RoninR 25.02.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Czy opłaca się kupić domek do kapitalnego remontu[dzrzwi okna podłogi tynki elewacja z zewnątrz ogrzewanie]około 80 m2, działka 180m2, za 25000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 25.02.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Czy opłaca się kupić domek do kapitalnego remontu[dzrzwi okna podłogi tynki elewacja z zewnątrz ogrzewanie]około 80 m2, działka 180m2, za 25000 zł. Myślę.że tak.Choć generalnie nie polecam remontów kapitalnych starych budynków.Czasami jes lepiej zastanowić się nad rozbiórką i postawieniem nowego obiektu.Część materiału z rozbviórki można wykorzystać. Remontowane obiekty przeważnie nie satysfakcjonują nas wymuszoną( przez rozkład ścian nośnych wentylacji,kominów ) funkcją użytkową . W tym przypadku mamy troszkę małą działeczkę.Ale to nie wada odstraszająca każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.02.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 180m2?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 25.02.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 ojej 180 m2? to ogromna przestrzen a jaki ogrod??? chyba 1800m2!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoninR 26.02.2005 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Ogród 180 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 02.03.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Wartałoby poznać lokalizacje. ja też miałem takie oferty przed tym jak postanowiliśmy budować. sprawdź wszystko dokładnie również od strony prawnej bo w takich okazjach często jest jakiś kruczek.Ja miałem podobną oferte ale jak zacząłem technicznie oglądać to okazało się że dom stoi na terenie podmokłym. No i jeszcze raz powtarzam LOKALIZACJA. To w końcu ma być Dom na całe życie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 25.04.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Jeżeli możesz to sprawdź fundamenty, zadzwoń gdzieś do rzeczoznawów i nich któryś obejrzy ten domekzanim kupisz. Ja znając kilka takich transakcji, skłaniałbym się do sprawdzenia jakości fundamentów. Wszystko pozostałe jesteś w stanie wymienić, a fundamenty najtrudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 26.04.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Moim zdaniem warto, prawdopodobnie jesli mury są w miare zdrowe i solidnie zbudowane to juz jest warto. Chociazby z tego powodu ze nie trzeba wystepowac o pozwolenie na budowe i unika sie wielu formalnych spraw z tym zwiazanych - wystarczy (prawdopodobnie, albo nawet i to nie) zgłoszenie i mozna robic, a przy okazji zawsze cos troszkę poszerzyc i juz robi sie fajny domek. W bloku za takie mieszkanie nawet do remontu na pewno zaplaci sie duzo wiecej, a tak masz swoj kawalek ziemi i dachu nad głowa ... Oczywiscie duzo zalezy od lokalizacji, ale ja i tak bym kupil .... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 26.04.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Czy opłaca się kupić domek do kapitalnego remontu[dzrzwi okna podłogi tynki elewacja z zewnątrz ogrzewanie]około 80 m2, działka 180m2, za 25000 zł. NIE, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 09.05.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Cena oczywiście zachęca, ale ja bym się dziesięć razy zastanowiła, bo przerabialiśmy już kapitalny remont starego domu i wiem, co to znaczy. Najczęściej jest tak, że im dalej w remont, tym więcej rzeczy wyskakuje, których nie planowaliśmy, bo wydawały się być dobre. A i tak nigdy nie jest sie zadowolonym do końca, choćby z tej przyczyny, że mury już zawsze będą stare...(choć tu oczywiście wiele zależy od tego, z czego i jak zostały zrobione). Poza tym na wielu sprzedających stare domy tuszuje ich mankamenty (np. tynkują dom z zewnąrz, że wygląda super, a po roku tynk zaczyna odchodzić z powodu wilgoci, której na pierwszy rzut oka nie widać). Więc zalecałabym rozwagę i ostrożność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 09.05.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Raczej nie polecam kupowania starych domów - wbrew pozorom to worek bez dna (zanim skończysz remontować jedno, drugie nieraz już wymaga poprawy, poza tym ścian i fundamentów nie zmienisz, uważaj na wilgoć...)Radziłbym mimo wszystko zacząć budowę małego i taniego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonlar 18.05.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam.Ja nie dawno kupiłem taki domek - 18-letni.Zamieszkałem w nim od razu. Standard /koniec lat 80-tych/Fundamenty i ściany są OK. Stropy żelbetonowe OK. Poza tym zasadniczo wszystko jest do wymiany.. okna stare, centralne ogrzewanie - żeliwne kaloryfery, potrzebne jest ocieplenie, zmiana poszycia dachowego, gładzie tynkowe, instalacje elektryczne /bez przewodu uziemniającego/, przebudowa schodów, podłogi ....itp..ok. 400 m2 działki. ...Ale ten 200m2 domek kupiłem 6 km od centrum W-wy w 'bardzo' dobrej cenie i bardzo miłym miejscu.Jak skalkulowałem, po kapitalnym remoncie, spłacie odsetek po 10-latach będę jeszcze do przodu.... Dla mnie w podjęciu decyzji na pierwszym miejscu była lokalizacja...W tej cenie nowy musialbym kupić 20 km od centrum i no bujać się z papierami-pozwoleniami - rok w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts