Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porotherm - jaki upust od cennika???

Recommended Posts

:roll: Buduję z porothermu 44 cm, 25 cm i 11,5 działowe. Dach - Koramic a więc też Wienerberger.

Poporsiłem kilka hurtowni we Wrocławiu o wycenę.Upust jaki zaproponowali to 12% od cennika na porotherm i 15% na Koramic.

Ile udało się Wam "wydusić"? Mam wrażenie, że tak naprawdę to nawet 20% kiedyś można było mieć w Wienerbergerze.

Pozdrowienia,

Paolo

Buduję z porothermu44, co do cen to trzeba było by napisać od jakiej ceny bazowej są te upusty. Np. ceny bazowe w moim przypadku wachały się od 5.50 do 6.70 za szt!!! Tak więc rabat 12 czy 18% będzie różny w zależności od ceny bazowej.

Mnie się udało kupic 44 z Wienerbergera za 5zł locco budowa :)

A jak u Was?

Pozdrawiam

Jarek244

Zgadza się jest w rzepie oraz na liście materiałów nie dopuszczonych do sprzedaży na stronach Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego http://www.gunb.gov.pl/ Tyle że nikt juz nie wspomina o tym że znalazł się tam PTH który był w o oile dobrze pamiętam klasie 10 i nie i w II gat itp. I gdyby to była każdy inny materiał w tak złej klasie i w takim gat. też by był zakzany.

Tak że nie jest źle z PTH :D

Pozdrawiam

jarek244

:roll: Buduję z porothermu 44 cm, 25 cm i 11,5 działowe. Dach - Koramic a więc też Wienerberger.

Poporsiłem kilka hurtowni we Wrocławiu o wycenę.Upust jaki zaproponowali to 12% od cennika na porotherm i 15% na Koramic.

Ile udało się Wam "wydusić"? Mam wrażenie, że tak naprawdę to nawet 20% kiedyś można było mieć w Wienerbergerze.

Pozdrowienia,

Paolo

cze paolo,jest w tej chwili promocja na pth 44 - mozna dostac 17 %

+ opłaty za rozładunek.co do dachówki zalezy jaką chcesz mieć z Koramica.jesli polska zakładka - nie polecam !!rzepak.jesli karpiówka w naturze - dobry towar i mozna wylicytowac 20 % na połaci.pozdro.danyboy

• 4 years później...