Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za tynki?

Martin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 247
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdynia - tynki wew. cem.-wap. 10zł/m. + materiały.

Tynki zew. + docieplenie (styropian 10 cm) 25zł + materiały (w cynie montaż parapetów zew. z płytek caramicznych).

UWAGA na tynki zew. (akryl) TERRANOVA!!! Firma która wykonywała ocieplenie zakończyła swoją pracę pod koniec września (tynk suchy i twardy) i jakie było moje zdziwienie, kiedy przyjechałem na budowę (16 pazdziernik) i zobaczyłem że dwie ściany po prostu SPŁYNEŁY. Oczywiście reklamuje materiał tzn. tynk akrylowy.

Drogi Pawle - za tania firma i budzący wątpliwości materiał - efekt sam widzisz na ścianach.

Po raz kolejny na tym forum przestrzegam wszystkich przed tanimi materiałami i tanimi firmami , bo efekt jest taki później ,że jest problem , z którym sobie nie można poradzić . W przypadku tynków ,są w Polsce firmy produkujące , którym można zaufać w 99 % - Są to KABE , KREISEL , STO ,BOLIX . I tylko tynki tych firm ja oferuje swoim klientom. Reszty wogóle nie biorę pod uwagę.

• 1 month później...
Witam. Proszę o podpowiedź- czy 20zł za m2 tynki gipsowe z materiałem to dobra cena?

z narożnikami ?

Hmm. To mnie zaskoczyłeś. Wykonawca powiedział, że z materiałem ale ta cena wydaje mi się za niska jeżeli miałoby być z narożnikami. Jeżeli orientujesz się w cenach to podpowiedz

ja robiłem okrągłe narożniki - rewelacyjny efekt. Po castingu tylko jedna ekipa podjęła się tej realizacji.

Witam.

W wakacje 2009 rozpocząłem budowę domu jednorodzinnego i obecnie planuję dokończyć tą inwestycję. Dlatego też szukam „SOLIDNEJ EKIPY” która wykona moje zlecenie,

- Zlecę wykonanie ścianek działowych z cegły Eder 11,5 - 8 szt/m2. Powierzchnia ścianek to 80m2. Wysokość ścianek to 2,75m - 11 warstw.

- Zlecę wykonanie tynków wewnętrznych. Tynki cementowo-wapienne. Powierzchnia z sufitami to około 550 m2.

- Zlecę wykonanie tynków zewnętrznych. Tynki cementowo-wapienne. Wysokość ścian do okapu to 3,5m, a wysokość szczytów to 8,0m. Powierzchnia tynków zewnętrznych to około 200 m2.

Termin rozpoczęcia to: wiosna 2010. Myślę że będzie to początek kwietnia.

Tak jak wspomniałem wyżej: Interesują mnie tynki CEMENTOWO WAPIENNE wykonane zgodnie z dobrą praktyką oraz normą budowlaną.

Budowa znajduje się 20 km od Piły na północy Wielkopolski.

Będę wdzięczny również za polecenie ekipy lub też ekip budowlanych.

• 2 weeks później...
Witam. Proszę o podpowiedź- czy 20zł za m2 tynki gipsowe z materiałem to dobra cena?

z narożnikami ?

Hmm. To mnie zaskoczyłeś. Wykonawca powiedział, że z materiałem ale ta cena wydaje mi się za niska jeżeli miałoby być z narożnikami. Jeżeli orientujesz się w cenach to podpowiedz

ja robiłem okrągłe narożniki - rewelacyjny efekt. Po castingu tylko jedna ekipa podjęła się tej realizacji.

to ciekawe, czy można prosić o jakieś zdjęcie

• 3 weeks później...