izz 01.03.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Wzdłuz mojej działki biegnie napowietrzna linia .W Stoenie stwierdzono,ze nie można sie dołączyć do zacisków na najbliższym słupie gdyz na nim brak juz "mocy".W warunkach jakie otrzymałem proponuja mi dociagnięcie do granicy mojej działki nowego kabla ,napowietrznego, od najblizszego transformatora słupowego /ok 80 mb/ oczywiscie za moje pieniadze .Czy jest to zgodne z przepisami ?Czy moge odmówic takiej formy warunków dostawy a wtedy co ? lub jak dalej z ta niemiłą instytucja postępować? Prosze o rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 01.03.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 zależy czy twoja działka jest jedyna na tym terenie - jeśli tak to ty płacisz za każdy metr powyżej 200mb , jeśli twoja działka jest jedną z kilku ( powyżej 3) to oni powinni zagwarantować łącze za darmo ( czas realizacji do 5 miesięcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izz 01.03.2005 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Dookoła domy nowsze i starsze.Gdzies usłyszałem ,ze STOEN ma na to 2 lata a Ty piszesz 5 m-cy.Jaka podstawa prawna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 02.03.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 nie znam podstawy prawnej po prostu u mnie w energetyce powiedzieli że mają czas od 2 do 5 miesięcy - na szczęście mamy tam znajomego - jak tylko kupimy działkę to zakładamy prąd - kupujemy dokładnie za tydzień : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.03.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Max ustawowy okres oczekiwania to 2 lata. Oni (ZE) ponoszą koszty.Pewnie ci zaproponują, że jak sfinansujesz koszty to będzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 23.03.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 zależy czy twoja działka jest jedyna na tym terenie - jeśli tak to ty płacisz za każdy metr powyżej 200mb , jeśli twoja działka jest jedną z kilku ( powyżej 3) to oni powinni zagwarantować łącze za darmo ( czas realizacji do 5 miesięcy) Jeśli do przyłącza jest więcej niż 200m to płacisz za kazdy metr POWYŻEJ 200m czy ŁĄCZNIE Z tymi 200 m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts