Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czynności magiczne/religijne przed wprowadzeniem się ?

julcik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam pojecia dlaczego Rzymianie znali sie na radiestezji.

Nie ma twardych,naukowych dowodow na istnienie,zasady radiestezji.Dlatego pisze o wierze.

Co do diabla,to rownie dobrze mozna stwierdzic,ze Bog bedac stworca wszystkiego,mial jakis cel tworzac diabla rowniez.Byc moze wlasnie po to go stworzyl,abysmy uwierzyli ze piekla nie ma.

aha26Na wszelki wypadek,jeżeli chodzi o żyły. Na podłoge położę kamień naturalny (mam podłogówkę ) 8) .Licho nie śpi ,a ja chcę spać spokojnie :D Pozdr. :D

Kurcze,szkoda,ze tylko kamien naturalny moze mnie ratowac bo to chyba troche drogo mnie wyniesie{caly przedpokoj i kuchnia z jadalnia} :cry:

Aggi .

No to gratuluję .decyzji w odpowiednim czasie 8) Ja nie zdążyłem :cry: Dowiedziałem jak to trzeba zrobić ,,było po kaczorach" już mi chudziaka wylali .Wpadłem na pomysł że ocieplenie zamiast styropianu na podłodze zrobię z mielonego pumeksu tez kamień.zmieszałem z cementem 1:1 I tak zrobiłem 8) .Jeszcze nie sprawdzałem radiestezyjnie , ale napewno powinno być dobrze .(musi.ikropka ) :D Pozdr. :D

:D :D

• 1 month później...

Niektórzy uważają takie "czary Mary"(które piszę specjalnie w cudzysłowie,bo chodziło mi m.in.o poświęcenie domu) od razu za zamach na chrześcijaństwo.Ja z czystej ciekawości,chciałam się dowiedzieć ,czy sa zwyczaje związane z tym tematem.

Być może dla tego temat się skończy,bo nikt nie będzie chciał za wypowiedź być osądzony od czci i wiary.Ja np.nic nie wiedziałam o skorupach jaj,czy zaczynaniu pracy w sobotę.

Czary-mary, nie czary mary ;) A my dla swietego spokoju troche "poczarowalismy" :D Zaczelo sie od tego, ze po zaprojektowaniu architektury naszego domku sprawdzilismy czy odpowaiada on zasadom feng-shui i o dziwo okazalo sie ze intuicyjnie idealnie do naszych liczb przewodnich zaprojektowalismy nasz domek hi hi :D

Prawde mowac nie wiem co bym zrobla gdyby sie okazalo ze nasze plany gryza sie z tym co podpowaidaja zasady fegshui :-? Pewnie i tak zaprojektowalabym to po swojemu ;) bo za skarby swiata nie zdecywoalabym se np na kuchnie w poludniowej czesci a salon od polnocy (osobiscie taki uklad mi nie pasuje).

Ale powracajac do tematu - w fundamentach pozostawilismy:

- na progu - stary zlotry pierscionek (bo czytalam ze mialo byc zloto)

- w kazdym rogu domu dalismy po 1 monecie - takiej pozlacanej - prawie jak zlota ;)

- w jednym rogu wrzucilismy 8 monet

Jeszcze chce pod chudziakiem zostawic jakis liscik dla potomnych :D

Aha- moj mezus jeszcze siknal raz na fundamenty :D:D ja tez chcialam ale jakos nie mialam pomyslu jak :-? Jakby nie bylo to co jakis czas kotos sie tam kreci (zwlaszcza faceci - robotnicy)Siakjacy facet dla nich to nic nowego - co rusz tam ktos siika, ale baba :o

Dla wierzących: sakramentalia - poświęcone olej woda i sól - tymi sakramentaliami znaczy się odrzwia czyli framugi drzwi wejściowych, żeby nikt kto wejdzie do domu nie zostawił złych emocji, zazdrości, zawiści, ten zabieg chroni dom przed złem.

Sama mam zamiar tak zrobić w nowym mieszkanku.

Niektórzy uważają takie "czary Mary"(które piszę specjalnie w cudzysłowie,bo chodziło mi m.in.o poświęcenie domu) od razu za zamach na chrześcijaństwo.Ja z czystej ciekawości,chciałam się dowiedzieć ,czy sa zwyczaje związane z tym tematem.

Być może dla tego temat się skończy,bo nikt nie będzie chciał za wypowiedź być osądzony od czci i wiary.Ja np.nic nie wiedziałam o skorupach jaj,czy zaczynaniu pracy w sobotę.

Może się zdecyduj,czy chcesz się pomodlić,poświęcić ten dom,czy odprawić czary mary nawet w cudzysłowie.

Różnica,że tak powiem jest z gatunku zasadniczych.

Przynajmniej dla osoby wierzącej.

Dla niewierzącej żadna z praktyk znaczenia mieć nie powinna...no chyba,że tak na wszelki wypadek.

ps.A tak w ogóle to mamy wiek XXI czy coś przespałam,coś mi się śniło?