Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry, 

od kilku miesięcy męczymy się z naszymi sąsiadami. Uważają oni, że w późnych godzinach wieczornych i nad ranem słychać dziwne dźwięki, które dochodzą z ich sufitu (mieszkają pod nami). Sąsiadka jest przekonana, że to odgłosy zbliżeń intymnych i dziwny dźwięk to pracujące przy tym łóżko. Ostatnio otrzymałam od nich nagranie. Nadmienię, że nasze łóżko jest sporych gabarytów, wypełnione od środka wieloma rzeczami( służy  jako schowek), nie jest na nogach a w sypialni mamy wykładzinę. Dodatkowo nadmienię, że mamy dwójkę malutkich dzieci i aktualnie śpią one z nami. Nie jesteśmy z mężem jakimiś zboczencami i ten temat już zaczyna nas irytować. Sąsiadka wszystkich innych sąsiadów wyklucza tylko nas cały czas podejrzewa. Obok nas(za ścianą jest inne mieszkanie) z resztą obok nich też. Tylko, że my tych dźwięków nie słyszymy i sąsiad go mieszka pod nimi też nic nie słyszy. Załączam nagranie. Może ktoś ma pomysł co to za dźwięki? Może rzeczywiście ktoś bardzo dobrze się bawi wieczorami i nad ranem ? 

Edytowane przez Enigma 2
https://forum.murator.pl/topic/295652-pomocy-dziwne-d%C5%BAwi%C4%99ki/

W dniu 1.11.2025 o 19:33, Enigma 2 napisał:

Dzień dobry, 

od kilku miesięcy męczymy się z naszymi sąsiadami. Uważają oni, że w późnych godzinach wieczornych i nad ranem słychać dziwne dźwięki, które dochodzą z ich sufitu (mieszkają pod nami). Sąsiadka jest przekonana, że to odgłosy zbliżeń intymnych i dziwny dźwięk to pracujące przy tym łóżko. Ostatnio otrzymałam od nich nagranie. Nadmienię, że nasze łóżko jest sporych gabarytów, wypełnione od środka wieloma rzeczami( służy  jako schowek), nie jest na nogach a w sypialni mamy wykładzinę. Dodatkowo nadmienię, że mamy dwójkę malutkich dzieci i aktualnie śpią one z nami. Nie jesteśmy z mężem jakimiś zboczencami i ten temat już zaczyna nas irytować. Sąsiadka wszystkich innych sąsiadów wyklucza tylko nas cały czas podejrzewa. Obok nas(za ścianą jest inne mieszkanie) z resztą obok nich też. Tylko, że my tych dźwięków nie słyszymy i sąsiad go mieszka pod nimi też nic nie słyszy. Załączam nagranie. Może ktoś ma pomysł co to za dźwięki? Może rzeczywiście ktoś bardzo dobrze się bawi wieczorami i nad ranem ? 

ja nic na tym nagraniu nie słyszę

https://forum.murator.pl/topic/295652-pomocy-dziwne-d%C5%BAwi%C4%99ki/#findComment-9168028

To jest nagrane przez sąsiadów. Ja niestety nic nie nagram. My z mężem nic nie słyszymy. Ostatnio nie było większości sąsiadów. U nas w mieszkaniu cisza a oni znowu nam stukali, bo słyszeli dźwięki. Idzie zwariować. Dodam, że jakość budynku jest tragiczna. Z siadami obok z klatki dzieli nas klatka schodowa ich i nasza a i tak słyszę co oni robią u siebie w domu. Nie wspomnę już o sąsiadach zaraz za ścianą. Więc skoro ktoś pode mną twierdzi, że nie może spać przez te hałasy to ja przecież też bym nie spała. Ja nagranie słuchałam na pełnej głośności. Zaczyna się ok 15 sek. I trwa może 5 sekund. Żadnych dźwięków przed i po tym nie słyszę. Jak dla mnie to jest tarcie nogi od łóżka o kafelki….

https://forum.murator.pl/topic/295652-pomocy-dziwne-d%C5%BAwi%C4%99ki/#findComment-9168470