Luc Skywalker 07.06.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Komunia sw. to swieto koscielno-rodzinna.I dlatego prezenty powinny byc w tym duchu utrzymane.Chyba ze ktos chce byc posadzony o stawianie wyzej dobr materialnych przed wiara.Moje propozycje:obrazek przedstawiajacy jakiegos swietego.Moze byc przywieziony z Klasztoru Jasnogorskiego,lepiej jak z Watykanu.Jeszcze lepiej jak poswiecony przez papieza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 26.09.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam nie polecam dawania kasy, zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest prezent.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 18.04.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Maj już za chwilę, w tym roku to my mamy zagwozdkę więc temat do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 18.04.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 No cóź ja też w tym roku mam komunię, ale swojego syna, na pytanie co chciały dostać odpowiada że on to właściwie nie wie, ustaliliśmy, ze dosŧanie stary i nowy testament, a jeżli dostanie pieniązki to założymy mu lokatę i jak dojrzeje do podjęcia decyzji co chciałby mieć to sobie wtedy kupi. Nie narzucamy nikomu co mają kupić bądź dać, każdy podejmuje decyzję sam w porozumieniu z synem nie z nami bo to jego święto nie nasze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 26.04.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Jesli rodzice nie sa zmanierowani, to dziecko na ogol tez nie jest i nie bedzie oczekiwalo kina domowego. No właśnie wpadła mi w ręce ulotka z Tesco, a tam takie stronki Prezenty na I komunię, czy też I Komunia. I na tych stronkach zaczynają skromnie od Biblii i bombonieren, a dalej aparaty i kamery cyfrowe (wiem, że dzieci są bystre, ale czy aż tak, żeby posługiwac się kamerą cyfrową?), kończy się na kinie domowym. To teraz rower - marzenie dzieci sprzed 10 lat jest skromnym prezentem. Cholera, jakby tu wrócić do czasów, w których na komunię dostawało się zegarek? (Co prawda teki mechaniczny, porządny to wydatek na miarę kina domowego ) Ja naprawdę niczego nikomu nie chcę żałować, ale jak tak dalej pójdzie, to prezentem na 18 będzie za chwilę dom, albo nowy model terenówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 17.05.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 mam komunię chrześniaczki w niedzielę, kupiłam kolczyki (po zniżce 100)i to jest cały prezent, dostanie je przed niedzielą, żeby mogła w nich "wystapić". Czy jestem wyrodną ciotką?? Chyba nie. Jest wiele innych okazji kiedy daje prezenty, upominki, niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.05.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Po bałaganie komunijnym. I wiecie, sama z małzonkem miałam zadrę . A o prezent dla córki. Zaczęło się oczywiście o teściowej która wspaniałomyślnie postanowiła podarować wnuczce telewizor ( hmm, żeby zawczasu nauczyć oglądania przygłupich seriali - odcinek 1118889999........ ). Nie chcąc być wyrodną synową, i wybrnąć z sytuacji, zaproponowałam że kupimy najtańszy odtwarzacz DVD - żeby to nieszczęsne TV mieć pod kontrolą - bo służyłoby do oglądania bajek (które teraz ogląda na kompie). A wiecie co mój małż zrobił? Kupił dziecku (jedynaczka) kino domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.05.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 chyba jakoś przez biały tydzień go nie zamordujesz ..........mam nadzieję A potem.......... wolna wola i skrzypce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.05.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 chyba jakoś przez biały tydzień go nie zamordujesz ..........mam nadzieję A potem.......... wolna wola i skrzypce Ba jak już tak zaszalał to i ja coś uszczknę - pooglądam sobie Shreka, Gwiezdne Wojny, Seksmisję.................... Ale forsy mi mimo to szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 18.05.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Koleżanka kupiła na I Komunię piękny latawiec + grę Twister + książkę dla dzieci dot. wiary i modlitwy.Chłopiec był zachwycony, czy rodzice również - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 27.05.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 jutro komunia.. hmm... wystepujemy w charakterze chrzestnego...osobiscie uwazam ze dziecko powinno dostac prezent ale tu inne wzgledy wziely gore. wiemy ze chca jej kupic komputer... a na taki prezent nas nie stac. dlatego sie "dokladamy"a co do kwoty - wydaje mi sie ze jest duza presja, swiadomosc ze inni daja tyle a tyle... kto co ma, kto ma wiecej, kto co dostal i od kogo... i to glownie dzieci na tym cierpia.... chociaz boje sie ze od zmaaterializowanego swiata jest im juz naprawde trudno uciec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts