Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za tynki?

Martin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 247
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie chcą za robociznę cem.-wap. (ręcznie) 14,-/m2. Z materiałem to mi wyjdzie prawie 19,-/m2, ale ekipa twierdzi, że ściana już "pod malowanie" będzie. Kierownik budowy głowę za nich daje. Tyle samo musiałabym zapłacić za gipsowe z agregatu. No i nie wiem co zrobić ???

U mnie chcą za robociznę cem.-wap. (ręcznie) 14,-/m2. Z materiałem to mi wyjdzie prawie 19,-/m2, ale ekipa twierdzi, że ściana już "pod malowanie" będzie. Kierownik budowy głowę za nich daje. Tyle samo musiałabym zapłacić za gipsowe z agregatu. No i nie wiem co zrobić ???

Uważam, że jeżeli cena jest ta sama, a nam wychodziła też że podobnie, to weź z agregatu, na pewno nie będziesz żałował. My jesteśmy bardzo zadowoleni, ścianki są piękne. I chyba w miarę szybko zrobili. Wyszło ponad 500 m, robili 8 dni. Pozdrawiam. :)

A jeszcze nadmienię, że nie udało nam się znaleźć takiej ceny o jakich piszecie. Robili nam za 21 zł. Okolice Warszawy.

Myslimy o tynkach wewn cementowo-wapiennych nakładanych ręcznie. Właśnie otrzymałem oferte na 8 zł/m2 za robocianę. Do tego materiał (cement, wapno, piasek i listwy narożne).

Coś czuję, że się zdecyduję :D

Tak, 8pln/m2 to jest dobra cena -> zaopatrz sie tylko w długą łatę, poziomnicę i pilnuj aby nie odchodzili od pionów

• 8 months później...