wrk1 26.02.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Czy można łączyć styropian i polistyren ekstrudowany? Np. 6cm styropianu FS 15 i 4 cm polistyrenu ekstrudowanego na zewnątrz? Jeżeli tak to jak to połączyć ? klejem czy może tylko przyłożyć i przysypać ziemią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk1 27.02.2005 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Nikt tego nie próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes_m 28.02.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 A jakie masz warunki gruntowe ?Jeśli jest problem z wysoką wodą lub gruntem to raczej bym sobie to odpuścił ,normalny styropian jest nasiąkliwy a nie zabezpieczysz go tak ,żeby nie ciągnął wody kapilarnie - chyba,że naprawdę będziesz bardzo dokładny. Łączyć można na klej ale uwaga na grzebień ,najlepiej jednak materiałem bitumicznym ( jest to również a może przede wszystkim izolacja p-wodna ) co się do tego nadaje,zużycie jakieś 2 - 3 kg/m2 - polecam wyrób PCI - Pecimor 2 N. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk1 28.02.2005 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Warunki gruntowe dobre woda na 3m. Właśnie się dowiedziałem, że można ale np. całą grubość ekstrudowany na 30cm od dołu a potem można łączyć.Jak ktoś kładzie 5cm to nie opłaca się kombinowac, ale przy 10 to już można zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 28.02.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Ja dałem na samym dole poliester 5cm do wysokości 50cm licząc od ław, a wyżej styropian 5cm. Ocieplenie styrodurem 10cm to trochę przesada. Wydaje mi się że 5cm wystarczy, szczególnie na dole. Jest taka norma że ociepla się do 0,5 m pod posadzką potem już ocieplenie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk1 01.03.2005 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Ja mam w projekcie Archonu 14cm styropianu więc 10 cm polistyrenu ekstrudowanego to nie jest przesada. Większość dobrych projektów daje coraz więcej izolacji termicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 01.03.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 .. a ja mam wprojekcie ścianę fundamentową murowaną z bloczków (bo tak chciałem) i to trójwarstwową z 10 cm styropianu w środku. I planuję tak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 10.04.2005 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Fredy - co to za materiał ten poliester?Sztywna pianka poliestrowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts