Paty 18.03.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Nie rozumiemy sie w zupełności. Widzę że chcesz mi udowodnić że jestem cholerną materialistka i wszystkie przyjęcia jakie organizuje robie po to żeby mieć z tego zysk. Skoro tak myślisz to twoja sprawa, nie będę Ci się tłumaczyć. Paty której świat przesłaniają pieniądze. P.S. Ty wolisz wydawać kasę na swoje jaszczurcze hobby ja wolę " grubo" dać w kopercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.03.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Ty wolisz wydawać kasę na swoje jaszczurcze hobby ja wolę " grubo" dać w kopercie. A jeszcze bardziej grubo dostac nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 18.03.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 A żebyś wiedziała że " grubo" dostaje i tak samo się rewanżuję. Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.03.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 A żebyś wiedziała że " grubo" dostaje i tak samo się rewanżuję. julcik To juz wiesz kogo powinnas byla wybrac na chrzestna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 13.04.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 My na komunię chrześnicy kupiliśmy m.in album z pięknymi zdjęciami "Jan Paweł II i dzieci". Myśle, ze dobrym prezentem jest też łańcuszek z krzyżykiem czy medalikiem. Wg mnie pieniądze są dobrym prezentem, ale raczej na wesele a nie dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaTa 14.04.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Od niedawna jestem użytkownikiem(albo urzytkownikiem - nigdy nie pamiętam jak to się pisze) FORUM i nie spodziewałam się takiego tematu. Faktycznie - ile albo co? Mam dwoje chrześniaków do komunii. Myślałam o aparatach cyfrowych - 2 identyczne, żeby nie buło wyróżniania i zazdrości. Wiem, że drogo i muszę kupić na raty. Ale co rowery - dla chłopca tak, ale dla dziewczynki..., złote łańcuszki dostali na chrzciny, kasa odpada. Może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 14.04.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Od niedawna jestem użytkownikiem(albo urzytkownikiem - nigdy nie pamiętam jak to się pisze) FORUM i nie spodziewałam się takiego tematu. Faktycznie - ile albo co? Mam dwoje chrześniaków do komunii. Myślałam o aparatach cyfrowych - 2 identyczne, żeby nie buło wyróżniania i zazdrości. Wiem, że drogo i muszę kupić na raty. Ale co rowery - dla chłopca tak, ale dla dziewczynki..., złote łańcuszki dostali na chrzciny, kasa odpada. Może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły? Pozdrawiam. wlasnie bo ja tez w maju ide na komunie chrzesniaczki, nie chcialabym dawac kasy wole prezent ale nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 wlasnie bo ja tez w maju ide na komunie chrzesniaczki, nie chcialabym dawac kasy wole prezent ale nie wiem co Zapozycz sie i kup jej zestaw kina domowego ale koniecznie z plazmowym telewizorem (zdrowszy dla dzieci). Komputery wyszly z mody w zeszlym sezonie, a poza tym sa juz za tanie na prezent komunijny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.04.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Od niedawna jestem użytkownikiem(albo urzytkownikiem - nigdy nie pamiętam jak to się pisze) FORUM i nie spodziewałam się takiego tematu. Faktycznie - ile albo co? Mam dwoje chrześniaków do komunii. Myślałam o aparatach cyfrowych - 2 identyczne, żeby nie buło wyróżniania i zazdrości. Wiem, że drogo i muszę kupić na raty. Ale co rowery - dla chłopca tak, ale dla dziewczynki..., złote łańcuszki dostali na chrzciny, kasa odpada. Może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły? Pozdrawiam. wlasnie bo ja tez w maju ide na komunie chrzesniaczki, nie chcialabym dawac kasy wole prezent ale nie wiem co My dajemy tzw. sprzęt grający nie trzeba wydawać wiele kasy żeby kupić coś markowego. Moja mama w przyszłym roku dla wnuczki już stara się o Encyklopedia Brytanica - bardzo to popieram bo to prezent na całe zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 My dajemy tzw. sprzęt grający nie trzeba wydawać wiele kasy żeby kupić coś markowego. Moja mama w przyszłym roku dla wnuczki już stara się o Encyklopedia Brytanica - bardzo to popieram bo to prezent na całe zycie. Nooo... Nawet na slubie juz nic lepszego nie dostanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.04.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 u Nas też jeszcze klamka nie zapadła: czy pieniązki czy jakiś konkretny prezent, ale taki jakiś sprzęt grający to rzeczywiście niezły pomysł. Co do kasy?Moze i wygodniej i znając beneficjenta - to pewnie bardziej by sie ucieszył, ale sama nie wiem.A raczej - ile - nie wiem. Żeby potem nie było - "no tak w końcu sie budują to chyba mają kase, a tekie grosze dali".Z drugiej zaś strony - tak jak pisaliście - w końcu to nie wesele, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 14.04.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 No i stało się. Chrześniak stwierdził, że właściwie to on nic nie chce, ale jeżeli już to zbiera na komputer To ile dać na ten komputer??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.04.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 wlasnie bo ja tez w maju ide na komunie chrzesniaczki, nie chcialabym dawac kasy wole prezent ale nie wiem co Zapozycz sie i kup jej zestaw kina domowego ale koniecznie z plazmowym telewizorem (zdrowszy dla dzieci). Komputery wyszly z mody w zeszlym sezonie, a poza tym sa juz za tanie na prezent komunijny. Czy jestes taka zlosliwa czy masz taki zart czy twoja rada to serio jest? Dziekuje ale nie skorzystam z twej rady, nie nadaje sie to na prezent komunijny. Czy ktos ma normalniejsze propozycje na prezenty komunijne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.04.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Czy jestes taka zlosliwa czy masz taki zart czy twoja rada to serio jest? W kwestii przesady zwiazanej z komunijnymi prezentami bywam wyjatkowo zlosliwa. Nie doszykalas sie w mojej wypowiedzi ironii ? Dziekuje ale nie skorzystam z twej rady, nie nadaje sie to na prezent komunijny. Dlaczego ? Przeciez jest odpowiednio drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.04.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Czy jestes taka zlosliwa czy masz taki zart czy twoja rada to serio jest? W kwestii przesady zwiazanej z komunijnymi prezentami bywam wyjatkowo zlosliwa. Nie doszykalas sie w mojej wypowiedzi ironii ? Dziekuje ale nie skorzystam z twej rady, nie nadaje sie to na prezent komunijny. Dlaczego ? Przeciez jest odpowiednio drogi... odpowiednio drogi dla kogo? dla ciebie? pogratulowac w kwesti przesady z prezentami? ironia? ja na tym watku zadalam jedno jedyne pytanie - co na prezent? nie wypowiadalam sie co do kwot, wiec mniemam ze twoje zlosliwosci tycza sie innych osob, lecz mnie nie wciagaj w taka dyskusje. Niech kazdy kupuje to co uwaza i na miare wlasnej kieszeni. Ja nie mam nic do osob ktore kupuja jakies drogie rzeczy, maja ochote cos takiego kupic to kupuja no i co z tego. Czy to grzech? Ja na komunie chrzesniaczki przeznaczam 300 zl . Na tyle mnie obecnie stac i tyle uwazam za stosowne. Jesli ty uwazasz inaczej to twoja sprawa. I po co tu zlosliwosci jakies i ironie. Jak ktos chce dac 2000 zl to widocznie go na to stac no i co zal ci? niech daje. Ja napewno kupie jako podstawowa pamiatke cos z dewocjonali - jeszcze nie wiem co , ale cos odpowiedniego na komunie. Myslalam o figurce aniolka czuwajacego nad snem mojej corki chrzestnej. Rozaniec, biblje - to ma wiec odpada. Aniolek jest ladny i mysle ze bedzie pamiatka odpowiednia. A na dodatkowy prezent wlasnie nie wiem czy rower czy cos innego. Moja chrzesniaczka nie jest wybredna dziewczynka ale mimo to nie wiem co kupic. Nie wiem tez co kupi chrzestny , byloby bezsensu gdybysmy obydwoje np kupili rowery. Moze dam kase w kopercie. Zobacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.04.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 odpowiednio drogi dla kogo? dla ciebie? pogratulowac Nie... Dla ludzi ulegajacych glupim modom i zwyczajom. Niech kazdy kupuje to co uwaza i na miare wlasnej kieszeni. No wlasnie i tu dylemat. Na miare swojej kieszeni, czy zapozyczyc sie, co by rodzina potem nie obgadywala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.04.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 odpowiednio drogi dla kogo? dla ciebie? pogratulowac Nie... Dla ludzi ulegajacych glupim modom i zwyczajom. Niech kazdy kupuje to co uwaza i na miare wlasnej kieszeni. No wlasnie i tu dylemat. Na miare swojej kieszeni, czy zapozyczyc sie, co by rodzina potem nie obgadywala ? A to jest jakis dylemat? dla mnie zaden. Mysle ze nie chodzi o mode . O zwyczaje tak , pewnie tak. Ale dobre zwyczaje sa mile widziane czyz nie? dobry zwyczaj nie pozyczaj np. jeszcze lepszy nie oddawaj Zreszta jakby swiat wygladal bez zwyczajow ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.04.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 A to jest jakis dylemat? No to chyba nie czytalas tego watku (i jemu podobnych) od poczatku. Dowiedzialabys sie, ze 100 PLN na chrzciny i 300 na komunie to za malo wedle polskich zwyczajow i mozna byc obsmarowanym przez rodzine jak sie czlowiek z czyms takim wyglupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 15.04.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 A to jest jakis dylemat? No to chyba nie czytalas tego watku (i jemu podobnych) od poczatku. Dowiedzialabys sie, ze 100 PLN na chrzciny i 300 na komunie to za malo wedle polskich zwyczajow i mozna byc obsmarowanym przez rodzine jak sie czlowiek z czyms takim wyglupi. Ja przeczytałam cały wątek i jemu podobne i zauważyłam, że oprócz bezsensowej złośliwości nie masz nic do powiedzenia na ten temat. Zaproponuj chociaż jeden pomysł na odpowiedni prezent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.04.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Zaproponuj chociaż jeden pomysł na odpowiedni prezent. Za 300 PLN ? Wartosciowa ksiazka album/atlas/encyklopedia moze nawet o tematyce religijnej w zaleznosci od tego czy dziecko i jego rodzice komunie traktuja serio. Jesli nie to moze byc cokolwiek. Od magnetofonu do roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts