Patos 25.02.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 CZAT | Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | FAQ | Regulamin | Rejestracja | Zaloguj Nowe ceny styropianu od marca ! Strona Główna -> Prawo i pieniądze Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat Autor Wiadomość adi102 SYMPATYK FORUM (min. 10) Dołączył: 24 Paź 2004 Posty: 28 Skąd: Białystok Wysłany : Sob Lut 19, 2005 8:57 am Temat postu : Nowe ceny styropianu od marca ! -------------------------------------------------------------------------------- Witam Dowiedziałem się od przedstawiciela handlowego, że od 1 marca wszyscy producenci styropianu podnoszą ceny o 20% To b. dużo. Ja nie czekam, w przyszłym tygodniu mam dostawę styropianu pod wylewki. Pozdrawiam Powrót do góry Kon111 DOMOWNIK FORUM (min. 500) Dołączył: 06 Sie 2003 Posty: 648 Skąd: Warszawa Wysłany : Sob Lut 19, 2005 9:03 am Temat postu : Re: Nowe ceny styropianu od marca ! -------------------------------------------------------------------------------- adi102 napisał: Ja nie czekam, w przyszłym tygodniu mam dostawę styropianu pod wylewki. Lobby styropianowe działa!!! _________________Dziennik budowy "Manuela" - komentarze Zdjęcia - 17.02.05 Powrót do góry olinek FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Dołączył: 03 Sie 2004 Posty: 153 Skąd: śląskie Wysłany : Sob Lut 19, 2005 12:44 pm Temat postu : Re: Nowe ceny styropianu od marca ! -------------------------------------------------------------------------------- adi102 napisał: Witam Dowiedziałem się od przedstawiciela handlowego, że od 1 marca wszyscy producenci styropianu podnoszą ceny o 20% To b. dużo. Ja nie czekam, w przyszłym tygodniu mam dostawę styropianu pod wylewki. Pozdrawiam To zakrawa na zmowę producentów i powinien się takimi działaniami zająć Urząd Antymonopolowy. A pozatym to jak muszą podnosić to niech podnoszą - jeszcze tylko muszą znaleźć na ten "podniesiony" styropian klientów - zawsze można jechać do Czech i przywieźć tańszy - a w marcu się okaże czy to przedstawiciel handlowy napędzał sobie klientów na zapasy które mu zostały. A w marcu napisz czy i o ile podnieśli jesli będziesz jeszcze miał wgląd w ceny. Pozdrawiam. _________________Lepiej .......... nie mówić ! Powrót do góry shago STAŁY BYWALEC (min. 300) Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 302 Wysłany : Sob Lut 19, 2005 4:00 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- tak samo jak miał BK zdrożeć w lutym, pierdoły opowiadasz i tyle. _________________gg: 27962 Powrót do góry mdzalewscy ELITA FORUM (min. 1000) Dołączył: 20 Mar 2004 Posty: 1401 Skąd: Marki (Maz), Łapy (Podl.) Wysłany : Sob Lut 19, 2005 5:09 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- nie szkodzi będzie się więcej używać wełny już teraz ceny są porównywalne a jak styropian podrożeje to będzie się stosować lepszy i tańszy materiał _________________WOLĘ BYĆ ORYGINALNY, NIŻ POPULARNY, A JEDYNE ŻYCIE JAKIE MA SENS TO ŻYCIE TOWARZYSKIE DZIENNIK BUDOWY- http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=446619#446619 KOMENTARZE - http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=446617#446617 Powrót do góry SylwekW FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Dołączył: 22 Sty 2004 Posty: 134 Skąd: Jabłonna k/ Warszawy Wysłany : Sob Lut 19, 2005 5:48 pm Temat postu : ja też -------------------------------------------------------------------------------- Ja właśnie zamawiałem styropian do fundamentów i również w kilku niezależnych punktach usłyszałem o zbliżającej się podwyżce cen styropianu. _________________W marcu 2005 zaczynam. Trzymajcie kciuki. GG: 849809 Ostatnio zmieniony przez SylwekW dnia Nie Lut 20, 2005 9:49 am, w całości zmieniany 1 raz Powrót do góry adi102 SYMPATYK FORUM (min. 10) Dołączył: 24 Paź 2004 Posty: 28 Skąd: Białystok Wysłany : Nie Lut 20, 2005 8:39 am Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- shago napisał: tak samo jak miał BK zdrożeć w lutym, pierdoły opowiadasz i tyle. Przekazuję tylko informację, którą otrzymałem z założeniem że komuś się przyda Powrót do góry Whisper STAŁY BYWALEC (min. 300) Dołączył: 15 Gru 2003 Posty: 344 Skąd: Ruda k/Tarczyna już za chwilę... Wysłany : Nie Lut 20, 2005 7:38 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- adi102 napisał: shago napisał: tak samo jak miał BK zdrożeć w lutym, pierdoły opowiadasz i tyle. Przekazuję tylko informację, którą otrzymałem z założeniem że komuś się przyda Zaraz zaraz... BK drożeje, przynajmniej w jednej z hurtowni, które nawiedziłem w piątek powiedzieli że właśnie dostali fax o podwyżce - Belix z 5.55 na 6.77. Facet właśnie zabierał się za wprowadzanie nowej ceny do kompa... _________________Pozdrawiam, Whisper Dziennik Whisperów Komentarze do Dziennika Whisperów Powrót do góry thalex ELITA FORUM (min. 1000) Dołączył: 17 Lut 2004 Posty: 1069 Skąd: zachodnia Małopolska Wysłany : Nie Lut 20, 2005 7:49 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Ceny materiałów budowlanych zawsze były najniższe zimą a wzrastają wczesną wiosną i jest to chyba pewna prawidłowość, ale 20% to raczej małorealne, myślę, że handlowiec "zastrasza" _________________Słuchaj wszystkich ale swojego rozumu się trzymaj! ---- Pozdrawiam. Moja budowa Powrót do góry pyrka ELITA FORUM (min. 1000) Dołączył: 21 Mar 2003 Posty: 1221 Wysłany : Nie Lut 20, 2005 11:09 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- U mnie w hurtowni powiedzieli, że od lutego podrożały płyty GK o ok. 30%. Dlatego należy brać kredyty, spłacać je i mieszkać a nie oszczędzać w nieskończoność i nie mieszkać. Powrót do góry shago STAŁY BYWALEC (min. 300) Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 302 Wysłany : Pon Lut 21, 2005 7:29 am Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Whisper napisał: Zaraz zaraz... BK drożeje, przynajmniej w jednej z hurtowni, które nawiedziłem w piątek powiedzieli że właśnie dostali fax o podwyżce - Belix z 5.55 na 6.77. Facet właśnie zabierał się za wprowadzanie nowej ceny do kompa... a w której hurtowni mieli "belix" za 5,55 i jaki? miał zdrozeć od 1 lutego. przedpłate zrobiłem specjalnie. i nie zdrożał. a że przed sezonem nie bedzie promocji i zdrożeje to inna sprawa. inna sprawa że podwyzka miała być 12 % a w tej hurtowni co ja nawiedziłeś to 25%. robia nas w balona i tyle. _________________gg: 27962 Powrót do góry gosciu01 DOMOWNIK FORUM (min. 500) Dołączył: 23 Mar 2004 Posty: 529 Skąd: Raj na Ziemi Wysłany : Pon Lut 21, 2005 11:30 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- każedego roku to samo 1. sezonowość = naturalny wzrost cen - ale nie o 20 % ! 2. nowe budowy = nowi klienci i ciagle te same chwyty handlowe, ech, handlowcy ruszcie trochę swoje ... ( głowy ), a nie do znudzenia to samo, chociaż z drugiej strony skoro to działa ... Cz. Powrót do góry shago STAŁY BYWALEC (min. 300) Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 302 Wysłany : Wto Lut 22, 2005 7:08 am Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- gosciu01 napisał: każedego roku to samo 1. sezonowość = naturalny wzrost cen - ale nie o 20 % ! 2. nowe budowy = nowi klienci i ciagle te same chwyty handlowe, ech, handlowcy ruszcie trochę swoje ... ( głowy ), a nie do znudzenia to samo, chociaż z drugiej strony skoro to działa ... Cz. dokładnie niestety, i do tego znajomi robią tak samo, to chyba natura hurtownika budowlanego. _________________gg: 27962 Powrót do góry vanderbobo SYMPATYK FORUM (min. 10) Dołączył: 09 Lut 2005 Posty: 14 Skąd: Toruń Wysłany : Wto Lut 22, 2005 10:57 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- moim zdaniem to chwyty markietingowe, a producentów styropianu jest tylu że to niemożliwe żeby wszyscy mogli się dogadać co do cen. stawiam przede wszystkim na sezonowość - wiosna ruszają budowy i tyle Powrót do góry RYSZARD SYMPATYK FORUM (min. 10) Dołączył: 29 Sie 2002 Posty: 88 Skąd: Wilmington Wysłany : Sro Lut 23, 2005 4:02 am Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Ja bym nie był takim optymistą, zakładając że na wiosnę mocno ruszy budownictwo. Czytałem ostatnio że nie najlepiej dzieje się na rynku budowlanym w Polsce. A wiec nie jestem pewny czy panowie z hurtowni się czasem nie zagalopowali z tymi podwyżkami. Będą się teraz licytować w wysokości upustów. Takiego żniwa jak przed wprowadzeniem wyższego VAT już nie będą na pewno mieli. Zobaczymy niedługo. Pozdrawiam. _________________Będę mieszkał kiedyś w domku pod lasem, choćby miał to być wóz Drzymały. Powrót do góry dziubek SYMPATYK FORUM (min. 10) Dołączył: 19 Lut 2005 Posty: 21 Skąd: chełm Wysłany : Sro Lut 23, 2005 2:48 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- porównajcie ceny kabli(róznych) ze stycznia zeszłego roku i z połowy roku. Sprawdzcie jakie są dziś. Myślę że ta prawidłowość będzie podobna w całym budownictwie. Mąż kupował u "znajomego " hurtownika kable z 30-40% upustem, w końcu trafił do mniejszej hurtowni i kupił te same z 10% upustem. Najśmieszniejsze jest to że taniej niż u "znajomka". Myślę,że wszyscy nabijają nas w balona bo wydaje im się, że będą podnociś i podnosić cenę. w końcu spadną. Producent podnosi o 10%, hurtownik o 20% i interes się kręci. A potem wielkie promocje 40%, czyżby sprzedawali poniżej kosztów? Nie sądzę. _________________do szczęścia brakuje mi tylko domu Powrót do góry POLO81 SYMPATYK FORUM (min. 10) Dołączył: 22 Lut 2005 Posty: 14 Skąd: Poznań Wysłany : Sro Lut 23, 2005 5:48 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- W zeszłym roku latem styropian kosztował ok 120-130zł w Poznaniu a teraz zimą można kupić nawet za 95 zł.Poprostu zbliża się sezon Powrót do góry Wyświetl posty z ostatnich : Wszystkie Posty1 Dzień7 Dni2 Tygodnie1 Miesiąc3 Miesiące6 Miesięcy1 Rok Najpierw StarszeNajpierw Nowsze Strona Główna -> Prawo i pieniądze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona 1 z 1 Skocz do: Wybierz forum O budowaniu----------------II Spotkanie Forumowe - zapraszamyWymiana doświadczeńSondażeCo w "Muratorze" - skomentuj...Napiszcie w "Muratorze"...Pamiętajcie o ogrodachZwierzę też człowiekPrawo i pieniądzePsycholog dyżurny - czynne 24 godziny na dobęWnętrzaLista płac wykonawcówZrób to samDokumenty własneOgłoszenia drobneDom bez granic O Was----------------Dziennik budowyKlub BUDUJĄCYForum on lineGaleria zdjęć domów ForumowiczówNie tylko budowa - kącik zapaleńcówDział Porad ŻyciowychStowarzyszenie budujących poetów O projektach----------------ProjektyPrzebudowy i remonty Ogłoszenia i Konkursy----------------Zaczarowany parasol MURATORA - minikonkursyUwagi o Forum Muratora "Piwnica" - archiwum wydarzeń Forumowych----------------Święta, dni, imprezyTurnieje i konkursy Nie możesz pisać nowych tematówNie możesz odpowiadać w tematachNie możesz zmieniać swoich postówNie możesz usuwać swoich postówNie możesz głosować w ankietach Kontakt z redakcją© Wydawnictwo MURATOR 2002 | design by Adv.pl | Powered by Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/29496-nowe-ceny-styropianu-od-marca/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 25.02.2005 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Orginalny temat nie działa więc skopiowałem go, bo Redakcja nic z tym nie zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/29496-nowe-ceny-styropianu-od-marca/#findComment-553852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 27.02.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 No nie powiem trochę się przestraszyłem tą ceną styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/29496-nowe-ceny-styropianu-od-marca/#findComment-555056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 27.02.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Kupilabym, ale gdzie trzymac takie ilosci styropianu - w moim przypadku 15cm to ogrom bedzie. Mozna zaplacic teraz, wystawic fakture, trzymac u hurtownika, ale takiego zaufania do handlowcow nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/29496-nowe-ceny-styropianu-od-marca/#findComment-555217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts