Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tynki

alpin

Recommended Posts

mam pytanie jaki jest orientacyjne koszt robocizny + materiał

tynku cementowo-wapiennego nakładanego ręcznie

bo lada monent zasiadam do pertraktacji z wykonawcą

A MOŻE ZDECYDUJESZ SIE NA TYNKI CEMENTOWO-WAPIENNE MASZYNOWO WARTO ZAPYTAĆ EKIPA CHETNIE POKAŻE SWOJE PRACE

OTO EKIPA Z WROCŁAWIA

MAREK GOCŁAWSKI 071 3410399 LUB 0602791856

MOŻNA POWIEDZIEĆ ŻE Z MOJEGO POLECENIA

POZDRAWIAM janzar

Dzięki za namiary spytam :D chodz bardzo sceptycznie jestem nastawiony do maszynowych po opini moich dwóch sąsiadów robiły u nich dwie różne ekipy i efekt bardzo mizerny (nierównosci)

wiem że maszynowo szybciej ale ja mam czas :lol:

dlatego oprócz jakości bedzie u mnie decydowała w dużej mierze cena :cry: i wybiore co tańsze.

• 2 weeks później...
Tak Alpin. Ja mam dom (buduję) 113 m2 pow. użytkowej (licząc po podłodze wraz z piwnica jakieś 190m2) i tynków razem z sufitami to wychodzi mi około 1000m2 :o :o 8) . Jeżeli chodzi o ceny to mnie proponowano bardzo różne ceny: od 8PLN za m2 tynku maszynowego gipsowego do 24 za m2 tegoż tynku z materiałem. Natomiast po doświadczeniach moich znajomych zrezygnowałam z pomysłu tynku gipsowego (wszyscy którzy założyli te tynki, gdyby robili po raz wtóry zrobiliby cementowo-wapienne i później gładź). Wydaje mi się że rozsądną ceną za robocicnę to przedział 10-12PLN za m2 + materiał (a to jakieś 2-3,5 za m2) robiony na listwach i filcowany.

• 1 month później...
  • 1 month później...
U mnie robocizna za tynk cem-wap. - 8 zł/m2 , całość z materiałami ok. 11 zł/m2.

OOO fajna cena, czy zrobią w lubuskiem? :wink:

Raczej w okolicach Lublina... :)

lubelskie, lubuskie - co za różnica - może chłopaki nie zauważą :wink:

Jeśli chcesz to sprawdzić, to daj znać na priva - podeślę kontakt :) .

jestem załamany :( okazało sie ze w moim domku pow użytkowa 145 m2

bedzie okolo 800 m2 tynku :evil: nie mierzyłem ale to wstępna opinia fachowców liczyłem że dużo mniej mam sporo ścian 5 pokoi 2 łazienki

czy to możliwe :cry:

Bez nerwów. U mnie na początku tynkarz rzucił 600 m2 (pow. użytkowa 150m2), ale jak pomierzył dokładnie to mu wyszło 450 m2.

Natomiast jeśli masz niezbyt równe ściany to pewnie dołożysz deko na materiał, no ale trzeba.

Przy czym nie są wliczone glify bo okna wstawiam później, a te powierzchnia razy 3.