Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Razem ze wstawieniem okien planuję również drzwi zewnętrzne.

Obawiam się jednak, że mogą one zostać uszkodzone przez ekipy, które będą przez nie jeszcze setki razy przechodzić. Teraz mam drzwi zbite z desek i z kłódką, ale myślę o czymś solidniejszym.

Jakie mieliście pomysły na drzwi zewnętrzne na czas budowy? Wstawialiście np tańsze? Czy wstawienie drzwi tymczasowych nie powodowało później problemu z zainstalowaniem ościeżnic drzwi docelowych?

Pozdrawiam

:D

https://forum.murator.pl/topic/29520-drzwi-zewn%C4%99trzne-na-czas-budowy-jakie-rozwi%C4%85zania/

Długo takie miałem jak ty.

Skobel, kłódka i było dobrze.

Dopiero po tynkach, instalacjach, wylewkach przyszły docelowe.

Są oklejone folią fabrycznie, ale i tak się o nie martwię.

Choć niby każdy uważa, to i tak są ochlapane różnościami.

Ale przed tynkami, wylewkami odradzam zdecydowanie.

Kupiłem drzwi Diere (antywłamaniowe) z okładzinami roboczymi (na czas budowy) - dobra sprawa!

Odpada obrabianie otworu po przełożeniu drzwi na docelowe.

Zniszczyć się może tylko ościeżnica i rama drzwi (blaty zewnętrzne po zakończeniu przywiozą i przemontują) I jeszcze jeden (+) to to że budowajest zabezpieczona w takim samym stopniu jak będzie po przeprowadzce.

Pozdrawiam

• 11 months później...

Też chciałam wstawić drzwi tymczasowe, ale obawiam się, że z takimi drzwiami nie ubezpieczę budowy od kradzieży.

Kolega wstawił drzwi docelowe i poobklejał folią, podobno nic się nie stało. W sklepie powiedzieli mi, że ludzie na czas budowy kupują drzwi tymczasowe, z błędami.

Może ktoś jeszcze się wypowie?

Pozdrawiam