Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Wymarzyłam sobie z mężem domek http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=183 Możecie mi podpowiedzieć ile orientacyjnie muszę mieć pieniążków na jego budowę? Nie chcę budować z jakiś kiepskich materiałów, ale też nie z tych najdroższych. Z góry dziękuję za odpowiedzi! :D
https://forum.murator.pl/topic/29614-help-ile-potrzeba-pieni%C4%85%C5%BCk%C3%B3w-na-m%C3%B3j-wymarzony-domek/

Jaka orientacyjnie dokładność cię interesuje? Bo tak bez wchodzenia w szczegoły to ciężko coś sensownego podpowiedzieć. Tak na oko bazując na moich dotąd doświadczeniach to 200 kzł + w zależności od niespodzianek na działce i ilości wkładu własnego pracy. No i oczeiwać co do wykończeniówki.
Hmmm... Ja tak sobie po cichutku liczyłam,że 150tys. wystarczy. :oops: Chciałabym budować z gazobetonu, ocieplać wełną mineralną, dach pokryć blachodachówką, a stolarkę okienną i drzwiową dać z PCV. Z wykończeniówką też nie chcę szaleć- skromniutko, ale nie najgorzej. Garażu też przecież od razu nie muszę wykańczać "na błysk". Chodzi mi o to, aby móc w miare szybko zamieszkać :lol:

nataszka mocno trzymam kciuki za twoj piękny domek bo mocno wierze że jest realne wybudowanie go za taką kwote,ja też dużo czasu spędziłam przy tym projekcie i równierz nie chciałabym przekroczyć tej kwoty,myśle podobnie o gazobetonie,blachodachóce i moge spać w nieotynkowanym domu,byle byłby mój,zaznaczam że mam juz działke uzbrojoną,

my chyba zdecydujemy sie na słoneczko z pracowni EXTRADOM

Hmmm... Ja tak sobie po cichutku liczyłam,że 150tys. wystarczy. :oops: Chciałabym budować z gazobetonu, ocieplać wełną mineralną, dach pokryć blachodachówką, a stolarkę okienną i drzwiową dać z PCV. Z wykończeniówką też nie chcę szaleć- skromniutko, ale nie najgorzej. Garażu też przecież od razu nie muszę wykańczać "na błysk". Chodzi mi o to, aby móc w miare szybko zamieszkać :lol:

Myślę, że na pewno uda Ci się wybudować za taką kwotę. Pozdrawiam.

Wybudowanie w takiej technologi jak pisałaś to około 1800-2000 tys za m2 bez wykończeń oczywiscie, kwestia tylko pilnowania ceny materiałów i wykonawców, ja mam 120m2 i jestem na etapie wykoańczania i uważam że sa to ceny realne drobne wachania w zaleznosci od regionu kraju, oczywiście bez działki i mediów.