare miasto) potwierdzaja twoje słowa, mieszkajac tu nie zauważa się tego z czasem....niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.