suspectt 13.10.2025 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2025 Czesc, planuje budowe garazu 35m2 w technice szkieletowej. Dach bez okapowy, elewacja drewniana - deska pionowa, na dachu blacha na rabek stojacy. Nie wiem jak rozwiazac kwestie krycia wstepnego dachu, gdzie i jak odprowadzic ewentualne skropliny ? Planuje taki przekroj dachu i scian. Dach: Krokwie Membrana lub wiatroizolacja Kontrlaty Laty OSB lub deskowanie Mata strukturalna z oplotem "Makaron"? Blacha na rabek stojacy. Sciany Slupki C24 Wiatroizolacja Kontrlaty Laty Deska elewacyjna pionowa. W taki układzie membranę z dachu łącze z membrana ścian i w taki sposób odprowadzam ewentualne skropliny z dachu. Czy takie rozwiązanie ma sens ? Sposób podpatrzyłem na tym kanale ale nie wiem na ile można temu ufać Jest jakiś inny sposób żeby krycie wstępne wyprowadzić np do rynny albo na pas pod rynnowy ? Ale co wtedy z wentylacja elewacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/294698-garaz-szkieletowy-35m2-problem-z-dachem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts