-siwy 01.03.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Jaki piec najlepiej kupić na drzewo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.03.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Jaki piec najlepiej kupić na drzewo ? W kwestii formalnej. To co napisałeś mogło by wskazywać, że chcesz ten piec (a raczej kocioł?) umieścić na drzewie. Jeśli zaś chodziło Tobie o opał to należało użyć określenia drewno Pozdrawiam i bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 01.03.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 ja mam zębiec, juz 3 rok, palę w nim wszystkim, drewnem, jakimis smieciami, i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 01.03.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Temat rzekaOd zwykłych w których pali się wszystkim przez zwykłe ale z dolnym spalaniem (godne uwagi) kończąc na zgazowujących w tych ostatnich obsługa jest zredukowana do minimum Jakie pytanie taka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 01.03.2005 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Niezły. Wszystkie kotły zgazowują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.03.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 -siwy - zacznijmy od komina. Jaki masz komin. Jeśli będzie odpowiedni (wysokość, przekrój) to polecam kotły z dolnym spalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 02.03.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Jaki piec najlepiej kupić na drzewo ? Siwy. Poszukaj na forum o kotłach. Było tego sporo. Nie odbieraj tego jako pouczanie, czy coś podobnego, tylko powoli robi się to temat podobny do "wełna czy styropian" Rafałek dobrze Ci radzi - zacznij od komina (też sporo na forum). Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-siwy 02.03.2005 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Interesują mnie kotły z wtórnym spalaniem gazu- podobno jeden wsad starcza do 12 godzinCzy ktoś ma taki koćioł, jakiej firmy są najlepsze i ile drzewa spalają w okresie grzewczym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-siwy 02.03.2005 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 lub piec z donym spalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-siwy 02.03.2005 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 lub piec z dolnym spalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.03.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Interesują mnie kotły z wtórnym spalaniem gazu - podobno jeden wsad starcza do 12 godzin Czy ktoś ma taki koćioł, jakiej firmy są najlepsze i ile drzewa spalają w okresie grzewczym ? lub piec z donym spalaniem Myślę, że chodzi ci o to samo. Piec z dolnym spalaniem dopala gazy. Czu o to Ci chodzi? Jeśli tak to możesz powiedzieć ile chcesz na niego wydać, bo tu masz duuuuuuuuuuuuuże pole do popisu. Jkai piec i ile automatyki w niego wrzucisz, ile dodatków i jakie. W taką kotłownie możesz włożyć od kilku to kilkudziesięciu (?) tysięcy złotych I pamiętaj - dobry piec z dolnym spalaniem wymaga dobrego komina o dobrym ciągu. Co prawda możesz się bawić potem w różne dodatki, ale przecież nie o to chodzi by wspomagać komin który może być dobry od początku i działąć samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-siwy 03.03.2005 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Tak Rafałek o taki piec mi chodzi, za jakieś 5 - 8 tysięcy.Przy takim piecu jaki ciąg powinien mieć komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.03.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 -siwy ja wybrałem kocioł tani, nie najłądniejszy (w końcu nie o to chodzi) i na forum ma dobre notowania. Oto on http://www.ekokotly.com.pl/page.php?oferta=4 Poczytaj jakie ma wymagania i pomyśl czy będzie Ci odpowiadał. Jeśli masz wyższe ambicje to poczytaj o atmosach i vigasach, o atmosach jest nawet cała saga łącznie z rozważaniami nt dodatkowej automatyki, ale to już inna historia i inne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 05.03.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 -siwy ja wybrałem kocioł tani, nie najłądniejszy (w końcu nie o to chodzi) i na forum ma dobre notowania. Oto on http://www.ekokotly.com.pl/page.php?oferta=4 Poczytaj jakie ma wymagania i pomyśl czy będzie Ci odpowiadał. Jeśli masz wyższe ambicje to poczytaj o atmosach i vigasach, o atmosach jest nawet cała saga łącznie z rozważaniami nt dodatkowej automatyki, ale to już inna historia i inne pieniądze Do rafałka. Czy znasz cenę i gabaryty 20 kW,ponieważ nie ma tych informacji na ich stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.03.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 20kW nie ale 30kW ma kosztować około 4300 z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 05.03.2005 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Rubin 23 Masz tutaj gabaryty: http://www.ekokotly.com.pl/t2.pdf Do pojemnosci komory zasypowej dodaj do każdego kotła ok.20 litrów. Ta tabela jest jakaś stara (przedwojenna ). Mam przed nosem DTR z najświeższymi danymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 06.03.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Rafałek,Janusz-dż.b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-siwy 07.03.2005 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Na ile godzin starcza załadowanie drewnem całej komory zasypowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.03.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Od kilku do kilkunastu godzin w zalezności od paliwa i tego jak palisz. Takie opinie zebrałem na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-siwy 07.03.2005 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Ile czasu używasz ten kocioł i jak się sprawuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts