martta 27.02.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Mam położone jasne płytki na podłodze w kuchni, ogrzewanie podłogowe.Jakiej firmy i jaki rodzaj fugi polecacie.Najlepiej coś takiego w co łatwo nie wnika brud. Nie chciałabym latać codziennie na czworaka ze szczoteczką i szorować fugi.Jak to wygląda u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.02.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Ja mam na podłodze w kuchni kamionkę...jasną.Fugi jasne .Po wyschnieciu fug zaimpregnowałam Hagesanem i jest ok. Mieszkam prawie rok...a raz tylko czysciłam je szczoteczką i powtórnie zaimpregnowałam.Umyłam tez hagesanem "czyste fugi" a pozniej znów hagesan "impregnacja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 28.02.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 a my zdecydowaliśmy się na fugi epoksydowe z Mapei - według zapewnień sprzedawcy żaden brud nie da im rady... jak będzie w praktyce przekonamy się jak zaczniemy mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.02.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Magda ja mam te fugi.......sa dobre,ale brudzik i tak je zniszczy.....jak wyzej pisałam nie jest zle....po roku raz a fuga prawie biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 28.02.2005 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 dziekuje za rady, ja mam fugę Mapei włazience, niestety trzeba szorowac bo brud włazi.Teska mam pytanie, co to takiego ten Hagesan, jakiś preparat specjalnie do fug?To płyn ?lakier? Jak to stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.02.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Mam położone jasne płytki na podłodze w kuchni, ogrzewanie podłogowe. Jakiej firmy i jaki rodzaj fugi polecacie. Najlepiej coś takiego w co łatwo nie wnika brud. Nie chciałabym latać codziennie na czworaka ze szczoteczką i szorować fugi. Jak to wygląda u Was? Miałem w kuchni fugi Mapei, impregnowane Delfinem. Niestety, o ile delfin się sprawdził w łazience, tak brudom kuchennym (tłuszcze itp) nie dał rady, po roku fugi wyglądały na tyle tragicznie, że zostaływyskrobane i zastąpione ciemnymi. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.02.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Czyli wniosek jest jeden - jasna fuga na podłodze zupełnie się nie sprawdza.Ja miałam dać jasną w holu, taką jak gres, ale teraz jeszcze raz przemyślę sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 28.02.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Teska - te fugi które masz z Mapei są epoksydowe? My kupiliśmy coś co się nazywa "KERAPOXY" - nadaje się to podobno do basenów, przemysłu itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 28.02.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 dziekuje za rady, ja mam fugę Mapei włazience, niestety trzeba szorowac bo brud włazi. Teska mam pytanie, co to takiego ten Hagesan, jakiś preparat specjalnie do fug? To płyn ?lakier? Jak to stosować? HG to płyn do impregnacji fug. też zastosowałam bo, mam wszędzie jasne fugi mapeia, ale jeszcze zbyt krótko położony żebym coś mogła powiedzieć. jak narazie to, wiem, że wody nie przepuszcza. instrukcja "obsługi" załączona do opakowania - lecisz specjalną pipetą - fajna robota. tylko płyn nie tani - w castoramie 54 zł i starcza na bodaj 40m2 (u mnie zużyłam na 30-stu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Na pewno teraz zrobię ciemne, jakoś nie chce mi się ich drapać, malować, pacykować, w ogóle myśleć o nich, żeby potem i tak stwierdzić, że są szaro-bure... Miałam przez parę lat jasne w łazience i wiem czym to pachnie... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 28.02.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Mielismy jasne w kuchni i na przedpokoju. KOSZMAR! Żona zarzekła się, że nigdy więcej. No chyba, że zaakceptuje się nieco inny miejscami kolor od zakładanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.02.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 nie jest tak zle z tymi fugami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 28.02.2005 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 To teraz juz wiem co robić ! Fuga niestety musi być jaśniutka, potem biorę pipetke i jedziemy z tym koksem . Dowiadywałam się preparat kosztuje 45zł. No to do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.02.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 A na jak długo starcza ten zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.02.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 a ja do jasnego gresu chciałam jasne fugi ( holl i kuchnia ) i jakie mam teraz dać ? ciemno-szare ? Naprawdę nie ma porządnych fug ? albo porządnych impregnatów ? nie wierzę ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.02.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Chyba bezpieczniej będzie dać ciemno-brązową.Przyglądałam się dzisiaj mojej podłodze bez fug i doszłam do wniosku, że ciemna nie będzie tak fatalnie wyglądać.Lepiej kratka na podłodze niż brudna fuga.Przynajmniej ja tak myślę.A Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 28.02.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 No cóż ... z mojego doświadczenia wynika , że jasne na podłodzenie –NIE - niestety , ciemnieją chwytając mimo środków brud i ślad czasu . I tego się raczej nie uniknie ... doradzam ciemne . Albo jasne , które i tak ściemnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.02.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 ja sie zabiję !!!! ostatnio cały świat jest przeciwko mnie ...nawet te głupie fugi !!!! A Kasiorek mi polecił właśnie jasne fugi do gresu ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 28.02.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 MAM NADZIEJĘ ŻE MÓWIĄC CIEMNE NIE MACIE PRZECIEŻ NA MYŚLI CZARNE - mogą być jakieś odmiany beżów , szarośći ltp. Wszystkich przeraża słowo ciemne do jasnych kafli bo boimy się efektu szachownicy Może Kasiorek doradzi jakiś ciekawy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.03.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 ja sie zabiję !!!! ostatnio cały świat jest przeciwko mnie ...nawet te głupie fugi !!!! A Kasiorek mi polecił właśnie jasne fugi do gresu ...... Ja już prawie się zdecydowałam na ciemne fugi. Pozostaje mi tylko wybór koloru. A Ty jaką podjęłaś decyzję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts