Adam_ag 01.03.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Tylko do użytkowników instalacji propan-butan, którzy walczą tej zimy z instalacją, lub co bardziej prawdopodobne nie odczuwaja skutków zimy, CZY jeszcze raz zainstalowalibyscie propan-butan czy tylko propan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tambala 02.03.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Dziwię się, że ktokolwiek w naszych warunkach klimatycznych w ogóle ma takie dylematy. Stosowanie propanu-butanu jest nie tylko niewygodne, ale wręcz niebezpieczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_ag 03.03.2005 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Tak tylko jeden dylemat finansowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 03.03.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Witam,Mam instalacje propan-butan z Orlenu, podziemna.Kociol (MiniMax Turbo Termetu) chodzi i grzeje. Mam caly czas w domu 22 stopnie, chyba ze dopalam w kominku, to mam wiecej.Zadnych problemow poki co.Jest wiecej roboty przy instalacji, ale nic nie widac.Cena nizsza (zdecydowanie).Propan raczej za drogi.Czyli odpowiedz: Tak, gdybym mial wybierac to propan - butan.Ale tez nie mam "doswiadczen" z czystym propanem.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 03.03.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Z tego co wiem to różnią sie od siebie oba gazy temperaturą zamarzania. Propan Butan ma około -5C a propan znacznie niżej .Ale przy podziemnym zbiorniku propan butan sprawuje się bez większych kłopotów. Warunek jest jeden - cała rura musi iść głęboko pod ziemią - poniżej głębokości przemarzania. Ale za to ogrzewanie Propan Butanem jest znacznie tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts