Grzesq 01.03.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 W zeszłym roku kupiłem dom razem ze stodołą. Obecnie przyszło do zapłacenia podatku. Za dom mam do zapłaty 23 zł a za stodołe 183. Czy można coś z tym zrobić? Czy można ją przekształcić w coś innego co będzie mniej kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 02.03.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 może w dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 02.03.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Jedyne wyście to rozbiórka.Ja za nieduży budynek gospodarczy płacę więcej jak za dom i dwie działki(razem 30 ary).Takie są stawki i nic nie poradzisz, chyba że dokupisz trochę ziemi, by policzono ci podatek jak od rolnika.Rolnicy płacą grosze(w porównaniu z nami) za budynki gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesq 02.03.2005 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 może w dom? Tylko jak to zrobić? Jeden już jest? Też słyszałem że jeśli będę posiadał ponad 1ha ziemi to zapłacę inny podatek ale czy nie wynikną z tego inne komplikacje? Czy ta ziemia może nie byc uprawiana? Jeszcze ma takie pytanie. Kupiłem dom który został zbudowany ok 1950 roku. Raczej żadnych planów tego domu nie ma. Gdybym dobudował coś i w przypadku kontroli powiedział że już taki stan zastałem to co by było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.03.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 ....Jeszcze ma takie pytanie. Kupiłem dom który został zbudowany ok 1950 roku. Raczej żadnych planów tego domu nie ma. Gdybym dobudował coś i w przypadku kontroli powiedział że już taki stan zastałem to co by było? Mogło by się udać pod warunkiem całkowitej amnezji u sąsiadów i stosowania mat. bud. z lat 50-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts