Bogdan Lizoń 01.03.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Jestem ciekawy tych kotłów bo myślę właśnie taki zamontować u siebie zamontować. Model kondensat o mocy 24kw, z zasobnikiem zaoferowali mi za około 7000 zł brutto, czy to dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 01.03.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 O kotlach Beretta nie mam dobrego zdania, gdyz mialem kiedys w mieszkaniu kociol Beretta i po roku rozszelnił sie wymiennik. Koszt naprawy to było wtedy 500 zł., na szczescie kupilem inny, felerny kociol w całosci za 50 zł na czesci i wymienilem samemu ten wymiennik. Z tego wynika, że nie były to zbyt trwałe urządzenia. Generalnie kotly te nie cieszą sie renomą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.03.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Znajdź użytkownika Grzesiek13.On pomoże Ci tanio kupić dobry kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mradom 08.12.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Ja kupilem kondensat Beretta Kompakt Green 1-funk 36kW z zasobnikiem, pompka cyrkulacyjna do cwu, termostatem pokojowym i pogodowka za 6 300 brutto. Sadze ze to nawet lepiej niz dobra cena.Zakup we wrzesniu./mr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 08.12.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Jestem ciekawy tych kotłów bo myślę właśnie taki zamontować u siebie zamontować. Model kondensat o mocy 24kw, z zasobnikiem zaoferowali mi za około 7000 zł brutto, czy to dobra cena. Też jestem na tym samym etapie . Z moich badań rynkowych obecnie stawiam na Vaillanta VU 246+VIH R120 - cena po rabacie ciut poniżej 7000zł netto. Sadzę że to trochę lepszy kocioł od Beretty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 08.12.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Ja juz z zasady nie kupuję włoskich produktów, bo jak dla mnie to ten naród nie jest zdolny do dyscypliny i kultury pracy. Jeśli się przychodzi do roboty na 9.00 i zaczyna od kawy i pogaduszek, to potem właśnie mamy takie Fiaty, co się sypią po 50.000 km. Widział kto Fiata z przebiegiem 300.000, w dobrym stanie? No wlasnie. A VW, czy Toyote często. Ja nawet na włoskich krawatach sie przejechałem: juz 2 mi się rozpruły na szwie. Szmelc, jednorazówka. A Chianti jest wodniste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.12.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Czyli nigdy w życiu nie piłeś prawdziwego chianti a jedynie podróby po 15-30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 08.12.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Jestem ciekawy tych kotłów bo myślę właśnie taki zamontować u siebie zamontować. Model kondensat o mocy 24kw, z zasobnikiem zaoferowali mi za około 7000 zł brutto, czy to dobra cena. w tym przedziale cenowym jest duzo kotłów,stawiaj na dostępność serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 08.12.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Ja juz z zasady nie kupuję włoskich produktów, bo jak dla mnie to ten naród nie jest zdolny do dyscypliny i kultury pracy. Jeśli się przychodzi do roboty na 9.00 i zaczyna od kawy i pogaduszek, to potem właśnie mamy takie Fiaty, co się sypią po 50.000 km. Widział kto Fiata z przebiegiem 300.000, w dobrym stanie? No wlasnie. A VW, czy Toyote często. Ja nawet na włoskich krawatach sie przejechałem: juz 2 mi się rozpruły na szwie. Szmelc, jednorazówka. A Chianti jest wodniste. Hmmm, dla Twojej wiadomości to obrażasz teraz polskich robotników bo Beretta produkuje te kotły w fabryce w Polsce . Mam ten kocioł i powiem tak : jestem z niego baaardzo zadowolny. Grzeje od 16 listopada i na 150 m2 powierzchni domu świerzo wybudowanego zużyłem 260 m3 gazu co uważam za bardzo dobry wynik przy stałej temp. około 22 st. i narazie bez sterowania regulatorem i pogodówką (narazie spięte na ostro). W przeciwieństwie do Vallanta który bo zaniku napięcia trzeba programować od nowa (mój znajomy ma taki problem) nie musze się martwić, że jak malarze wywala co chwila różnicówkę to będę coś musiał grzebać w sterowniku pieca. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 09.12.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Ja nie mówię, że od 16 listopada grzejąc, to rzeczywiście można być zadowolonym. Stawiaj na ścianie w kotłowni kreseczkę za każdy dzień pracy kotła. Właściciele solidnych kotłów stawiaja kreseczki za każdy rok.Po prostu mentalność managementu firm południowych jest inna: tam trzeba dać dostepny produkt, z którego klient będzie przez jakiś czas zadowolony. Jest to przeważnie tak obliczone, żeby zepsuło się rok-dwa po gwarancji.I to są bardzo precyzyjne wyliczenia.Może nie wiecie, ale samochody w EU są konstruowane aby bez zasadniczych usterek jeździły 5 lat lub 100.000 km. Fiat jako jedyny domagał się obniżenia tych norm na 4 lata lub 80.000 km. Po prostu to jest mentalność rodem z biedniejszych krajów: na początku produkt ma byc dla każdego dostępny. Równie duzo zarabia sie na serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan Lizoń 09.12.2005 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Witam.Jeszcze raz wątek beretty, choć nie tylko. Widzę że ten wątek (piece c.o. jakiekolwiek) stał się modny, w końcu idzie zima!!! Ja mocno szukam pieców gazowych, nadal mam mnóstwo wątpliwości - zwykły, kondensat???Myślałem już o naszym Termecie , Ulrichu może Viessmann tylko myślę może kupić 1-funkcyjny z zasobnikiem z zamkniętą komorą, a nie kondensata, czy faktycznie ta różnica w cenie się tak szybko zwróci że będzie to w ogóle opłacalne (kondensat). Właśnie będe podłączał gaz i na wiosnę trzeba zamontować jakiś piec w końcu, ale się rozgadałem (rozpisałem).Pozdrawiam wszystkich budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 09.12.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 beretta kompakt green 35s e.s.i +zasobnik 120l+zestaw podlaczeniowy cena 6500zlbruttovaillant VU246+VIH 120R +zestaw podlaczeniowy7000zl bruttoto kondensatyberetta kompakt II24e.s.i.Turbo +zasobnik 120l+sonda zewnetrzna+programator tygodniowy 4250 bruttoVaillant VU PLUS 242+VIH120R+zestaw podlaczeniowy5550zlco do programowania po zaniku napiecia w Vaillancie gwarantowane przez 15 minut nie zapomina ustawien a normalnie to nawet 24h i dluzej wiec cos jest nie tak z programatoremPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 09.12.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 beretta kompakt green 35s e.s.i +zasobnik 120l+zestaw podlaczeniowy cena 6500zlbrutto vaillant VU246+VIH 120R +zestaw podlaczeniowy7000zl brutto to kondensaty beretta kompakt II24e.s.i.Turbo +zasobnik 120l+sonda zewnetrzna+programator tygodniowy 4250 brutto Vaillant VU PLUS 242+VIH120R+zestaw podlaczeniowy5550zl co do programowania po zaniku napiecia w Vaillancie gwarantowane przez 15 minut nie zapomina ustawien a normalnie to nawet 24h i dluzej wiec cos jest nie tak z programatorem Pozdrawiam zawsze można skonfigurować zestaw na bazie rodzimego zasobnika co wychodzi troche taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 09.12.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 zgadza sie i mozna jeszcze kupic np.zasobnik z grzalka co przydaje sie przy awariach lub z anoda tytanowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 27.12.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 beretta kompakt green 35s e.s.i +zasobnik 120l+zestaw podlaczeniowy cena 6500zlbrutto vaillant VU246+VIH 120R +zestaw podlaczeniowy7000zl brutto to kondensaty beretta kompakt II24e.s.i.Turbo +zasobnik 120l+sonda zewnetrzna+programator tygodniowy 4250 brutto Vaillant VU PLUS 242+VIH120R+zestaw podlaczeniowy5550zl co do programowania po zaniku napiecia w Vaillancie gwarantowane przez 15 minut nie zapomina ustawien a normalnie to nawet 24h i dluzej wiec cos jest nie tak z programatorem Pozdrawiam zawsze można skonfigurować zestaw na bazie rodzimego zasobnika co wychodzi troche taniej I tu się nie do końca zgodzę. Wyżej podano zestawy kotłów z zasobnikami i zestawami przyłączeniowymi. W przypadku kupna innego zasobnika np. Galmet, zestawy przyłączeniowe już są inne i cenowo wygląda to podobnie. To informacja od instalatora ... jeśli tak jest faktycznie to po co kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 27.12.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 nie dokonca sie z toba zgodzezestaw beretta kompakt green 35+czujnik temperatury +zasobnik galmetu rondo 120l wychodzi 6000zl a orginalny zestaw 6500zl zaznaczam ze do jednego i drugiego potrzeba rury i zaworyfakt ze jak wezmiesz zasobnik z grzalka i anoda tytanowa to roznica zmaleje ale zasadniczo jest jednak taniej gorzej z wykonastwem roznie z tym bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 23.06.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Podnoszę temat.Praktycznie byłam juz zdecydowana na VIESSMANA atmosferycznego, ale wczoraj zaproponowano mi za niewiele wyzszą kasę kondensacyjną BERETTĘ. Podobny zestaw z 120l zasobnikiem. Co sadzicie o tych kotłach. Najbardzoej mi zalezy na opiniach o ich ewentualnej awaryjności. Viessman to sprawdzona marka a beretta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 29.09.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 przy okazji znalazłem wątek o beretta. Mam od kilku miesięcy (wiosna 2006) takowy kociołek kondensat, dokładnie BERETTA KOMPAKT GREEN 25S e.s.i + zasobnik 160litry QIK = za ten zestaw dałem około 5000 netto pierwsze spostrzeżenia, kociołek błyskawicznie grzeje wodę, on dłużej sam się chyba nagrzewa niż grzeje wodę zasobnik firmy QIK http://www.qik.pl (koszt około 1000zł netto), powiem szczerze ja pierwszy raz słyszałem o firmie QIK i znalazł się tylko u mnie dlatego iż pod schodami się nie mieścił jakiś Biawar, ten Qik jest niski (90cm). Jeśli chodzi o ten zbiornik, jak podgrzewałem wodę na nim do 42stopni i odłączałem kocioł, to gdy nie brałem wody po 24 godzinach temperatura prawie nie spadała. Więcej napiszę na wiosnę, ale chyba dobry zakup jak na razie, razem z kociołkiem zakupiłem coś takiego jak CONNECT AT - BT - moduł dwóch stref grzewczych, drogie to, ale podobno i tak się opłaca, bo i tak trzeba to zrobić http://www.beretta.pl/berettapl/web/upload/catalog/pol/photos/modul9.jpg serwis tej firmu tutaj pod wawą (Marki), jest błyskawiczny, serwisant za darmo podłączył elektronikę i odpalił kociołek Nie wiem czy komuś to pomoże w wyborze między wailantami, wiesmanami, junkersami a tańszymi kotłami typu beretta i inne, ale........ ja wybrałem, bo kasy w portfelu mało było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 29.09.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Ja juz z zasady nie kupuję włoskich produktów, bo jak dla mnie to ten naród nie jest zdolny do dyscypliny i kultury pracy. Jeśli się przychodzi do roboty na 9.00 i zaczyna od kawy i pogaduszek, to potem właśnie mamy takie Fiaty, co się sypią po 50.000 km. Widział kto Fiata z przebiegiem 300.000, w dobrym stanie? No wlasnie. A VW, czy Toyote często. Ja nawet na włoskich krawatach sie przejechałem: juz 2 mi się rozpruły na szwie. Szmelc, jednorazówka. A Chianti jest wodniste. A moje chianti jest super, wiec chyba nie taka zła ta włosczyzna Choc wole nowy świat Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 08.12.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mozna prosic jakies nowe opinie na temat beretty kondensacyjnej? troche czasu upłynęło od ostatniego postu, może komus cos się posypało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts