rafaellowroclaw 20.11.2025 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada Dzień Dobry. Mam pytanie odnośnie możliwości odcięcia wilgoci w starym garażu gdzie posadzka była położona bezpośrednio na ziemi. Potrzebuje wyrównać starą wylewkę. Chce spróbować dać jakąś samopoziomującą wylewkę. Średnio posadzka podniesie mi się o ok 1-2cm. Jak i tak muszę robić posadzkę pomyślałem sobie aby wcześniej spróbować czymś odizolować podłożę. Pomyślałem sobie aby wykorzystać płynną folię taką jak stosuje się w łazienkach. Niestety nie mogę znaleźć informacji czy na taką folię można wylać jakąś wylewkę. Większość opisów dotyczy kładzenia kafelek Czy ktoś może doradzić coś w tej kwestii? A może w ogóle zastosować tylko jakiś grunt? Ale czy grunt ma właściwości odcinające wilgoć ? Patrzyłem na farby epoksydowe ale przekraczają mój budżet. Zwykła czarna folia chyba też nie wchodzi w grę bo nad folią za cienka warstwa nowej wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/296523-odci%C4%99cie-wilgoci-od-posadzki-w-gara%C5%BCu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts