Agnieszka1 21.03.2005 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 mundzia bylam zobaczyc domek zrealizowany wg twojego projektu - w szczecinie. poprostu bomba super wyglada, sniany koloru ecru i czerwony dach . Dzialke maja mala ale dom wyglada naprawde imponujaco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 witam ja buduje taki dworek mam dylemat jaki kolor zrobic elewacji a jaki dachu upatrzylem sobie klinkier rustikalny z CRH klinkier ale jest on bardzo ciemny dach chcialem zrobic graftowy z dachowki cementowej nie wiem co teraz zrobic chyba te kolory nei sa najszczesliwsze bardzo podoba mi sie wizualizacja z biura lipinskich http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=260 tez bym chetnie tak zrobil ale nie chce miec tynku ( w dodatku bialego, bo mieszkam na slasku) moze zamiast tego bialego tynku bialy klinkier? kurcze tylko nei chce przeplacac co proponujecie dworkowi przyjaciele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.03.2005 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 u nas napewno bedzie to tynk kolor ecru i czerwony dach. Widzialam na zywo - wyglada " w deche" super. Klinkier? hmmmm drogo no i zalezy od gustu. Osobiscie kiedys myslalam o elewacji z cegly elewacyjnej Silki - ale zobaczylam na zywo i przestalam myslec o takiej elewacji. Wiesz co , najlepiej jest pojezdzic i poprzygladac sie domom, szczegolnie dworkom jesli dworek budujesz. Na zywo zobaczyc to na zywo , calkiem inaczej wyglada niz na zdjeciach i szybko mozna podjac decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.03.2005 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Moj syn - 4 lata wymyslil jak zrobic elementy wokol okien - pomalowac na czarno i nikt sie nie skapnie ze to okna, pomysla ze to muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 mi tez sie podoba tynktylko ze nie chce robic tak, zebym musial co pare lat odnawiac elewacjeklinkier zrobie raz i mam spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 a co powiecie na okiennice?ja zdecydowalem, ze nie bede robil tych nowoczesnych rolet, tylko normalne drewniane okiennice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.03.2005 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 a co powiecie na okiennice? ja zdecydowalem, ze nie bede robil tych nowoczesnych rolet, tylko normalne drewniane okiennice tez sie nad tym zastanawialismy ale jeszcze nie wiemy tak do konca jak by to zrobic abyy calosc wspolgrala. No bo drewniane okiennice w lato z czerwonymi kwiatami super wygladaja tylko musi to do czegos pasowac, drewniane ogrodzenie , drewniane schody ......... u nas ani drewnianego plotu ani schodow drewnianych ......... hmmmmmmm. Jeszcze poogladam, popatrze, zastanowie sie Zobaczylam twoj projekt , fajny dom, no i atut - garaz. U mnie garazu nie ma i to jest ten bol, ale chcielismy dom parterowy - to byla podstawa. Garaz wiec wolnostojacy wglebi dzialki ze sciana z grilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 04.04.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 nasz też będzie jak dworek - to Ślężan z Archetonuhttp://www.archeton.com.pl a nasz projekt i działka pod tym adresem http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=29378&q=Ślężan&k=5 trochę będzie większy niż standardowy projekt, balkony jednak przykryte dachem i trochę większe, no i wejściowa lukarna centralnie na środku domu. pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 11.04.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Witam po dłuższej przerwie, bo mnie nie bylo... Agnieszka... ciesze sie ze podoba Ci sie ten domek co nasz pod szczecinem, on chyba jest na zdjeciach strony kb-projekt w realizacjach tego projektu... ah juz sie nie moge doczekac kiedy nasz bedzie tak wygladal widze, ze jest wielu milosnikow "dworkowych klimatów" i cieszy mnie to bardzo... co do wspomnianych okiennic, to baaaaardzo bysmy chcieli je miec, dowiadywalismy sie tez o takie okiennice drewniane, tradycyjne, ale antywlamaniowe, jednak nie trafilismy na nic takiego... chyba takie nie istnieją jesli ktos o czyms takim slyszal bede wdzieczna za "słówko" pozdrawiam Was serdecznie!!!!! mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 11.04.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Ehmm..tez buduje coś lekko "dworkowego", zreszta osądzcie sami czy tak jest. Chce to jednak połączyc z to nowoczesnoscia, czyli bryła budynku tradycyjna z nowoczesnymi oknami i drzwiami i nowoczesne wnętrza. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.05.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Miałem kilka typów dopóki nie zobaczyłem Tercji 2 na płycie, którą otrzymałem gratis z MTM Styl. Kombinowałem jak zrobić poddasze. Wchodzę na ich stronę i widzę.... Tercja 3, z poddaszem.Teraz pozostało myślenie jak to przerobić, żeby parter pozostał z Tercji 2, a poddasze z Tercji 3. Nie chcę rezygnować z ogrodu zimowego (idealne miejsce na schody).Muszę jeszcze dołożyć piwnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 15.06.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witajcie Kochani!! jak tam wasze dworki? rosną? my 4 lipca ruszamy ze scianami... widzielismy juz naszą formę na kolumny i formę na głowice wykonane przez ciesle... bardzo nam sie podobaja, sa takie dokladnie jak chcielismy :) facet "złota rączka" dosłownie... jak tylko bede miala zdjecia to Wam oczywiscie pokaze :) pozdrawiam serdecznie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzik 16.06.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Witam wszystkich Forumowiczów:-)Szukam osób które budują lub ewentualnie zamierzają budować dom według projektu krakowskiej firmy KB Projekt DM - 6313 "NAŁĘCZÓW". Łudzę się że znajdzie się tutaj ktoś komu tak jak mnie spodobał się ten dom. Wymaga kilku drobnych przeróbek (moim zdaniem), jednak sama bryła przyciąga oko. Pozwolę sobie dołaczyć link do stronki z tym domkiem. http://www.kbprojekt.pl/projekt.php?pro=0&skod=6313 Czekam na Wasze opinie na temat tego projektu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 16.06.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Witaj Edzik!! muszę powiedziec, ze ten projekt podoba mi sie przeokropnie, i gdyby on byl jak my wybieralismy projekt kto pewnie bysmy go wybrali... jest cudowny!! jedyna obawa moja jest o koszt wybudowania tego domu, chyba dach bedzie b.drogi itd... ale projekt mi sie bardzo podoba... Mam jednak małe zastrzezenia co do układu pomieszczeń... mnie podoba sie ja salon jest na wprost wejscia, i z salony wyjcie na wprost na ogród... to zalezy oczywiscie od kształtu dzielki i usytuowania domku... hmmm.. Dlatego na pewno wprowadzilabym wiele zmian wewnatrz... widze tam duzo scianek działowych, i na 99% bym wnetrze podzieliła zupełnie inaczej... ale to tylko moje zdanie :) ogolnie z zewnatrz domkek jest cudowny i tzrymam kciuki za wszelkie powodzenie w realizacji :) jesli chcesz to moga CI opisac co ja bym zmieniła i jak :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzik 16.06.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Witaj Mundzia:-)Dziękuję za słowa uznania pod adresem projektu ktory mi sie spodobal:)Bardzo podoba mi sie bryla budynku. Co do zmian masz calkowita racje, wymaga zmian. Na pewno bedziemy przesuwac sciane i powiekszymy salon, jednoczesnie poszerzy sie przejscie do jadalni... Planujemy kilka innych drobnych przesuniec i przerobek wewnatrz domu.Bardzo chetnie zapoznam sie z Twoimi sugestiami co do zmian w projekcie.Pozdrawiam i oczekuje na sugestie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 16.06.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 no to napisze co ja bym zmieniła tak na pierwszy rzut oka 1. Zamknęłabym ten boczny taras w pokój, czyli powiększył by się salon (mysle ze tez o tym pisałes:) ) 2. To wyjscie na ogród, które jest z pokoju nr 2 koniecznie musiałoby byc wyjsciem z salonu 3. Aby zrealizowac punkt 2. to pokoj nr 2 przeniosłabym tam gdzie kuchania teraz, kuchnie przesunęłabym tam gdzie jadalnia a obecny salon i pokoj nr 2 połączyłabym w jedno duze pomiedszczenie slonz jadalnią... to bedzie spora przestrzen tak na pierwszy rzut oka tak bym zrobila... chociaz te zmiany wiążą sie z przenoszeniem kuchni, ale taki uklad jak jest teraz w oryginale mi nie odpowiada, wiec bym sie chyba zdecydowała... jesli znajde troche czasu to spróbuje to narysowac w jakims programie, taki rzut po zmianach napisz prosze jakie zmiany Wy planujecie pozdrawiam mundzia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.06.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Edzik! Wyobraź sobie, że mam bardzo zbliżony projekt, tyle tylko, że indywidualny. Co prawda rozkład pomieszczeń mam zupełnie inny, bardziej zbliżony do tego, o jakim pisze mundzia, ale myślę, że pewnymi poprawkami zaadaptujesz wnętrze do swoich potrzeb. Jeśli chodzi o koszt dachu, nie jest taki straszny jak myślałam na początku. Prawdopodobnie zamknie się w kwocie 35-36000 pln, pow. 310 m2. Umowa z wykonawcą już podpisana. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzik 16.06.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Slicznie dziekuje za sugestie:-) Czekam na jeszcze inne podpowiedzi, kazda jest cenna przed rozpoczeciem prac budowlanych:-) Mundzia, postaram sie opisac obszerniej nasze propozycje zmian, jednaj najwczesniej dopiero po poludniu, obecnie "praca mnie mocno dopadla":-) Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 13.07.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witam!! jak tam Wasze dworki Kochani!! ?? !! zaglada ktos tu czasem?? u nas wlasnie murują sciany, niebawem mam nadzieje będą zalewane kolumienki i glowice... juz sie nie moge doczekac... te kolumienki to nasze 4 pupilki :D a jak u Was?? jak plany? projekty? realizacje? jak juz bede miala zdjecia tych kolumienek i murów to wkleje pozdrawiam i zycze powodzenia wszystkim!!!!!! mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 13.07.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witaj mundzia Jesteśmy, jesteśmy tutaj czasami ale częściej zdecydowanie na budowach. Właśnie schnie płyta nad I kondygnacją a teraz robię odwodnienie wokół domu i podsypuję działkę. Nabiera to wyglądu... Może uda mi się dołożyć nowe zdjęcia. Wtedy zobaczycie efekty. To na dzisiaj tyle, kończę pracę i podążam na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts