rogi 01.03.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Nie wiem jak Wy, ale ja w tym roku planuje urlop nad naszym morzem. W tamtym roku spędziłem urlop na budowie. W tym ma byc inaczej.Część z Was zapewne też gdzieś wyjedzie.Może poświęcimy to miejsce wymianom namiarów na kwatery, domki, itp. najlepiej sprawdzonych.Osobiscie poszukuję domków nad morzem - w woj. pomorskim, najlepiej okolice Gdańska. dzięki za pomoc i zapraszam do wymiany informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 01.03.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Jeszcze Ci starczyło pieniędzy na takie ekstrawagancje? A poważnie dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 01.03.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Pomysł dobry ale powinien wylądować w Dziale Porad Życiowych.Nie róbmy tu zbędnego bałaganu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 01.03.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Nie wiem jak Wy, ale ja w tym roku planuje urlop nad naszym morzem. W tamtym roku spędziłem urlop na budowie. W tym ma byc inaczej. Część z Was zapewne też gdzieś wyjedzie. Może poświęcimy to miejsce wymianom namiarów na kwatery, domki, itp. najlepiej sprawdzonych. Osobiscie poszukuję domków nad morzem - w woj. pomorskim, najlepiej okolice Gdańska. dzięki za pomoc i zapraszam do wymiany informacji. Rogi - jeśli chodzi o okolice Gdańska to polecam Wyspę Sobieszewską Formalnie to dzielnica Gdańska, ale w rzeczywistości 20 km od miasta. Miejsce przepiękne - sosnowy las, plaża bez tłoku, piękne tereny spacerowe, a jak nie ma pogody na plażę czy spacery, to łatwo robić wypady np. do Gdańska, Malborka, na Mierzeję Wiślaną itp. Tutaj znajdziesz trochę namiarów na noclegi: http://www.wyspa.pl/ Osobiście nie "przetestowałam" tu żadnych kwater, ale znajomi bardzo sobie chwalili ośrodek Orle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 10.05.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Od kilku lat nie jeżdżę nad nasze morze, dokładniej od kiedy mam dzieci . Pogoda nas nie rozpieszcza , nie ma co ryzykować mając małe dzieci. Oczywiście nie krytykuję ludzi wypoczywających nad Bałtykiem, kiedyś bardzo chętnie tam jeździłam, denerwuje mnie tylko niepewna pogoda. Dużo zależy od tego gdzie mieszkamy, ale ja nad nasze morze muszę jechać około 9 godzin a w 10 godzin dojechaliśmy na Chorwację gdzie ceny są naprawdę bardzo korzystne a pogoda świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 11.05.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Kiedy dzieci były małe,dwa tygodnie nad Bałtykiem to było to,prowadząc własną firmę urlop bierze się wtedy,gdy pogoda pozwala na wyjazd nad morze z dziećmi,więc zawsze trafialiśmy na upaly,a kąpiele w naszym morzu nieżle ich zahartowaly,póżniej na kolonie też jeżdzili nad Bałtyk.W ubiegłym roku byli w Grecji,w tym roku dopiero się zastanawiamy gdzie pojechać.Kingaa dobrze radzi,okolice Gdańska,Hel,jak starsze dzieci można zrobić wypad do Malborka,to piękne miejsca na wakacje i w razie niepogody nie ma nudy,bo mozna pozwiedzać,a nie tylko przesiadywać w barach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 11.05.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Idealnie byłoby gdyby każdy mógł pojechać na urlop wtedy kiedy jest ładna pogoda ale jeśli nie ma takiej możliwości to nad Bałtykiem może być różnie. Jeśli dzieci są małe i wakacje chcemy spędzać na plaży to odradzałabym Bałtyk ( bo co zrobić z np. rocznym dzieckiem gdy ciągle pada deszcz ? ) ale ze starszymi dziećmi które chętnie zwiedzają , polecam okolice Jastrzębiej Góry. Sama Jastrzębia Góra jest zawsze zatłoczona, ale niektórym to nie przeszkadza, zależy co kto lubi. Jastrzębia to dobra baza wypadowa na Hel, do Jastarni, Trójmiasta cz wspomnianego Malborka. Można tez zdecydować się na hotel, w którym są atrakcje dla dzieci , ale to już są większe koszty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 11.05.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 chyba, że jedzie się do sanatorium tak jak ja z dziećmi. jutro wyjeżdżam i niestety nie nastawiam się na szczególną pogodę. a nawet jeśli będzie ciepło to w morzu za długo nie popływamy. wiem jednak, że chorwackie morze nie ma tyle jodu co nasz bałtyk. i nawet lepiej jak pogoda jest wietrzna.pamiętam z dzieciństwa, że po koloniach nadmorskich co najmniej przez pół roku nie myślałem o przeziębieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalyn 12.06.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 To prawda, terapia jodowa za młodych czasów nad morzem to dobra rzecz. Nasze morze jest wspaniałe, szkoda tylko, że tak zanieczyszczone:((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts