Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam prośbę - jestem kopletnym laikiem jeśli chodzi o tematykę zakupu mieszkania. Trafiłam na mieszkanie obszerne z kawałkiem ogrodu i w miarę w centrum miasta. Mieści się na parterze, na górze sąsiedzi - 1 piętro i poddasze. Ogródek podzielony na 3. Mieszkanie jest ogrzewane węglem - w piwnicy stoi dość leciwy piec. Na co powinnam zwrócić szczególną uwagę przy zakupie,jakie pytania mam zadać, żeby nie pominąć czegoś istotnego? Bardzo dziekuję za wszelkie odpowiedzi :) . Pozdrawiam.
https://forum.murator.pl/topic/29500-mieszkanie-w-domu-3-rodzinnym-na-co-zwraca%C4%87-uwag%C4%99/

zabrzmi trywialnie ale na sąsiadów,

co to za ludzie, czy chcesz "z nimi" mieszkać itp itd

no i to ogrzewanie? leciwy piec na węgiel - widzę same kłopoty (może niepotrzebnie), czyją własnością jest piec, kto w nim pali - są jakieś grafiki :o czy jakiś palacz przychodzi, na węgiel chyba jest "zrzuta";

a może to jakaś wspólnota jest - jeśli tak to jakiś regulamin chyba mają?!

a jak sąsiadowi z góry będzie dach przeciekał to musisz się z kaską dorzucić?

kto i za czyje pieniącze pomaluje/naprawi ogrodzenie (jak jest), wymieni drzwi wejściowe itp itd

a tak na marginesie to dlaczego ktoś to sprzedaje (pewnie śpiewa jakieś bajki ale jaki jest prawdziwy powód?)