Patos 01.03.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 No to mamy, UE i 22% VAT na Internet , jak te hieny, a to z lewej, a to z prawej, od tyłu i od spodu, kąsek tu, kąsek tam, żeby potem mieli, co rozkradać i opływać w luksusach oni i całe ich rodziny, bez żadnej odpowiedzialności za swe czyny zbójeckie, rozbój w biały dzień, w białych rękawiczkach i za przyzwoleniem prawa. Dokąd tak będzie? W telewizji pokazują, że gdzie indziej to więcej to kosztuje, ale nich przeliczą ile procent pensji jest to dla Niemca, a ile dla Polaka, takie porównania to można robić jak będziemy tyle samo zarabiać panowie mondralińscy z TV. Acha zapomniałem, wy tylko przekazujecie tylko tak jak oni wam dyktują :evil:Zastanawiam się czy wogóle robić miejsce na TV w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.03.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 No to mamy, UE i 22% VAT na Internet , jak te hieny, a to z lewej, a to z prawej, od tyłu i od spodu, kąsek tu, kąsek tam, żeby potem mieli, co rozkradać i opływać w luksusach oni i całe ich rodziny, bez żadnej odpowiedzialności za swe czyny zbójeckie, rozbój w biały dzień, w białych rękawiczkach i za przyzwoleniem prawa. Dokąd tak będzie? W telewizji pokazują, że gdzie indziej to więcej to kosztuje, ale nich przeliczą ile procent pensji jest to dla Niemca, a ile dla Polaka, takie porównania to można robić jak będziemy tyle samo zarabiać panowie mondralińscy z TV. Acha zapomniałem, wy tylko przekazujecie tylko tak jak oni wam dyktują :evil:Zastanawiam się czy wogóle robić miejsce na TV w salonie Akurat w tej sprawie to źle trafiłeś ze swoimi żalami. Ani Rząd ani Sejm nie zamierzał wprowadzać podwyższonej stawki Vat na usługi internetowe. Stało się to na wyraźne polecenie UE poparte groźbami ekonomicznymi. Rząd zwlekał z podwyższeniem Vat od maja ubiegłego roku. Niemniej stało się i od dzisiaj Vat na internet wynosi 22%. Jako rekompensatę wprowadzono możliwość dokonania odpisu podatkowego. I tutaj ważna informacja. Odpisu dokonuje się nie od podatku lecz od dochodu. Czyli róznica w Vat wynosi 15% a możesz uzyskac zwrot (w zależności od dochodu) 19% lub 30% lub nawet 40% poniesionych kosztów. Co do rzeczywistych kosztów telekomunikacyjnych to zgadzam się ze stwierdzeniem, iż są one wysokie. Niemniej podam przykład. Gdy przed ponad 7 laty kupowałem swoją pierwszą komórkę GSM to za aparat w promocji płaciłem ponad 1200 zł (ważył jakieś 1/2 kg) a minuta rozmowy kosztowała mnie prawie 3,80 gr za minutę. Jako ciekawostkę przypoomnę, że stawka Vat na ówczesne usługi telekomunikacyjne wynosiła tylko 7% dopiero po roku 2000 wzrosła do 22%. Obecnie za przysłowiową złotówkę (+22% Vat ) kupisz zmyślne cacuszko i zapłacisz od 30 do 70 groszy za minutę rozmowy. Nie będę dodawał, iż w przeciągu tych 7 lat moja pensja zdecydowanie się zwiększyła (inflacja zresztą też). Czyli zrównanie cen (do prównywalnych) to tylko kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 01.03.2005 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Wowka Czy ja gdzieś pisałem o Rządzie lub Sejmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.03.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Wowka Czy ja gdzieś pisałem o Rządzie lub Sejmie? Nie musiałeś tego robic wprost. Ale to właśnie Rząd i Sejm decyduje o wysokości podatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 02.03.2005 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ale to UE nam kazała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts