El - PUKA 01.03.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Mam pytanko. Czy ktoś przebudowywał strych nieużytkowy w budynku mieszkalnym? Jak tak to jakie są tego koszty? mniej więcej. A interesuje mnie wszystko od ceny wykupu strychu, poprzez cenę uzgodnienia dokumentacji w wydziale architektury ( cena architekta, pożarnika itp..), poprzaz luksfery, ocieplenie itp, itd...Proszę, zamierzam wystąpić do wspólnoty mieszkaniowej o zgodę na adaptację a nie wiem do końca czy mi się to będzie opłacać i czy mnie na to stać.Jeśli ktoś występował do wspólnoty mieszkaniowej z taką prośbą to proszę niech też da znać. Czy piszesię podanie dyktując "swoje warunki" czy czeka na ich propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.03.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 to będzie zawsze w bloku, mnie byłoby, szkoda kasy, wiem, że od kolegi siostrzenica, czy też bratanica robiła coś takiego w Oławie, ale nie wiem kiedy mógłbym zdobyć jakies wiarygodne informacje na temat kosztów i procedur. Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.03.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 projektowałem taką adaptację znajomemu - 100m2 podłogi. koszt prac wyniósł ok 110tys złotych z wykonczeniem. Ale trzeba zaznaczyc ze wzmacnial oraz zmieniał więźbę dachową aby otrzymać dodatkowo antresolę. koszt projektu z ekspertyzą techniczną to 2500-5000 zł. Niestety nie wiem jak sprawy się mają z wykupem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 05.03.2005 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Co do ceny wykupu, to ja płaciłam za m kw. poddasza 1/3 wartości m2 pow. mieszkania, Oczywiście tylko za te metry "użytkowe" ale to było nowe budownictwo - nie wiem czy podobne zasady obowiązują wspólnoty mieszkaniowe w starych budynkach. Wiem, że do takiego naliczania ceny obligowały moją spółdzielnię jakieś przepisy- ale jakie- wewnętrzne czy ogólne- tego niestety nie wiem. Poszperaj w przepisach prawa dot. wspólnot mieszkaniowych- może coś tam będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts