Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ułożenie dachówki?

pattaya

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam dach kopertowy - prosty bez udziwnień. Powierzchnia około 190m2. Blachę kupowałem w Dachluxie, montowała ją ekipa przez nich rekomendowana - za 3100 złotych polskich. Robili szybko i dobrze. Aż miło było patrzeć na ekipę, która w ciszy (prawie ze sobą nie rozmawiali podczas pracy - każdy robił swoje i nie oglądał się na pozostałych) i bez stwarzania problemów inwestorowi wykonuje swoją robotę.

Potwierdzam: niekoniecznie wysoka cena idzie w parze z wysoką jakością. Ale to dobrze, że można znaleźć porządnych fachowców, którzy nie liczą jak za złoto.

Ja mam dach 220m2 kopertowy. Łącznie za wierzbę i położenie dachówek Brass oraz obróbki blacharskie i rynny zapłaciłem za robociznę 10500 zł. netto. To wychodzi jakieś ok. 48 zł/m2 dachu +wierzba.

Całośc robili dwa miesiące i zrobili na medal :D .

Okolice Poznania.

Lokman - wyślij mi bardzo Cię proszę, na priv namiary na Twoją ekipę od dachu. Zbieram oferty.

pozdrawiam

Gerion

Poszukałem w starszych "Muratorach" i trafiłem na przegląd dachówek ceramicznych. Otóż autor tegoż twierdzi, że ułożenie karpiówki jest droższe niż dachówek falistych, i to sporo (sama karpiówka też wychodzi, o dziwo, drożej). Żeby nasze rzucanie cenami tutaj miało sens, może należałoby precyzować o jakiej dachówce mówimy?

Witam !!!!

Ja juz ustaliłem cenę za mój dach (dom Neptun z pracowni Domus ) 250 mkw .Za wykonanie kompletnego dachu od więźby po rynny i wstawienie okien dachowych zapłacę 10 tyś zł .Firma polecona i sprawdzona . Jesli chodzi o drewno na więźbę to załatwiam po 580 zł zaimpregnowane z dostawą na miejsce budowy ( cena jeszcze trochę do zbicia) .

pozdr D.RZ

pattaya to sprawdz skrzynke albo podaj inny adres bo wyslalem dwa razy i tez niedostalem odpowiedzi

Sprawdziłem.Adres podałem dobry.Codziennie otrzymuję masę maili i tylko te dwa nie doszły.Ciekawe.

klienci którzy rzeczywiscie sa zainteresowani to dzwonią do klienta .

Czyli powrót do lat 70-tych? O, nie.To się nazywa konkurencja.

Witam !!!!

Zgadzam sie z Pattaya - Marku _______37 masz niestety błędny pogląd na prowadzenie interesu . jeśli wydaje ci się że to "ktoś" będzie cię prosił abyś łaskawie zbudował mu dach to się mylisz . Sam prowadzę prywatny biznes i często zabiegam o to aby klient podał mi swój numer i to ja do niego dzwonię bo to on mnie wybrał w gąszczu innych firm i to za jego pieniadze kupię chleb i zapłacę podatki . Jeśli chcesz komus zrobić dach to do niego dzwoń łaskawie .

D.RZ

Witam !!!!

Marku_________37 - komu ty do chole..... robisz łaskę . reklamujesz się w kilku działach i zachwalasz swoje usługi ,a nie potrafisz załatwić prostej sprawy polegającej na kontakcie z klientem który potem da ci chleb . Piszesz również często o swoich super atrakcyjnych cenach które tak naprawdę nie są rewelacją . Tak było w moim przypadku -podana przez ciebie cena została przezemnie wynegocjowana w moim mieście w firmie poleconej i na pewno robiącej dobrze z gwarancją . Ich dachy mogłem sobie oglądać ( 5 sztuk ) w promieniu 1,5 km od mojej działki i porozmawiać z właścicielami. I wiesz dlaczego nie skorzystałem z twoich usług -dlatego że czekałem tydzień na twoją odpowiedź i musiałem dwa razy pisać maile ,abyś łaskawie odpisał . Moze ktoś napiszę na forum że robisz dobrze wcale tego nie neguje ,jak na razie nikt nie pochwalił twojej działalności (a może przegapiłem)

D.RZ