Sloneczko 28.02.2005 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 http://www.jewukr.org/center/shavuot/grape.gif Obudziłam do życia patyk, na którym wisiała kiść bardzo smacznych, kupionych w sklepie, włoskich winogron. Teraz rośnie w doniczce i puszcza już drugi pęd. Jak postępować dalej? Wysadzić roślinkę do szklarni, czy na zewnątrz? Kiedy najlepiej to zrobić i jak się nią opiekować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 06.03.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Jeżeli to są włoskie odmiany to na pewno są ciepłolubne. Pozostaje Ci tylko wybudować ciepłą szklarnię i tam ją hodować, bo polskich zim może nie przetrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 10.03.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Winogrona to z tego (na gruncie) nie bedzie, nawet jeżeli przeżyje zime, owoce nie dojrzeją i będą niesmaczne (za mało słońca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniq1 18.04.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Jest duży wybór odmian winorośli, które zaowocują i dojrzeją w Polsce. Idź dalej tym tropem. Winorośl jest świetna. A ten zielony "patyczek" niech rośnie w szklarni...może akurat... A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 18.04.2005 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Mam szklarenkę, ale nieogrzewaną i właśnie posadziłam winorośl w kąciku. Może się przyzwyczai? A Ty masz jakieś doświadczenia z taką roślinką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniq1 19.04.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Nie mam południowej odmiany winorosli. Ale skoro można mieć cytryny, to nie jest powiedziane, że akurat ta odmiana nie wytrzyma klimatu. Skoro patyk wypuścił korzenie, to trzeba dać mu szansę))) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 31.08.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Dużo ciekawych informacji na temat winogron, ich uprawy, zalecanych gatunków znajdziesz pod adresem:http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=7&sid=eead03a698ffe57a26b23745982f3280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 31.08.2005 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 O, dzięki Zaraz poczytam. A tak na marginesie, robiłam dziś porządek w szklarni, w ramach kuracji odchudzającej, bo tam baaardzo gorąco i przycięłam wszystkie pędy na wysokość kilku oczek. Winorośl wyrosła wysoko, pięknie zaczepiając się o dach, ale że to pierszy raz, pewnie dlatego nie zakwitła. Zobaczymy jak przeżyje zimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robxx 31.08.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Wszystko o winogronach.http://www.winogrona.org//modules.php?name=Forums Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts