martinez 23.09.2002 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 Witam forum!Man dach kryty blachodachówką, ale tylko na poziomych łatach, bez kontrłat, tzn. bez szczeliny powietrznej pod poszyciem (mniejsza o przyczyny tego faktu). Folia wiatroizolacyjna Corotop 1,300 mg. Zamierzam ocieplić poddasze, częściowo stawiając ściany g-k, a częściowo kładąc wełnę pod poszycie dachu. Myślę dać jakieś pionowe listwy dystansowe, żeby odsunąć wełnę od folii i blachy i tym samym zapewnić wentylację poprzez szczelinę. Czy dobrze kombinuję? Drugie pytanie: jaka poowinna być konstrukcja ściany g-k, jeżeli za nią będzie nieocieplona przestrzeń i - jak wspominałem - poszycie dachowe na wiatroizolacji bez kontrłat. Chcę dać (od wewnątrz): płyta g-k - paroizolacja - wełna hydrofobizowana 10 + 5 cm na przekładkę - wiatroizolacja - płyta g-k ponownie. Czy tak należy zrobić?Będę wdzięczny za sugestie.Pozdrawiam z Podlasia nad Bugiem,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 24.09.2002 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 Dobrze kombinujesz. Listwy dystansowe od folii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts