Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zew. otwierane na zew. czy wew?

Recommended Posts

Wszyscy, którzy mieszkali w bloku są przyzwyczajeni do otwierania drzwi do wewnątrz i pewnie zrobią tak w swoim domu. Ja zawsze mieszkałem w domku z drzwiami otwieranym na zewnątrz i tak zrobiłem w swoim domu.

I jedna i druga wersja ma swoje wady i zalety - zauważcie, że w dużych domach, pałacach, kościołach gdzie drzwi są ciężkie otwiera się je do środka a tam gdzie jest mniej miejsca i drzwi są lekkie - na zewnątrz.

• 1 month później...
Przy wycenie panowie z dwóch firm, mówili,że drewniane drzwi powinny otwierać się do środka i tylko na w ten sposób montowane udzielają gwarancji.

.

A ja z kolei trafiłam na takich, co udzielali gwarancji tylko przy montażu na zewnątrz - były to któreś drzwi antywłamaniowe.

A ja z kolei trafiłam na takich, co udzielali gwarancji tylko przy montażu na zewnątrz - były to któreś drzwi antywłamaniowe.

A ja trafiłam na takich, u których musiałam dopłacić za otwieranie się drzwi na zewnątrz... :-?

I tu mnie zaskoczyli... :evil:

Pozdr.

:D

boże, przecież cegła też może spaść na głowę

a jak by coś (odpukać) to, oknem

Ale cegły na dachu nie leżą.

Uciekałes kiedyś z palącego sie domu ??

Ja tak i wierz mi, instynktownie biegniesz do drzwi.

A czasu jest mało, strasznie mało i moze go nie starczyć na myślenie.

No i przestrzegam przed klamkami na kluczyk w drzwiach balkonowych.

tak z dachu to dachówka, a cegła z muru powyżej głowy

całe szczęście nie musiałam uciekać, ale pożar własnego mieszkania w wieku nastu lat przeżyłam.

pamiętając tamto wydarzenie - tylko cud może uratować, biorąc pod uwagę co się wyrabia z materiałami tak wysoka temperatura (moje lale wyglądały jak po heyne-medina). no i zależy gdzie znajduje się źródło ognia - bo jak przy drzwiach to....

mam nadzieję, że drugi raz mnie to, nie spotka (wiesz statystyka)

tfu, tfu na psa urok

więc mam drzwi do środeczka i do tego z pcv i duże okna a ramy też z pcv