Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ułożenie dachówki?

pattaya

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja za mój dach zapłaciłam 9 tys. - ale bez rachunku VAT. Nie było też kładzenia folii (było już deskowanie). Dach około 200 m plus na garażu. Za to było troche więcej obróbek blachalskich, bo zrezygnowalismy z dachówek skrajnych. Jeden Velux, jeden wyłaz, trzy kominy, rynny stalowe Lindab.

Oto koszty netto które zapłaciłem za mój dach (220m2) w listopadzie 2004:

- foliowanie - 2PLN/m2

- łacenie - 3PLN/m2

- krycie dachówką Braas - 12PLN/m2

do tego obróbki: wiatrówka, rynny, rynny koszowe, pas pod i nadrynnowy, obróbki komina, kalenica - wszystko po 10PLN/mb

i jeszcze:

- okno dachowe - 150PLN/szt.

- stopień kominiarski - 20PLN/szt.

- wyprowadzenie kominka wentylacyjnego - 20PLN/szt.

Razem za kompletny dach z oknami i orynnowaniem robocizna wyniosła (z 7% VAT) – 8.956PLN

Ludzie chciałbym zobaczyć te wasze dachy !!!!

300 m za 6700 !!!

Totalna BZDURA !!!!

Ja robiłem w firmie DACHLUX wyszło w dachówce

16.000 dali mi 3 lata gwarancji (umowę cywilno-prawną).

Wykonanie SUPER !!!

Widziałem Dachy robione po 6000-10,000 tys i uwierzcie nie zamieszkałbym pod takim dachem za darmo !!!!

JAK KTOŚ BIERZE ZA KŁADZENIE DACHÓWKI 10-12 ZŁ/M TO MUSI TO BYĆ "NIEZŁY" FACHOWIEC !!!!

DOBRY FACHMAN SIĘ CENI !!! TO STARA ZASADA !!!

Ludzie chciałbym zobaczyć te wasze dachy !!!!

300 m za 6700 !!!

Totalna BZDURA !!!!

Ja robiłem w firmie DACHLUX wyszło w dachówce

16.000 dali mi 3 lata gwarancji (umowę cywilno-prawną).

Wykonanie SUPER !!!

Widziałem Dachy robione po 6000-10,000 tys i uwierzcie nie zamieszkałbym pod takim dachem za darmo !!!!

JAK KTOŚ BIERZE ZA KŁADZENIE DACHÓWKI 10-12 ZŁ/M TO MUSI TO BYĆ "NIEZŁY" FACHOWIEC !!!!

DOBRY FACHMAN SIĘ CENI !!! TO STARA ZASADA !!!

Ale bez przesady. Nie zawsze to co super drogie musi być extra. Może jakieś zdjęcia Twojego dachu? Tak dla przyjemności.

Ja będę mieć 300 metrów dachu i fachowiec ułoży go za 8.000, jakbym dała mu 16.000 :o to też by ułożył, a czy lepiej??

Pozdrawiam :wink:

:wink:

panowie zgadzam sie ze niedrogie nieznaczy gorsze.

ja wykonuje 90 % zlecen bez faktur , tylko wystawiam rachunek który jest potrzebny do gwarancji dlatego cena jest nizsza , po drugie jest duża konkurencja i człowiek musi spuscic z ceny . gwarancji udzielam na 3 lata. jestesmy ze slaska wykonujemy na terenie calego kraju. jesli chodzi o zdjecia to nie posylam bo moge sfotografowac obojetnie jaki dach i sie pod nim podpisac . zauwazylem ze jest tam jakis nieuk który nie umi podzielic 6700 przez 300 bo mnie nie wychodzi 12 zł tylko 22 zł ( trzebabyło chodzic do szkoly jak mama prosila).

jeśli twierdzicie ze za tanio to zmieniam cene na 12000 zł czy teraz już znaczy że robimy solidnie ????

pozdrawiam

panowie zgadzam sie ze niedrogie nieznaczy gorsze.

ja wykonuje 90 % zlecen bez faktur , tylko wystawiam rachunek który jest potrzebny do gwarancji dlatego cena jest nizsza , po drugie jest duża konkurencja i człowiek musi spuscic z ceny . gwarancji udzielam na 3 lata. jestesmy ze slaska wykonujemy na terenie calego kraju. jesli chodzi o zdjecia to nie posylam bo moge sfotografowac obojetnie jaki dach i sie pod nim podpisac . zauwazylem ze jest tam jakis nieuk który nie umi podzielic 6700 przez 300 bo mnie nie wychodzi 12 zł tylko 22 zł ( trzebabyło chodzic do szkoly jak mama prosila).

jeśli twierdzicie ze za tanio to zmieniam cene na 12000 zł czy teraz już znaczy że robimy solidnie ????

pozdrawiam

Dobrze chop godo wodki mu doc :lol: A tak powaznie to firma Dachlux ,czy kazda inna zatrudnia kupe urzedasow darmozjadow ktorzy wyplacaja sobie niezle pensyjki za nasze pieniadze,a tu czlowiek nie ma sekretarki,fachowca d/s marketingu itd.tylko zasuwa sam lub z pomocnikiem wiec i cena taka a nie inna.Nie znam go wiec nie moge nic powiedziec o jego fachowosci ale to co pisze ma sens.

RobercieT teraz to żeś wyskoczył :) JA za swój dach (240m2 wielospadowy) zapłaciłem 8700 zł (więźba 14 zł m2 i pokrycie 24 zł m2). W tym wykonanie więźby i wszystkich obróbek. Dostałem 5 letnią gwarancję na wykonane pokrycie. Muszę Ciebie zapewnić że nie szukałęm taniej firmy, tylko wybrałem taką z wieloletnią tradycją, specjalizującą się tylko w wykonywaniu pokryć dachowych i więźby polecaną przez większość osób. I jestem bardzo zadowolony. Zapraszam na Dolnyśląsk a zobaczysz jak dobrze może być wykonany dach za kwotę mniejszą niż 10 tyś złotych.

kto zabroni się budować bogatemu :) :)

zaważyłem że co niektórzy strasznie tępią i osmieszają osoby które zapłaciły "tanio" za jakieś prace lub takie prace "tanio" wykonują.

Tanio nie znaczy źle - chociaż trzeba uważać na nieuczciwych wykonawców - ale to już zupełnie inna historia i nawet Ci "drodzy" nie zawsze są uczciwi...

witam

tanio i solidnie wykonujemy pokrycia dachowe na terenie całego kraju ,

przy 300 metrach na gotowo z rynnami oknami i obróbkami koszt robocizny wyniesie około 6700 netto , dokładną cene wylicze po przedstawieniu szzczegółów

Wysłałem do Pana wiadomość i nic.

pattaya najlepiej zadzwon do niego,tel.masz pare postow powyzej,.Ja tak zrobilem i z tego co wiem to chlop jest zatyrany i chyba nie czesto sledzi forum.powodzenia :wink:

Witam

Jestem właśnie na etapie wyboru ekipy do położenia dachówki 350 m2 + rynny + 11 okien -dach kopertowy. Mam wiele ofert ale żadna nie przekracza 11000 zł brutto. Chciałbym zaznaczyć że wybierałem tylko firmy sprawdzone z tz polecenia gdzie mogłem zobaczyć efekty ich pracy.

Reasumując cena 16000 wydaje mi się lekko przesadzona .

Pozdrówka :wink:

Witam !!!

Ja tez wysłałem maila do Marka____37 i również nic choć zapewniał mnie że odpiszę wieczorem (kilka dni temu) . Nie wiem co o tym mysleć . ja też działam w usługach i jak do mnie klient się odzywa to zawsze ja oddzwaniam bo to przecież klient robi mi łaske że mnie wybral -mógł wybrać kogoś innego . A to że ma dużo pracy to nie jest tłumaczenie tylko fakt że prawdopodobnie robi to dobrze . Jak ja mam nadmiar pracy to się nie reklamuje .

pozdr D.RZ