basia1719511508 06.07.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Będę miał drewniane schody na betonie, przy ścianie. Myślę o lampkach halogenowych przy stopniach schodów, oczywiście oprócz oświetlenia górnego. Nie wiem jak się do tego zabrać i czy to dobry pomysł? Witam Polecam klejone od spodu stopnicy paski LED-owe. Świetny efekt - wymagają trafo !!! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuska1719510517 13.05.2019 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Witajcie, Proszę o poradę na temat montażu oprawek schodowych LED. Klatka schodowa jest wykonana z płyt gipsowo- kartonowych mocowanych na stelażu do ścian drewnianych (cały dom wykonany z drewna) ale przestrzeń między nimi jest rzekomo zbyt mała żeby móc zamontować puszki więc nasz elektryk chce montować te lampki bez puszek. Czy to jest rozsądne, bezpieczne? Jak powinno to być zamontowane? A dodam że zaproponował oprawki 12VDC 0,8W IP30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 29.06.2019 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2019 (edytowane) wszystko zależy od tego jaki mają montaż te oprawki. Niektórych nie da się zamontować bez puszki. Są też wersje oprawek które można montować na taśmie dwustronnej. A nie zastanawiałeś się np nad paskami ledowymi?? :spam:One oświetlą w całości taki stopień. Lampka przy ścianie będzie miała problem oświetlić dobrze cały stopień. Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 01.07.2019 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Nie chcę zakładać nowego wątku - szukam lamp do podświetlenia schodów, podtynkowych o jak najmniejszej jasności, instalacja na 12/24V (podświetlenie załącza się wraz z czujnikiem zmierzchowym).Czy ktoś z Was mógłby polecić konkretny produkt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts