glic 27.02.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Chętnie pociągnę ten temat. A co w takim przypadku można zrobić? W 2000 zakupiłem działkę budowlaną. Skorzystałem z odpisu podatkowego na zakup działki. Niby to początek dużej ulgi budowlanej- ale bez budowy W 2002 zmieniono przepisy podatkowe - ulga budowlana. Zatem nie budowałem więc duża ulga mi nie przysługiwała. W 2004 uzyskałem pozwolenie na budowę i postawiłem stan zerowy. Czy w związku z tym budując dom mogę liczyć na ulgę odsetkową? NIE, bo podobno skorzystałem w 2000 z dużej ulgi budowlanej. Dziwne. Starej ulgi nie mam a nowej nie mogę mieć bo mam starą. Czy jest na to rozwiązanie? Czy jest możliwy zwrot odpisu podatkowego z roku 2000 w ramach korekty zaznania podatkowego i z czystym kontem budować i oczekiwać ulgi odsetkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 27.02.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Można zrobić korektę i wtedy jakby nie było sprawy. Wcześniej trzeba policzyć ile trzeba zapłacić karnych odsetek , bo w US procenty sa spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts