wrk1 26.02.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Z moich obliczeń wynika, ze jeżeli frez ma 2cm, to na tskim styropianie traci się około 6% powierzchni. A jak w przypadku listwy startowej, czy frez się obcina, czy może zamawia się frezowany z trzech stron? Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 26.02.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 styropian frezowany ma to do siebie, ze wychodzi drozej niz zwykly, z dwuch pododów, jest drozszy bo jest frezowany, i jak piszesz wychodzi go wiecej na sciane, jednak ma tez zalety, nie powstaja mostki na laczeniach, szybciej sie nim robi. A jak w przypadku listwy startowej, czy frez się obcina, czy może zamawia się frezowany z trzech stron , bierzesz pileczke czy nozyk, i tniesz na rowno choc, jak chcesz i zaplacisz to zrobia i frezowany z trzech stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk1 26.02.2005 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Dzięki za odpowiedź, wyjaśniłeś moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 26.02.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 A czy ktoś próbował kleić styropian krawędziami? Wydaje mi się to proste, a kleje do styropianu wydają się dość tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 27.02.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 styropian frezowany ma to do siebie, ze wychodzi drozej niz zwykly, z dwuch pododów, jest drozszy bo jest frezowany, i jak piszesz wychodzi go wiecej na sciane, jednak ma tez zalety, nie powstaja mostki na laczeniach, szybciej sie nim robi. A jak w przypadku listwy startowej, czy frez się obcina, czy może zamawia się frezowany z trzech stron , bierzesz pileczke czy nozyk, i tniesz na rowno choc, jak chcesz i zaplacisz to zrobia i frezowany z trzech stron Moim zdaniem to z tym mostkiem na łączeniach to bzdura. Styropian jest droższy,a robi się nim gorzej i wolniej . Pomysł z frezem przy docieplaniu małych domów to głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 27.02.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 A czy ktoś próbował kleić styropian krawędziami? Wydaje mi się to proste, a kleje do styropianu wydają się dość tanie. chłopie o cvzym ty mówisz?,nie masz pojęcia o docieplaniu. Bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 27.02.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 No właśnie nie mam, więc pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 27.02.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 No właśnie nie mam, więc pytam A chodziło mi nie o docieplanie z zewnątrz ściany, tylko o podtrzymanie wełny pomiędzy krokwiami. Na wszelki wypadek kupiłem z frezem, chociaż najlepszy byłby pióro-wpust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts