Integer 10.11.2025 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:53 Witam serdecznie, Mam AirPacka4 (400h) instalację niestety kalibruję sam (długa historia, instalator nie przyjechał). Wiem że jedna rzecz to poustawianie przepustnic na "gałęziach" i anemostatów, mam kilka pytań - może mi doradzicie: 1. Dobrze rozumiem że przepływy/bilansowanie mam ustawiać na przepustnicach (w trakcie kalibracji, wentylatory max) tak aby różniły się w zależności od typu pomieszczenia? Jakie sa prawidłowe/normy? Zakładam że biorę max "ile wyrabia" reku, i dzielę na % na zapotrzebowanie? 2. Chciałbym mieć w domu lekkie nadciśnienie - generalnie wszystko powinno być szczelne, ale wiadomo jak jest - założę się że jest kupa dziur o których jeszcze nie wiem. Choćby puszki elektryczne niektóre. Widzę że AirPack "kalibruje się" na równy nawiew/wywiew - spodziewałem się że robienie nadciśnienia to będzie raczej standard. Czy mogę coś zrobić aby to wywołać? Może skalibrować wentylatory (dobiera wtedy max napięcie) na lekko przymkniętej głównej przepustnicy na czerpni, a potem ją otworzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/295994-thessla-airpack4-skalibrowanie-z-nadci%C5%9Bnieniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts