Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jasna fuga na podłogę w kuchni

martta

Recommended Posts

Ja mam na podłodze w kuchni kamionkę...jasną.Fugi jasne .Po wyschnieciu fug zaimpregnowałam Hagesanem i jest ok. Mieszkam prawie rok...a raz tylko czysciłam je szczoteczką i powtórnie zaimpregnowałam.

Umyłam tez hagesanem "czyste fugi" a pozniej znów hagesan "impregnacja"

Mam położone jasne płytki na podłodze w kuchni, ogrzewanie podłogowe.

Jakiej firmy i jaki rodzaj fugi polecacie.

Najlepiej coś takiego w co łatwo nie wnika brud. Nie chciałabym latać codziennie na czworaka ze szczoteczką i szorować fugi.

Jak to wygląda u Was?

Miałem w kuchni fugi Mapei, impregnowane Delfinem. Niestety, o ile delfin się sprawdził w łazience, tak brudom kuchennym (tłuszcze itp) nie dał rady, po roku fugi wyglądały na tyle tragicznie, że zostaływyskrobane i zastąpione ciemnymi.

J.

dziekuje za rady, ja mam fugę Mapei włazience, niestety trzeba szorowac bo brud włazi.

Teska mam pytanie, co to takiego ten Hagesan, jakiś preparat specjalnie do fug?

To płyn ?lakier? Jak to stosować?

HG to płyn do impregnacji fug. też zastosowałam bo, mam wszędzie jasne fugi mapeia, ale jeszcze zbyt krótko położony żebym coś mogła powiedzieć. jak narazie to, wiem, że wody nie przepuszcza.

instrukcja "obsługi" załączona do opakowania - lecisz specjalną pipetą - fajna robota. tylko płyn nie tani - w castoramie 54 zł i starcza na bodaj 40m2 (u mnie zużyłam na 30-stu)

Na pewno teraz zrobię ciemne, jakoś nie chce mi się ich drapać, malować, pacykować, w ogóle myśleć o nich,

żeby potem i tak stwierdzić, że są szaro-bure... :(

Miałam przez parę lat jasne w łazience i wiem czym to pachnie...

Pozdr.

No cóż ... z mojego doświadczenia wynika , że jasne na podłodzenie –NIE - niestety , ciemnieją chwytając mimo środków brud i ślad czasu . I tego się raczej nie uniknie ... doradzam ciemne .

:wink: Albo jasne , które i tak ściemnieją :wink:

ja sie zabiję !!!!

ostatnio cały świat jest przeciwko mnie ...nawet te głupie fugi !!!! A Kasiorek mi polecił właśnie jasne fugi do gresu ...... :roll:

Ja już prawie się zdecydowałam na ciemne fugi.

Pozostaje mi tylko wybór koloru.

A Ty jaką podjęłaś decyzję?