janrenovate 16.11.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 I młody chłopak. Pooglądam jego pracę i zobaczę czy prosto. A wszędzie ma być równo? Jak sprawdzić czy dobrze? Sa normy określające tynki. na 1 m dopuszczalne odchyłki 1mm,na 3 m do 5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 17.11.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 no i rozgorzała dyskusja o dupie Marynie, przecież wiadomo, że każdy majster-klajster swoją metodę chwali i choćby przypalali go żywcem to swoje będzie gadał, a majster co robił 30 lat recznie z piachu ze żwirowni nagle się nie przerzuci na gotowe mieszanki w workach bo co one mu dadzą ? nawet gdy będzie mial agregat to cenę bedzie musiał podać wyższą i przestanie być konkurencyjny a pytanie było jaka cena za tynki: C-W z worka czy z kopalni (czytaj żwirowni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 17.11.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 no i rozgorzała dyskusja o dupie Marynie, przecież wiadomo, że każdy majster-klajster swoją metodę chwali i choćby przypalali go żywcem to swoje będzie gadał, a majster co robił 30 lat recznie z piachu ze żwirowni nagle się nie przerzuci na gotowe mieszanki w workach bo co one mu dadzą ? nawet gdy będzie mial agregat to cenę bedzie musiał podać wyższą i przestanie być konkurencyjny a pytanie było jaka cena za tynki: C-W z worka czy z kopalni (czytaj żwirowni) "Majster" który 30 latek robił kielnią to juz za bardzo nie da rady machać jakby nie było mamy XXI wiek,więc czas na Nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oakstreetbeach 18.11.2009 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Prosilbym o porade w sprawie tynku zewnetrznego. Dom zostal ocieplony steropianem polozonym na klej. Nie mam za duzo pojecia o tynkach zewnetrznych. Dostalem wycene 45PLN za metr plus material (bez cokolu) i koszt ustawiena i wypozyczenia rusztowania. Dom ma okolo 210 m2 scian zewnetrznych. Cena koncowa to okolo 15,000 PLN. Czytajac inne posty wydaje mi sie to bardzo drogo. Kolor tynku bialy lub lekko zolty bez dodatkowych akcentow i kolorow.Czy tynk cementowo-wapniowy (tradycyjny) jest zalecany na zewnatrz (na steropian) i czy bylby tanszy? Pamietam jak jescze nie tak dawno byl to jedyny sposob tynkowania i nie bylo wielkich problemow. A czy moze ktos ma inna propozycje i zna dobra ekipe w okolicach Poznania (Przezimierowo-Plewiska-Dabrowa). Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 18.11.2009 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Prosilbym o porade w sprawie tynku zewnetrznego. Dom zostal ocieplony steropianem polozonym na klej. Nie mam za duzo pojecia o tynkach zewnetrznych. Dostalem wycene 45PLN za metr plus material (bez cokolu) i koszt ustawiena i wypozyczenia rusztowania. Dom ma okolo 210 m2 scian zewnetrznych. Cena koncowa to okolo 15,000 PLN. Czytajac inne posty wydaje mi sie to bardzo drogo. Kolor tynku bialy lub lekko zolty bez dodatkowych akcentow i kolorow. Czy tynk cementowo-wapniowy (tradycyjny) jest zalecany na zewnatrz (na steropian) i czy bylby tanszy? Pamietam jak jescze nie tak dawno byl to jedyny sposob tynkowania i nie bylo wielkich problemow. A czy moze ktos ma inna propozycje i zna dobra ekipe w okolicach Poznania (Przezimierowo-Plewiska-Dabrowa). Z gory dziekuje. 45PLN za m2,sporo jak za sama robocizne. za połowe ceny mozna zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 18.11.2009 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Prosilbym o porade w sprawie tynku zewnetrznego. Dom zostal ocieplony steropianem polozonym na klej. Nie mam za duzo pojecia o tynkach zewnetrznych. Dostalem wycene 45PLN za metr plus material (bez cokolu) i koszt ustawiena i wypozyczenia rusztowania. Dom ma okolo 210 m2 scian zewnetrznych. Cena koncowa to okolo 15,000 PLN. Czytajac inne posty wydaje mi sie to bardzo drogo. Kolor tynku bialy lub lekko zolty bez dodatkowych akcentow i kolorow. Czy tynk cementowo-wapniowy (tradycyjny) jest zalecany na zewnatrz (na steropian) i czy bylby tanszy? Pamietam jak jescze nie tak dawno byl to jedyny sposob tynkowania i nie bylo wielkich problemow. A czy moze ktos ma inna propozycje i zna dobra ekipe w okolicach Poznania (Przezimierowo-Plewiska-Dabrowa). Z gory dziekuje. 45PLN za m2,sporo jak za sama robocizne. za połowe ceny mozna zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 18.11.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 za tynki wewnętrzne płaciłam 14 zł m2 za robociznę, za położenie styropianu, kleju i tynku zewnętrznego 35 zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 18.11.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 tynki tynki ... i po tynkach tradycyjne; ręcznie robione cement i wapno:) 16 zł robota m2 z materiałem wyszedł 22,40 zł teraz suszymy:) a ładne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oakstreetbeach 20.11.2009 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Czy ktos mozed polecic dobra ekipe tynkarska kolo Poznania.Czy tynk tradycyjny moze byz polozony na steropian i jaka jest przecietna cena za robocizne i material za okolo 200m/2.Czy ktos moglby podac plusy i minusy tynku tradycyjnego w porownaniu z nowymi technologiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Campto 20.11.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ja już po tynkach. Wewnętrzne - gipsowe - 24,60/m2 brutto robocizna z materiałem.Zewnętrzne 37 zł brutto/m2 -robocizna czyli położenie styropianu, siatki, kleju i struktury( tynk zewnętrzny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 02.12.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 U mnie także po tynkach wewnętrznych,cem-wapienne robione ręcznie.Cena za robociznę 12zl m2.Okolice Rzeszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 02.12.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 U mnie wewnętrzne gipsowe z materiałem (Knauf): 23,50 zł / m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bati 07.12.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Vafel możesz polecić ekipę? Rzufika1 też proszę o namiary na tynkarzy: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.12.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Ja jestem z moich tynkarzy całkiem zadowolony i mogę polecić. Paweł Kozyrahttp://www.mastersystem.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 07.12.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Bati poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 08.12.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Białystoktynki wewnętrzne tradycyjne 15 zł robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekABC 08.12.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 tynki tynki ... i po tynkach tradycyjne; ręcznie robione cement i wapno:) 16 zł robota m2 z materiałem wyszedł 22,40 zł teraz suszymy:) a ładne są. Kolego, a jak wyglądają - będzie jeszcze gładź na nich? Ile za tą przyjemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekABC 08.12.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 mam ofertę: gipsowe z agregatu: 24 pln z materiałem; cement-wapno robocizna 14 pln z worków (ale nie wiem jeszcze co dodatkowo liczą), z materiałem ok. 26 pln; cement-wapno-piasek z betoniarki 16 pln robocizna w Wwie. czy możecie pomóc jak wyglądają tradycyjne z betoniarki - czy konieczne jest szpachlowanie? czy to filcowanie/gąbkowanie dużo daje? jak dostępność drobnego piachu w Wwie - jakieś namiary bardzo mile widziane (też na ekipę dobrą)..._________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.12.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 dedek76, vafel a kładziecie gładzie na tynki gipsowe czy nie? Muszę właśnie dokonać wyboru tynki gipsowe czy cw... bliżej mi do gipsowych chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 10.12.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Ja nie planuje gładzi. Co prawda nie jest wszędzie gładziutko i równiutko, ale jakoś nie bardzo mi to przeszkadza. A halogenem nie będę przy ścianach świecił, żeby specjalnie nierówności wynajdywać. Chociaż nigdy nie wiadomo - może mnie jeszcze najdzie z tymi gładziami... ale na dzień dzisiejszy na 99% nie będę robił gładzi.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts