martta 27.02.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Kurcze, to mam dylemat.Przy wycenie panowie z dwóch firm, mówili,że drewniane drzwi powinny otwierać się do środka i tylko na w ten sposób montowane udzielają gwarancji.Podobno otwierane na zewnątrz są bardziej podatne na działanie czynników zewnętrznych i moga się odkształcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 28.02.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Widać te dwie firmy nie są pewne co robią i boją się dać gwarancję na swój chłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 28.02.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 drzwi zewnętrzne mam pod zadaszeniem deszczyk zacina na nie dopiero jak duzy wiatr jest otwierane mam na zewnątrz - podest mam duzy nie ma problemu a przynajmniej w wiatrołapie wiecej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mattin 28.02.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Wszyscy, którzy mieszkali w bloku są przyzwyczajeni do otwierania drzwi do wewnątrz i pewnie zrobią tak w swoim domu. Ja zawsze mieszkałem w domku z drzwiami otwieranym na zewnątrz i tak zrobiłem w swoim domu.I jedna i druga wersja ma swoje wady i zalety - zauważcie, że w dużych domach, pałacach, kościołach gdzie drzwi są ciężkie otwiera się je do środka a tam gdzie jest mniej miejsca i drzwi są lekkie - na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 28.02.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Frontowe do środka (chociaż wiatrołap jest mały) gdyz na zewnątrz z jednego boku jest sciana a z drugiego barierka. Do ogrodu mam na zewnątrz - jest zadaszenie. Chociaż do wewnatrz wydaje mi się bardziej naturalne - zapraszające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 29.03.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Wieszamy kocyk i po kłopocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 29.03.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Przy wycenie panowie z dwóch firm, mówili,że drewniane drzwi powinny otwierać się do środka i tylko na w ten sposób montowane udzielają gwarancji. . A ja z kolei trafiłam na takich, co udzielali gwarancji tylko przy montażu na zewnątrz - były to któreś drzwi antywłamaniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 29.03.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Mały wiatrołap, jest miejsce na schodach więc beda sie otwierać na zewnątrz (już są zamówione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 29.03.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Wszyscy, którzy mieszkali w bloku są przyzwyczajeni do otwierania drzwi do wewnątrz wejściowe do mieszkań, to i owszem ale główne do klatki schodowej, jak najbardziej, na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 A ja z kolei trafiłam na takich, co udzielali gwarancji tylko przy montażu na zewnątrz - były to któreś drzwi antywłamaniowe. A ja trafiłam na takich, u których musiałam dopłacić za otwieranie się drzwi na zewnątrz... I tu mnie zaskoczyli... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 30.03.2005 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Musisz ich zrozumieć.Na czymś muszą zarabiać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 30.03.2005 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 A my do wewnątrz mamy otwierane. Przekonał mnie czyjś argument o robieniu "jaskółki" przy wpuszczaniu gości drzwiami otwieranymi na zewnątrz . Drzwiom to różnicy nie robiło - po prosty montażyści spytali na która stronę mają się otwierać i już. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 30.03.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 tyż mam do wewnątrz i jest ok. jakoś się wchodzący mieszczą, a "za" przemówiły silnie wiejące u nas wiatry - nie chciałam wylecieć za klamce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.03.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Jak się będzie paliło docenisz drzwi otwierane za zewnątrz, naciskasz klamke i wyskakujesz a tak trzeba sie z tymi drzwiami cofnąć W małym wiatrołapie tylko na zewnątrz, nie zabieraja miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 30.03.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 boże, przecież cegła też może spaść na głowęa jak by coś (odpukać) to, oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 30.03.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 W bloku ze względu na miejsce przełożyłem i mam otwierane na zewnątrz, ale w domku udało mi się przekonać żonę do otwieranych do środka, gdy zobaczyła na własne oczy, jak wiatr targa drzwiami od pomieszczenia gospodarczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.03.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 boże, przecież cegła też może spaść na głowę a jak by coś (odpukać) to, oknem Ale cegły na dachu nie leżą. Uciekałes kiedyś z palącego sie domu ?? Ja tak i wierz mi, instynktownie biegniesz do drzwi. A czasu jest mało, strasznie mało i moze go nie starczyć na myślenie. No i przestrzegam przed klamkami na kluczyk w drzwiach balkonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 30.03.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 [quote name="Cypek No i przestrzegam przed klamkami na kluczyk w drzwiach balkonowych.[/quote] A ja takie mam bo prawdopodobieństwo otwarcia zwykłej klamki przez moja córke i dalej nie wiem co ... jest znacznie wieksze od prawdopodobieństwa pożaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 30.03.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 tak z dachu to dachówka, a cegła z muru powyżej głowycałe szczęście nie musiałam uciekać, ale pożar własnego mieszkania w wieku nastu lat przeżyłam.pamiętając tamto wydarzenie - tylko cud może uratować, biorąc pod uwagę co się wyrabia z materiałami tak wysoka temperatura (moje lale wyglądały jak po heyne-medina). no i zależy gdzie znajduje się źródło ognia - bo jak przy drzwiach to.... mam nadzieję, że drugi raz mnie to, nie spotka (wiesz statystyka) tfu, tfu na psa urok więc mam drzwi do środeczka i do tego z pcv i duże okna a ramy też z pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts