yaromir 27.02.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Witam. Właśnie stałem się posiadaczem własnego M. Remoncik trwa ... Z każdym dniem wydaje się że będzie trwał dłużej niz przewidywałem Może ktoś wie; czy mozna obudować rury instalacji gazowej w mieszkaniu. Strasznie szpecą wnętrze. Szukałem troszkę w sieci ale jakoś na nic nie trafiłem. Myślałem żeby obudowac je płytą gipsowo-kartonową ale to jest gaz ... w razie nieszczelności gaz nie będzie miał ujścia i może być bummmm ... Szukam jakiegoś "dziurawego materiału" który dobrze by wyglądał i oczywiście zapewniłby dobrą wentylację obudowywanej rury. yaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 27.02.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 nie wolno zabudowywać rur gazowych - możesz mieć każdorazowo problem przy kontroli szczelności gazu.To teoretycznie.praktycznie - są różne sposoby,zależy od wystroju wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 28.02.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Ja zabudowałem - zostawiając w odstępach kratki wentylacyjne - przez które można dokonać pomiaru szczelności instalacji. Zasugerował mi to sam instalator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.02.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Może ktoś wie; czy mozna obudować rury instalacji gazowej w mieszkaniu. Strasznie szpecą wnętrze. Szukałem troszkę w sieci ale jakoś na nic nie trafiłem. Myślałem żeby obudowac je płytą gipsowo-kartonową ale to jest gaz Słabo najwyraźniej szukałeś, temat jest bardzo popularny i wielokrotnie był opisywany. Tak w skrócie: wolno Ci obudować rury materiałem łatwodemontowalnym (płyta GK jest takim materiałem), o ile zapewnisz wentylację tworzonych komór i dostęp do wszelkich połączeń rury (jeśli ma gwintowane) w celu ich kontroli. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts