pasco 25.02.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Tak się zastanawiam, czy lepiej żebym sam złożył w PINB zawiadomienie o rozpoczęciu robót, czy lepiej żeby zrobił to kierownik budowy?Bo właściwie i tak potrzebne są papiery od kierownika. Jak Wy załatwialiście zgłoszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.02.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 witajnie ma znaczenia kto składa. najważniejsze zeby był komplet dokumenów: podpisane przez ciebie zawiadomienie o rozpoczęciu robot, oświadczenie kierownika budowy o podjęciu obowiązków wraz z kopią jego uprawnień i aktualnym zaświadczeniem o przynależności do izby, możesz też dołączyć kopię decyzji o pozwoleniu na budowę i kopię pierwszej strony zarejestrowanego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.04.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Jak to jest z tym zgłoszeniem?Składam je z odpowiednimi zalącznikami i co dalej?Czekam na jakąś odpowiedź z urzędu czy po określonym terminie mogę zaczynać po prostu prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 02.04.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 składasz z załącznikami a co najmniej po siedmiu dniach od daty złożenia zawiadomienia rozpoczynasz budowę (pierwszy wpis w dzienniku budowy może się pojawić siedem dni po zgłoszeniu)...i wszystko nie otrzymujesz żadnej odpowiedzi z PINBu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.04.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 U mnie zajmuje sie tym KB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.04.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 dzięki za odpowiedzi aneska tak myślałam tylko ostatnio ktoś mnie zmylił pisząc że nie moze zacząć bo nie ma jakiejś pieczątki Z PINB-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 05.04.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 nie za ma co oczywiście, nie musicie zaczynać po siedmiu dniach od zgłoszenia, tylko najmniej po siedmiu... pozdawiam a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 05.04.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 wiem aneska ale coś mi się wydaje że będziemy nerwowo odliczać te siedem dni żeby już wkroczyć do akcji:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 05.04.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 rozumiem w końcu pogoda sprzyja... podpowiem ci tylko, że najważniejsza jest data pierwszego wpisu w dzienniku budowy, dokonywana zwykle przez geodetę powodzenia a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 05.04.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 rozumiem.... tylko wiesz, licho nie śpi a sąsiedzi czuwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts