Agnieszka1 15.04.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Zaproponuj chociaż jeden pomysł na odpowiedni prezent. Za 300 PLN ? Wartosciowa ksiazka album/atlas/encyklopedia moze nawet o tematyce religijnej w zaleznosci od tego czy dziecko i jego rodzice komunie traktuja serio. Jesli nie to moze byc cokolwiek. Od magnetofonu do roweru. No ale chodzi tez o to aby dziecko sie cieszylo.Czy ja wiem czy ucieszy sie z atlasu? chyba ze uwielbia geografie. No moze popatrze co sie kryje w ksiegarniach. A moze opowiesci biblijne w formie gry komputerowej? Eh sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.04.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 No ale chodzi tez o to aby dziecko sie cieszylo. No ale jako matka chrzestna to Ty powinnas znac to dziecko. A juz napewno znasz je lepiej niz ktokolwiek z forumowiczow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.04.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 No ale chodzi tez o to aby dziecko sie cieszylo. No ale jako matka chrzestna to Ty powinnas znac to dziecko. A juz napewno znasz je lepiej niz ktokolwiek z forumowiczow. Dlatego prosze o propozycje bo moze cos mi przypasuje. Nie mowie - powiedzcie mi co a ja to kupie. Mowie podpowiedzcie mi co a moze mi przypasuje i kupie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 15.04.2005 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Też jeszcze się nie zdecydowałam czy pieniądze czy prezent. Z podsuniętych pomysłów zastanawiałam się nad złotym łańcuszkiem z krzyżykiem np.fajnie byłoby z Kruka.Muszę właśnie skoczyć"na sklepy" i zorientować się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.04.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Też jeszcze się nie zdecydowałam czy pieniądze czy prezent. Jeśli pieniądze to dam tyle ile będę mogła w danej chwili /a szczerze powiedziawszy ostatnio kruchutko ,właśnie się przeprowadzamy/,wolałabym prezent ale nie wiem jeszcze co. Z podsuniętych pomysłów zastanawiałam się nad złotym łańcuszkiem z krzyżykiem np.fajnie byłoby z Kruka,tylko wiem ,że mają drogo.Muszę właśnie skoczyć"na sklepy" i zorientować się. Dziewczynka ,która ma komunię zaraz po wyjeżdża na stałe za granicę więc też trzeba brać to pod uwagę przy wyborze prezentu. Szczerze powiedziawszy gdybym nie miała problemów z kasą to dylematów by nie było,bo dałabym z 400 zł ,albo fajny prezent!!! A ja dalam lancuszek na chrzciny to na komunie musze cos innego. A jaki fajny prezent za te 400zl?no nie moge od was tego wydebic no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 15.04.2005 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Trzeba by się było złożyć na fajny rower,komputer.Fajnym prezentem byłyby np.rolki jakiejś renomowanej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 15.04.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Niezła jazda wyszła z tego postu. Ja powiem krótko zgadzam się całkowicie z Joshi a jej przeciwnikom proponuję jeszcze zainstalować aparaty na monety w drzwiach toalety i wszedzie gdzie tylko się da - zapewne przyspieszy to zwrot z inwestycji=przyjęcia komunijnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.04.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Niezła jazda wyszła z tego postu. Ja powiem krótko zgadzam się całkowicie z Joshi a jej przeciwnikom proponuję jeszcze zainstalować aparaty na monety w drzwiach toalety i wszedzie gdzie tylko się da - zapewne przyspieszy to zwrot z inwestycji=przyjęcia komunijnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 15.04.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 MaBi a Ty jak rozumiem na komunię dziecku byś kupiła lizaka albo paczkę cukierków ?? W wszystkich rodzinach, które znam ludzie sobie robią prezenty na urodziny, gwiazdkę, komunię czy wesele. Jest to przyjemne i dla dającego i dla obdarowanego. Wg mnie jeśli kogoś stać i ma taka fantazję to moze dać na prezent nawet nowy samochód i nie ma sensu sie z niego wyśmiewać ( no chyba że to zazdrość przez Was przemawia). Najważniejsze, żeby prezenty były dawane szczerze i bez planów na przyszłość w stylu "ja dam tyle to może jak do mnie przyjdą to też mniej nie dostanę". I najważniejsza sprawa to nie powinno się nastawiać, że przyjęcie weselne czy komunijne będzie inwestycją która sie zwróci a jeszcze sie zarobi na niej. Wiele również zależy od kultury osób przyjmujących prezenty. Sama byłam na weselu w trakcie którego para młoda zaczeła przeliczać kasę i sprawdzać "ile i od kogo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 15.04.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Ja planuję kupić elektryczny rowerek.Ponoć to modne .Kosztuje od 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 15.04.2005 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 [ Wysłany : Pią Kwi 15, 2005 6:00 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- MaBi a Ty jak rozumiem na komunię dziecku byś kupiła lizaka albo paczkę cukierków ?? W wszystkich rodzinach, które znam ludzie sobie robią prezenty na urodziny, gwiazdkę, komunię czy wesele. Jest to przyjemne i dla dającego i dla obdarowanego. Wg mnie jeśli kogoś stać i ma taka fantazję to moze dać na prezent nawet nowy samochód i nie ma sensu sie z niego wyśmiewać ( no chyba że to zazdrość przez Was przemawia). Najważniejsze, żeby prezenty były dawane szczerze i bez planów na przyszłość w stylu "ja dam tyle to może jak do mnie przyjdą to też mniej nie dostanę". I najważniejsza sprawa to nie powinno się nastawiać, że przyjęcie weselne czy komunijne będzie inwestycją która sie zwróci a jeszcze sie zarobi na niej. Wiele również zależy od kultury osób przyjmujących prezenty. Sama byłam na weselu w trakcie którego para młoda zaczeła przeliczać kasę i sprawdzać "ile i od kogo" quote]Zgadzam się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 18.04.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 MaBi a Ty jak rozumiem na komunię dziecku byś kupiła lizaka albo paczkę cukierków ?? Wg mnie jeśli kogoś stać i ma taka fantazję to moze dać na prezent nawet nowy samochód i nie ma sensu sie z niego wyśmiewać ( no chyba że to zazdrość przez Was przemawia). Po pierwsze jestem facetem Po drugie odniosłem wrażenie, że Joshi krytykuje niektórych podejście do komunii tj. traktowanie jej jak wyścigów kto da wiecej i lepiej a nie fakt obdarowywania się i dlatego się z nią zgadzam. Nie skrytykowałem żadnego prezentu i również uważam, że każdy daje to na co go stać i co uważa ale to jest prezent dla dziecka bo to ono ma świeto a nie dla rodziców. Dlatego myślę,że w mojej konkretnej sytuacji bardziej cieszłabym się z pięknego wcale niedrogiego prezentu,niż z tej stówy Ludzie którzy organizują komunię, wesele, urodziny wydają na te okolicznośc pieniadze. I impreza na kilka lub kilkanaście złotych to nie są jakies tam grosze tylko tysiąc lub dwa. I nie dziwmy się że rodzice spodziewają się jakiś większych kwot nie lubię zaglądania do czyichś kieszeni i portfeli: jeżeli ktoś jest naprawdę bardzo dobrze sytuowany.... Ty wolisz wydawać kasę na swoje jaszczurcze hobby ja wolę " grubo" dać w kopercie. Nie zgodzam się również z poglądem, że jak ja coś wolę to tego samego oczekuję od innych. Każdy ma prawo lubić coś innego i wydawać swoje pieniądze na co i jak chce. Najważniejsze, żeby prezenty były dawane szczerze i bez planów na przyszłość w stylu "ja dam tyle to może jak do mnie przyjdą to też mniej nie dostanę". I najważniejsza sprawa to nie powinno się nastawiać, że przyjęcie weselne czy komunijne będzie inwestycją która sie zwróci a jeszcze sie zarobi na niej. Wiele również zależy od kultury osób przyjmujących prezenty. Sama byłam na weselu w trakcie którego para młoda zaczeła przeliczać kasę i sprawdzać "ile i od kogo" :oops i tu się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.04.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 pattaya moj kuzyn dostal taki rowerek na komunie , byl szczesliwy bo to dziecko w zyciu malo dostawalo prezentow a przykrosci za to wiele mialo.A ja juz zdecydowalam, kupie jakis medalion z grawerem i dam kase w kopercie. O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.04.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 a mozecie napisac kiedy zaczynaja sie komunie? 7. maja?i czy w tym roczniku jest duzo dzieci, jakis wyz? czy normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.04.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 a mozecie napisac kiedy zaczynaja sie komunie? 7. maja? i czy w tym roczniku jest duzo dzieci, jakis wyz? czy normalnie A po co ci to? jesli juz to 8 maja - komunie sa w niedziele. Ale czy wyz czy niz to nie wiem - a co robisz zestawienie do GUS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 18.04.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 MaBi a Ty jak rozumiem na komunię dziecku byś kupiła lizaka albo paczkę cukierków ?? Wg mnie jeśli kogoś stać i ma taka fantazję to moze dać na prezent nawet nowy samochód i nie ma sensu sie z niego wyśmiewać ( no chyba że to zazdrość przez Was przemawia). Po pierwsze jestem facetem ojjj przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.04.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 A po co ci to? jesli juz to 8 maja - komunie sa w niedziele. Ale czy wyz czy niz to nie wiem - a co robisz zestawienie do GUS? hihi, akurat mieszkam obok kosciola na Kr Korony, no i dziecko czeka na 'dzieci do slubu' no tak, kalendarz mam jakis nietypowy, sobota jest ostatnia a niedziela jako pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.04.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Dowiedzialam sie wlasnie jaki jest tegoroczny hicior w dziedzinie prezentow komunijnych i az przysiadlam. W tym roku dzieci na komunie dostaja operacje plastyczne... No kto sie skusi na taki prezent dla chrzesniaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 26.04.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Dowiedzialam sie wlasnie jaki jest tegoroczny hicior w dziedzinie prezentow komunijnych i az przysiadlam. W tym roku dzieci na komunie dostaja operacje plastyczne... No kto sie skusi na taki prezent dla chrzesniaka ? skad masz takie info ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 27.04.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 JoShi nie dodalas jakie to operacje.Mowili w tv ze zaobserwowano ze coraz czesciej operacje plastyczne odstajacych uszu sa robione wlasnie przed komuniami, stad domniemanie ze operacje te to moga robic za prezent komunijny.Ale widzialas JoShi ta dziewczynke z uszami jak radary?jeny ja tak odstajacych uszu to w zyciu nie widzialam, na serio, no poprostu jak anteny satelitarne przyczepione do glowy , biedna dziewczynka, musi miec straszne kompleksy.Wypowiadal sie tez lekarz ze najlepszym wiekem u dzieci dla zabiegu korekcji uszu jest wiek 7 lat i moze dlatego zbiega sie to z komuniami do ktorych dzieci przystepuja wlasnie w wieku lat 7.I wiecie co gdyby moja cora miala takie uszy jak ta dziewczynka tez bym jej zafundowala taki zabieg plastyczny.Wypowiadal sie psycholog w porozumieniu z chirurgiem, zabieg ten nie jest powazny ani grozacy zdrowiu , a kompleksy ktorych dzieci przez takie uszy nabawia sie w wieku szkolnym ciagna sie przez cale zycie, wiec taki zabieg psycholog by polecal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts