pola08 06.11.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Chełm - 14 zł/m2 cementowo-wapienne podawane maszynowo. Narożniki, okna, glify, puszki el. wszystko w cenie. Szybko!!! - dom 200m2 (tylko ściany) robili 5 dni. Podam namiar jak ktoś potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalmayday 06.11.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Mam pytanie do tych co mają/będą mieć tynki gipsowe maszynowe. Co obejmowała cena, dokładnie czy podana przez tynkarzy cena obejmowała wykończenie tzn. obróbkę puszek prądowych, wykończenia narożnikami np. we wnękach okiennych, w przypadku gdy są parapety wewnętrzne również obróbkę wkoło parapetów? Zastanawia mnie czy podawana kwota w granicach 22-25zł obejmuje takie wykończenia czy jest to liczone dodatkowo... Jaka obróbkę puszek ? przecież puszki są parę mm pod tynkiem albo na równi z tynkiem......... Cena 22-25 na pewno obejmuje cały materiał (grunty,tynk,narożniki,zabezpieczenie okien drzwi )+robocizna i to chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostalosia 07.11.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 czy ktos moze polecic dobrego fachowca do tynkow wewnetrzych w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 08.11.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Jak się liczy powierzchnie ścian do tynkowania? Czy jest to powierzchnia brutto (razem z otworami okiennymi i drzwiowymi), czy netto (czyli same ściany). Jak lepiej umawiać się z wykonawcą? Na samą robociznę, czy na robociznę z materiałem? Myślę, że lepiej robocizna + materiał bo wtedy nie będzie miał pretensji, że piasek nie taki albo cement nie ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandria Hera 08.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Chełm - 14 zł/m2 cementowo-wapienne podawane maszynowo. Narożniki, okna, glify, puszki el. wszystko w cenie. Szybko!!! - dom 200m2 (tylko ściany) robili 5 dni. Podam namiar jak ktoś potrzebuje. pola08 ja bym poprosiła namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 09.11.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Wlasnie kończymy tynki cem-wapienne/nie z worka/ zacierane piaskiem kwarcowym. Wyszło pieknie. Cena robocizny 20zl. Materiały 7zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 09.11.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 tynki cementowe generalnie 30zł m2 z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 10.11.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Udało nam się utargować; tynki cem-wap. - 30zł/m2 + w cenie wstawianie parapetów wewnętrznych. Kwota bez względu na ilość materiałów, otwory okienne nie są odliczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.11.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Poszukuje sprawdzonej ekipy, która robi tynki cementowo wapienne zacierane na gładko z okolic Zagłębia, Śląska. Proszę podajcie też ceny... i czy z materiałem, czy bez.... A jak jest lepiej wsiąść ekipę, która ma swój materiał, czy zamawiać materiał samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 16.11.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Właśnie jestem po rozmowie z wykonawcą tynków wewnętrznych cementowo - wapiennych z agregatu.30zł za metr ze wszystkimi materiałami. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 16.11.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Właśnie jestem po rozmowie z wykonawcą tynków wewnętrznych cementowo - wapiennych z agregatu. 30zł za metr ze wszystkimi materiałami. Co wy na to? materiał luzem z kopalni czy mieszanka paczkowana z fabryki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 16.11.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Właśnie jestem po rozmowie z wykonawcą tynków wewnętrznych cementowo - wapiennych z agregatu. 30zł za metr ze wszystkimi materiałami. Co wy na to? Z materiałem tyle wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 16.11.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Malobert pisze: materiał luzem z kopalni czy mieszanka paczkowana z fabryki ? Mam nadzieję, że to pytanie to nie żart... A jeżeli nie żart to niestety niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 16.11.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Majster od tynków/25lat doswiadczenia / twierdzi, że jezeli tynki cem -wap to nie z worka/chemia/ a robione.Koszt 1m materiałow 5-7 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 16.11.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Majster od tynków/25lat doswiadczenia / twierdzi, że jezeli tynki cem -wap to nie z worka/chemia/ a robione.Koszt 1m materiałow 5-7 zl. "Majster" od tynków nie wie co mówi!! Tez mam 25lat doświadczenia w branży i twierdze ze te z "worka" są o niebo lepsze! A koszt?hmm,to uzaleznione jest od grubości warstwy,przy 100mm bedzie to około 5-7zł.m2. Życie pokazuje jednak iz rzadko mamy ściany/sufity tak proste. Na temat co lepsze,to gdybanie tak jak z masłem i margaryna. Co lepsze,beton z gruchy(chemia)? Czy beton tradycyjny z betoniarki mieszany na placu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mnie majsrty ( 3 ekipy) mówiły 3 różne wersje...,,,,,, Jedni mówili, że robią różne tynki jakie chcemy i cementowe i gipsowe, cena 18zł/m2. Druga ekipa same tynki 14zł cementowe, 13zł/m2 gipsowe, ta ekipa namawiała mnie na tynki gipsowe z worków.... Trzecia ekipa 11zł (wyjściowo z 12zł zeszli do 11zł/m2)cementowo wapienne robione z piasku i wapna (ekipa z większego miasta ale nie olbrzymia aglomeracja). U wszystkich ekip materiał po stronie inwestora. A my chcieliśmy cementowo wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 16.11.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mnie majsrty ( 3 ekipy) mówiły 3 różne wersje...,,,,,, Jedni mówili, że robią różne tynki jakie chcemy i cementowe i gipsowe, cena 18zł/m2. Druga ekipa same tynki 14zł cementowe, 13zł/m2 gipsowe, ta ekipa namawiała mnie na tynki gipsowe z worków.... Trzecia ekipa 11zł (wyjściowo z 12zł zeszli do 11zł/m2)cementowo wapienne robione z piasku i wapna (ekipa z większego miasta ale nie olbrzymia aglomeracja). U wszystkich ekip materiał po stronie inwestora. A my chcieliśmy cementowo wapienne Sama nazwa cementowo wapienne jest nieco mylna:) Wapna w takich jest duuuzo więcej,a najwięcej,piasku. Cement tylko do utwardzenia,związania. Sama szlichta zas z piasku kwarcowego na ten przykład jest prawie wapienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 I wtedy jest gładko?Jeśli tak, to o takie zacierane gąbką mi chodzi.Trzecie majstry taką proporcje mi powiedzieli, że piach, wapno i niewiele cementu..Czyli 3 ekipa miała racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 16.11.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 I wtedy jest gładko? Jeśli tak, to o takie zacierane gąbką mi chodzi. Trzecie majstry taką proporcje mi powiedzieli, że piach, wapno i niewiele cementu.. Czyli 3 ekipa miała racje? 3ecia ekipa gada prawde,widac zna się na rzeczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 I młody chłopak.Pooglądam jego pracę i zobaczę czy prosto.A wszędzie ma być równo? Jak sprawdzić czy dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts