tina 28.02.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Witam serdecznie Narazie przymierzamy się do zakupu działki, ale już teraz przeglądamy projekty. Spodobał nam się ten projekt: http://www.linearte.com.pl/aleksandryt1_big.jpg http://www.linearte.com.pl/aleksandryt_rzut6_big.jpg http://www.linearte.com.pl/aleksandryt_rzut7_big.jpg Co o nim sądzicie? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBINOTAUR 05.03.2005 02:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 O Boże!!!???To właśnie przychodzi mi do głowy. Ale nie wiem czy więcej się w niej (mojej głowie) nie mieści czy po prostu jest pusta... Wiem jedno, sąsiedzi będą ci albo zazdrościć, albo się z ciebie śmiać! Być może Ty o moim projekcie powiedziałabyś to samo.Właściwie to zastanawia mnie co kieruje ludźmi dokonującymi wyboru takich i podobnych projektów? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 05.03.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Nie, proszę nie rób tego.To jak śmierć na własne życzenie. Pomyśl też o innych i nie skazuj sąsiadów na obcowanie z tym obiektem. Pomyśl, siedzi sobie ktoś na tarasie we własnym ogródku i co chwila musi na to patrzeć. To już bym wolał PRLowską kostkę oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 05.03.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 ogromne dodatkowe koszty - np dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 05.03.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 po dokładniejszym przejrzeniu - dach to dopiero początek kosztów w przypadku tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 10.03.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Mi sie podoba, jak masz kase i nie liczysz sie z kosztami to stawiaj, najwazniejsze jest zebys Ty byla zadowolona. Sasiedzi nie beda mieszkali w tym domu tylko TY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 650 tysięcy i mieszkasz (bez mebli) Do tego domek będzie raczej się odróżniał od otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drbudzik 10.03.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 ale jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tina 25.03.2005 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 dziękuję za szczere opinie, bo o takie własnie mi chodziło. Tylko po co ten przekąs i złosliwość.?? Nie wystarczyłoby zwyczajne "nie mój styl?" O gustach się nie dyskutuje, bo to co wg niektórych jest "skazywaniem sąsiadów na obcowanie z tym objektem" innym może sie podobać. Ja źle bym sie czuła, gdybym była skazana na tak złosliwych sąsiadów jak np. Klaus, drbudzik czy Albinotaur i to nie z powodu ich domów, myślę, że innych, niż te, które mi się podobają, ponieważ każdy ma prawo mieszkac tam, gdzie mu się podoba, lecz z powodu ich kultury osobistej Życzę wszystkim radosnych świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 25.03.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 O gustach się nie dyskutuje, bo to co wg niektórych jest "skazywaniem sąsiadów na obcowanie z tym objektem" innym może sie podobać. Moja Droga (jeśli wolno mi tak się do Ciebie zwrócić). O gustach jak najbardziej się dyskutuje. Co więcej, sama chciałaś o nich podyskutować pytając nas o NASZE opinie. To przecież Twoje słowa: "Spodobał nam się ten projekt:..., Co o nim sądzicie?" Czyżbym się mylił? To, że nasze gusta okazały się odmienne od Twoich sprawiło Ci jednak przykrość. Szkoda, bo to świadczy, że nie chciałaś usłyszeć naszych opinii tylko opinie zbieżne z Twoimi. Ja źle bym sie czuła, gdybym była skazana na tak złosliwych sąsiadów jak np. Klaus, drbudzik czy Albinotaur .... Hola, hola, trochę się zagalopowałaś. Dlaczego zaraz złośliwy. Ja nie tylko oczekuję, że sąsiad nie zbuduje mi za płotem potworka architektonicznego ale też sam mu tego nie zrobię. To ma być złośliwość? Ogólnie pojęty krajobraz jest dobrem publicznym i nikt go nie może rujnować tylko dla tego, że ma akt własności do skrawka ziemi. Porównaj nasze radosne budownictwo indywidualne z np. niemieckim albo włoskim. Tam nikt się nie wyłamuje z pewnych ogólnie przyjętych i utrwalonych tradycją i prawem kanonów. A skutek? Aż miło popatrzeć. Życzę wszystkim radosnych świąt! Wzajemnie - bez cienia złośliwości, zapewniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 25.03.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Witam Hoho.... kojarzę ten styl... mówie o projekcie...Jeden Pan na O tworzy takie dzieła uważam, że mozna i owszem wydac kupę forsy na budowę domu... jest jednak jeden warunek... to co uzyskamy musi byc tych pieniędzy warte...Czy ten dom wart jest kasy którą trzeba wydac na jego budowę??? Watpię.Trzasniete ściany, trzasniete okna, sztuka dla sztuki...katastrofa.Odradzamlepiej mieszkac w hotelu za te same pieniądze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.03.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Jeżeli stać Cię na taki dom-poszukaj ładniejszego projektu.Pamiętam,że Archipelag miał sporo dużych,ładnych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 28.03.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Chyba Pattaya ma racje ) Ale nie mialbym nic przeciwko temu zeby miec taki dom obok, tylko niezbyt blisko granicy dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 29.03.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Zgadzam sie z przedmowcami... Ten projekt to jakas pomylka... Znajomi wybudowali dom o powierzchni 200 m (nieco mniejszy niz nasz) ale... caly "zakrecony", dziwne ksztalty pomieszczen, brak katow prostych, dziwne okna, teraz maja problem z umeblowaniem tego cuda. Meble musza byc robione na specjalne zamownienie. Ale jezeli uwazasz, ze bedziesz sie dobrze czula w takim domu, to czemu nie budowac. Jezeli zrobisz staranna elewaje, ladnie zagospodarujesz teren, to moze ten dom nie bedzie tak razil otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.04.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 tina,czy wybudowałaś ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts