james 26.02.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Bez poddasza użytk. Pow. uż.120m. Robocizna od chudziaka po gąsiory na dachu .BK 24 na klej ,beton z gruchy, dach kryty dachówką czterospadowy, 2 kominy ekipa zapewnia sprzęt i organizuje materiały.Ja opłacam kierownika, geodetę i płacę osobno za wiązary. Zaproponowali 25 tyś.( bez faktury - Dolny Śląsk) Czy to dobra cena ???? Czy taras zewnętrzny , ściany działowe i sufit podwieszany też powinien mieścić się w tej cenie? ( przy budynkach z poddaszem przecież dwie ostatnie pozycje są w cenie stanu surowego?) Proszę o pomoc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek____37 26.02.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 witam cene średnia , mogło by być taniej . ceny scianek dzialowych i sufitów podiweszanych wcale nie zaliczają sie do stanu surowego .i jak piszesz w temacie stan surowy otwarty to sie zastanów co to znaczy bo widze że nie wiesz.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 27.02.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Jak na mój gust - drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 27.02.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Ja zaś jesli porównam do ceny jaką mam u moich wykonawców to powiedziałbym, że taka cena na poziomie "...stanów średnich ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 27.02.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Jeśli wykonawca jest bardziej niż solidny, jeśli pion trzyma pion, a poziom poziom. I jeszcze przy okazji występują na budowie kąty proste to nie jest to księżycowa cena. Jestem na etapie wykończenia - nawet nie zdajecie sobie sprawy jak potężne oszczędności można uzyskać jeśli porządnie został wykonany stan surowy. Tylko z ciekawości zapoznałem się z np. z cenami wylewek samopoziomujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts